Check engine indikacija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HOMER
    CBC Član
    • 18.09.2006
    • 11
    • NS

Check engine indikacija

Ugradio sam TNG instalaciju u Toyotu Corollu 1.6VVTi iz 2002 godine, fabricki 81 kW (110 KS), prethodni vlasnik auta je uradio chip tuning na 125 KS. Instaliran je sekvencijalni sistem od DT GAS SYSTEM pre 5 meseci. U pocetku sam bio dosta skeptican prema ugradnji gasne instalacije ali ekonomski razlozi su na kraju ipak presudili da investiram pare.
    Moram priznati da sada auto fenomenalno ide, karakteristike (ubrzanje, max brzina) su mu i dalje odlicne a potrosnja TNG je tek neznatno veca od prethodne potrosnje benzina. O potrosnji novca na gorivo ne treba trositi reci, novcanica od 1.000 dinara, ipak ima vrednost kad se vozite na TNG!
    Ipak, ima jedan problem - mali ali potencijalno mi se cini opasnim.
    Naime, na upravljackoj tabli auta postoji signalna sijalica za CHECK ENGINE koja mi je sada stalno upaljena. Vise puta sam isao u servis da se bord kompjuter resetuje ali posle nekog vremena pomenuta sijalica opet sija. U servisu kazu da je to zbog senzora u izduvnom sistemu (lamba sonda) koji prijavljuje neku gresku/poremecaj u izduvnim gasovima.
    Zanima me da li je moguce, softverski ili na neki drugi nacin, iskljuciti pomenute senzore u izduvnom sistemu? Ovako ne znam da li imam neki ozbiljniji problem sa npr. motorom ili je u pitanju ova, po meni ne toliko bitna indikacija promena k-ka izduvnih gasova.
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Predstavljanje Homere!!! O check enginu i lpg-u je vec dosta pisano, skoro u svakom autu check lampica isto reaguje na povecanje vrednosti crvene novcanice!

P.S. Bolje da te ja opomenem nego ONI .
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

Postoji takozvzni emulator signala sonde lambde koji u se aktivira samo u momentima kad je motor radi na lpg-u i jednostavno daje centrali parametre koji su u granicama normale.

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Re: Check engine indikacija

Originally posted by HOMER
        Ugradio sam TNG instalaciju u Toyotu Corollu 1.6VVTi iz 2002 godine, fabricki 81 kW (110 KS), prethodni vlasnik auta je uradio chip tuning na 125 KS. Instaliran je sekvencijalni sistem od DT GAS SYSTEM pre 5 meseci. U pocetku sam bio dosta skeptican prema ugradnji gasne instalacije ali ekonomski razlozi su na kraju ipak presudili da investiram pare.
        Moram priznati da sada auto fenomenalno ide, karakteristike (ubrzanje, max brzina) su mu i dalje odlicne a potrosnja TNG je tek neznatno veca od prethodne potrosnje benzina. O potrosnji novca na gorivo ne treba trositi reci, novcanica od 1.000 dinara, ipak ima vrednost kad se vozite na TNG!
        Ipak, ima jedan problem - mali ali potencijalno mi se cini opasnim.
        Naime, na upravljackoj tabli auta postoji signalna sijalica za CHECK ENGINE koja mi je sada stalno upaljena. Vise puta sam isao u servis da se bord kompjuter resetuje ali posle nekog vremena pomenuta sijalica opet sija. U servisu kazu da je to zbog senzora u izduvnom sistemu (lamba sonda) koji prijavljuje neku gresku/poremecaj u izduvnim gasovima.
        Zanima me da li je moguce, softverski ili na neki drugi nacin, iskljuciti pomenute senzore u izduvnom sistemu? Ovako ne znam da li imam neki ozbiljniji problem sa npr. motorom ili je u pitanju ova, po meni ne toliko bitna indikacija promena k-ka izduvnih gasova.
        A sada brzo na predstavljanje da bi dobio odgovor. Znas kako je kada dodjes kod nekoga u goste, prvo se pretstavis i kazes dobar dana, a onda ides dalje sa pricom!

Mod team
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by speedplus
          Postoji takozvzni emulator signala sonde lambde koji u se aktivira samo u momentima kad je motor radi na lpg-u i jednostavno daje centrali parametre koji su u granicama normale.
          Ja cu da odgovorim kada HOMER ispuni svoje korisnicke obaveze, a citirani odgovor je daleeeeeeeeko od istine, pa bih vas zamolio da ne odgovarate na pitanja uza koja niste sigurni da imate pravilan odgovor, jer drugim korisnicima na taj nacin samo pravite vise stete od koristi.

Emulator lambda sonde se ne koristi kod sistema za sekvencijalno ubrizgavanje. End
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

Kad bolje razmislim u pravu si

Comment

• sasacovic
              CBC Početnik
              • 15.05.2006
              • 2
              • Petlovo Brdo

Uh, evo i ja da kazem nesto konacno. Posto imam isti auto,model, godiste, motor 1,6 vvti, verovao ili ne, imao sam isti problem sa check engine ikonom, a nemam ugradjen plin. Auto odrzavam u ovlascenom servisu u BGD i tamo su mi jedno 3-4 puta odradili reset, uz obavezno pitanje: 'a gde sipaš gorivo?' (posto oni priznaju samo OMV za kvalitet). U startu su sumnjali na catalizator. I stvarno nakon tri reseta, zameniše oni meni cat i od tada, do danas (30.000+ km) nije se palila lampica. Inace imao sam srecu da su mi zamenu izvrsili u garantnom roku. Kroz razne price, te raspitivanja, dosao sam do podataka (jos jednom napominjem-ne proverenih) da su corolle 2002 god. 1.6 vvti, proizvedene sa greskom na samom motoru. ako te zanima neka informacija-PM.

