Audi A4 1.8 ugradnja gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gileii
    CBC Član
    • 11.01.2007
    • 14
    • Nis

Audi A4 1.8 ugradnja gasa

Detaljno sam pretrazio forum ali nista nisam nasao u vezi Audija A4 i plina.
    Znaci u pitanju je A4 1.8 obican bez T 92KW 1996god. Interesuje me koji sistem bi trebalo ugraditi u ovaj auto i Ako neko zna gde u Nisu ili blizoj okolini.

Pozdrav,
    Gile
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Vjerujem da bi ti samo sistem sa dir. ubrizgavenjem bio dobra solucija... Nisam siguran, ali se vjerovatno radi o plasticnoj usisnoj grani, isve osim toga je igranje... S obzirom da je 4-cilindras, taj sex ne bi trebao niposto biti skuplji od 1000 EUR, i to u provjerenim servisima...

Pretpostavljam da imas pristojnu kilometrazu godisnje, pa ti prag isplativosti od oko 25.000 km ne bi trebao biti nedohvatljiv... Posto je to jos uvijek auto sa pristojnom vrijednoscu, pretpostavljam i da ces ga voziti jos koju godinu...

Ako sam sve dobro pretpostavio, ne stedi i ugradjuj...

Za Nis ce ti se sigurno javiti par Nishlija koji ce te savjetovati koga da zaobidjes od "majstora"...

Comment

• MOSLER
      CBC Senator XXL
      • 27.05.2005
      • 1064
      • Niš

Bila je tema o ugradnji autogasa u A4 pre par meseci.Mora sekvencijalni sistem. Ivan T rece da je cena od 850 evra pa navise.
      U Nisu jedini servis u koji bi se mozda usudio da ugradim seqent je "Metan auto" u Durlanu preko mosta(Djacko ostrvo),mada i za njega sam cuo i dobre i lose komentare.
      Mozda ipak ne bi bilo lose sa obzirom da je veca investicija u pitanju da odes do Beograda

Comment

• panta
        CBC Član
        • 11.01.2007
        • 13
        • Kikinda-S.C

Ko radi taj gresi.Neces cuti ni o jednom servisu sve naj-naj.Uvek postoji neko ko misli suprotno."Od dva zla biraj manje"! Raspitaj se kod nislija

Comment

• Hermes
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 1306
          • https://t.me/pump_upp
          • bemve

Prvo, trebalo bi da se predstavis u temi predvidjenoj za to.
          Drugo, kod nas ce ti nuditi sekvencijalni uredjaj za 650 evra, pa navise, ali ako stvarno mislis da ustedis zivce i PARE, skokni do Beograda, cela akcija ce da te kosta ukupno manje od 1000 evra, a prilicno sam siguran da neces imati nikakvih problema. Znam da su pare uvek problem, ali ja bih ovako uradio i po cenu da se odreknem nekih drugih stvari na odredjeno vreme ( mislim, da bih ustedeo razliku izmedju 700 i 1000 evra)?Da ti preporucim neki servis u Nisu ne smem, jer mi se nije svidjao njihov nivo znanja ( i pristup) onda kad sam se raspitivao, jedino ako su do sada bas napredovali?ali opet, ne znam ko?..Ja sam nedavno ugradjivao najobicniji sistem, ali nisam imao bas nekog poverenja u niske majstore, pa sam otisao do BG-a, jeste da me u ukupnom zbiru kostalo vise za 150 evra, ali neka?.previse iskustva imam sa nekvalitetnim majstorima, a zahtevni sam korisnik automobile.
          P.S. Eventualno bih mozda ugradio u Leskovcu kod clana foruma pod imenom Galileo, nemam pojma ko je covek, niti sam cuo bilo sta o njegovom radu iz prve ruke, ali po njegovom pisanju na forumu moze se steci zakljucak da je (nadam se) ozbiljan I strucan majstor, prelistaj sekciju o auto gasu, pa vidi?.
          https://t.me/pump_upp

Comment

• gileii
            CBC Član
            • 11.01.2007
            • 14
            • Nis

Hvala puno na odgovorima a sto se tice pretstavljanja jbga nisam znao. U medjuvremenu sam bio do servisa "Metan auto" u Durlanu i ponudili su mi neki sekvent za 650 EURA odnosno 700 sa toroidnom bocom. Nisam zapamtio koji je sistem ali mi je malo sumnjivo s obzirom da sam ovde na forumu citao da ti jeftiniji sisitemi jos uvek nisu dovoljno pouzdani.

Pozdrav,
            Gile

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Ta firma ugradjuje NX gas uredjaj, koji se pakuje u Hrvatskoj. Prijateljski savet je da "zaobidjes" taj uredjaj i izabers neki drugi, za koji ces znati da ce ga dugo biti na trzistu i da ces moci kroz dve-tri gorine da nadjes rezervne delove i sve ostalo sto je potrebno za odrzavanje.
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• mikeli_pg
                CBC Početnik
                • 22.01.2007
                • 5

Nije skupo a dobro

Ja vozim bas takav auto, poklapa se i godiste i motor. Plin sam ugradio prije tacno 10 mjeseci i do sad nisam imao nikakva losa iskustva sa njim. Posto je motor dovoljno snazan, 125 konja, ne osjeca se ni gubitak snage a potrosnja je skoro duplo smanjena.
                Nisam strucnjak da ti kazem da li je to ovaj ili onaj uredjaj, znam samo da me se sa bocom od 55 l kostao 385 Eura i do sad je sam sebe bar 3 puta isplatio.

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Javi se kad ti pukne usisna grana od detonacije da nam kazes koliko te iznela steta...
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Audi 1.8 atmosferski motori do `98 godine imaju aluminijumsku usisnu granu koja verovatno nece puci nikada, ali ostecenja MAFa i kucista filtera vazduha su itekako moguca, zbog velike zapremine usisne grane. U svakom slucaju, preporuka za taj tip motora je suekvencijalno ubrizgavanje gasa.
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• MOSLER
                      CBC Senator XXL
                      • 27.05.2005
                      • 1064
                      • Niš

Cekaj,a ako bi se na taj motor ugradio sistem sa lamda kontrolom da li bi i onda bilo nekih problema?

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

Lambda kontrola ne iskljucuje pojavu detonacija, tako da bi i sa tim sistemom mogao da ima problema...
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

O.K. samo nije mi jasno da li i druga kola sa metalnom usisnom granom imaju slicnih problema ili su Audijevi motori tih godista usamljeni slucaj?

Comment

• MOSLER
                            CBC Senator XXL
                            • 27.05.2005
                            • 1064
                            • Niš

Dobro,da li je moguce da niko ne zna odgovor???

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Šta je konkretno pitanje?
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X