i setih se jos: ako je prethodni vlasnik radio chip, zar ne postoji mogucnost da je cackao oko cat-a, tj, koliko ja znam sa cipom se ne postize puno sve dok su cat i izduv fabricki,tj, dok se ne skine....odoh u off....izvin'te

Comment

• HOMER
                CBC Član
                • 18.09.2006
                • 11
                • NS

na kukovo leto

Dakle, za sve dobronamerne ljude, otvorene za razmenu informacija a koji ne pate od legitimisanja, ostavljanje otisaka prsta i slicnih policijskih metoda utvrdjivanja identiteta -a sto sve naravno nema nikakve veze sa postavljenim pitanjem, i koji imaju isti problem kao i ja, da vam saopstim da je problem resen tako sto se ode u ovlasceni TOYOTA servis (GO.TA CAR Novi Sad) gde vam problem rese BESPLATNO, za 10 minuta, ne pitajuci ni ko sto, ni sta ste, ni ko su vam roditelji, ni ciji je auto...

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ja sam protiv "policijskih" metoda ali pomažu kad neko traži pomo? da bi se uputio na pravo mesto a ne recimo u Detroit ako ima Forda na primer...

Sad si mogao da napišeš i šta su rešili za 10 minuta jer pretpostavljam o ?emu se radi (nisam siguran) a to se ne rešava za 10 minuta a pogotovo ne u "mehani?arskom" servisu jer nije greška do njih, oni samo resetuju grešku koja ?e se opet pojaviti...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                    RIP Bio nam je drug!
                    • 15.01.2007
                    • 2419
                    • LAZAREVAC

Po mojim prora?unima za 10 minuta mogli su samo da izvade check lampicu

Comment

• HOMER
                      CBC Član
                      • 18.09.2006
                      • 11
                      • NS

Doro, bez ljutnje ali kao korisnika stvarno me uopste ne zanima sta su i kako uradili - vazno da su uradili i da vise nemam taj problem.
                      Ljudi rade svoj posao i to je to.
                      Vozim auto i razmisljam samo o tome gde idem (da li imam benzina, pardon - gasa).
                      Odrzavanje auta je ozbiljna stvar i time treba da se bave ljudi koji to znaju, moje je samo da se pridrzavam servisnih intervala da bih znao sta se i kada menja od delova.
                      Inace, resetovanje racunara nije uradjeno juce nego pre 2 meseca pri redovnom servisu auta (ulje, filteri... i sta vec treba).
                      Od tada sam vise puta sam sipao gas i prevalio hiljade kilometara ali se pomenuta sijalica vise nije palila.
                      Dopalo mi se ovo za cupanje sijalice iz table, duhovito, nema sta.
                      Mada ko zna - ipak je ovo Srbija, mozda je i to neki "majstor" video kao resenje problema.
                      Pozdrav!
                      i naravno DOLE POLICIJA!

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Šta ste svi nadrndani...
                        Pa nisam se ljutio niti se sad ljutim, samo sam pitao šta je bilo. Postavio si problem i posle rekao da je problem rešen, mene a verujem i druge za ubudu?e sigurno zanima kako je rešen. Taj servis koliko znam ne radi ugradnju gasa i sumnjam da ima opremu za kontrolu i podešavanje plina a sigurno da ima ostalu opremu za podešavanje motora. Ako je plin bio krivac onda ne verujem da su mogli rešiti problem za 10 minuta a ako je nešto drugo bilo krivac onda su rešili ali ne znam šta.
                        Zbog toga je bilo pitanje "šta su mogli uraditi za 10 minuta".

Razumem da kao korisnik ne treba da znaš šta i kako se podešava i to potpuno podržavam (sem ako neko ima želju) ali u tom slu?aju nemožeš ni oceniti ko je "krivac" za paljenje ili gašenje lampice.

I nemoj da se ?udiš, kod starijih modela šematski je (fabri?ki) predvidjeno "?upanje" lampice Doduše radi se releom da se ugasi ali je osnova ista
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

ni ja ne vidim sta su drugo mehanicari/elektricari mogli da urade povodom tog problema, vezanog za lpg osim da "ubiju" jadnu check lampicu... ali bitno je da je homer zadovoljan... tj. progledao je u toyota servisu
                          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Da budemo korisni:
                            Mozda je smo brenerom lambda sonda sprzena i ociscene neke naslage...
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Naslage kao posledica upotrebe gasa?
                              Za 10 minuta?
                              Razne probleme je moguce resiti i na razne nacine (pa i brenerom) ali mi ovde ne znamo sta je tacno bio uzrok. Ako se ne upali ponovo a nije odsecena znaci da nije ni bitno.
                              Suvise olako se koristi fraza "zbog gasa". To je poenta.
                              Meni se takodje pali check engine lampica ali znam i kada i zasto i to je po meni onda sasvim ok. Nije ni fora da je sad odsecem jer mi ne smeta a i ne resavam time "problem".
                              Psiholoski gledano mislim da je sam izraz "check engine" kao i iritirajuca narandazsta boja suvise agresivan nacin da se prosecnom vozacu kaze da nesto nije u redu kad to "nesto" nije uopste tako opasno sto ne znaci da tako treba uvek voziti.
                              Malo bogatija ili siromasnija smesa, pa sta? Zar je to realni razlog za paniku?
                              Mene bi vise brinuo taj carobni stapic koji ti ljudi u servisu imaju pa su resili za 10 minuta ne tako jednostavnu smetnju. Posebno sto sam siguran da Dora zna taj servis i za sta su oni inace sposobni.
                              Licno tipujem da ce se lampica u odredjenom rezimu voznja ponovo upaliti ako je vec receno da se to i pre desilo zbog gasa.

Comment

Working...
                              X