Ugradnja plinskog uredjaja u nov auto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Ugradnja plinskog uredjaja u nov auto

Znaci ovako...planiram kupovinu novog automobila, da ne bih sad pricao kako i sta pogledajte temu:

Moje pitaje bi glasilo da li ste za ugradnju plinskog uredjaja u neki od navedenih modela i kako da eventualno izbegnem sve probleme sa istim jer koliko sam uspeo da primetim 90% ljudi koji voze na TNG imaju problema sa uredjajima. E sad zamislite kupite nov auto, ugradite plin i stalno trckarate do servisa....nocna mora!
    Ne znam da li sam dobro definisao pitanje ali eto...znaci mane/prednosti, cena, moguci problemi....
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Nikako plin u nov auto, ja sam cuo da moze da eksplodira ceo. Salim se naravno, daleko manje od 90% ima problema sa plinom narocito ako je u pitanju sekvent uredjaj, ugradjen kod nekog boljeg servisera. Bilo je mnogo diskusije o ovome, koliko se secam jedini problem je bio oko garancije kod proizvodjaca automobila.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Raspitacu se za to oko garancije, mada me i dalje muci da na kraju sve bude kako bi inace trebalo!
      Jel se zna okvirna cena ugradnje uredjaja za Skodin 1.8 TSI ili 2.0 FSI??

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

zna se tačno BRC u garanciji koÅ¡ta 1200eura,van garantnog roka 950eura,zaÅ¡to je to tako ne pitaj me to je informacija koju sam jutros čuo od uvoznika jer moj drugar hoće da uzme oktaviju.sve informacije možeÅ¡ da dobijeÅ¡ u cvijićevoj u bgd

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Gorky, sto se tice FSI i TSI motora, u pitanju su motori sa direktnim ubrizgavanjem benzina i kod ovog sa T, turbo punjenjem.

Uredjaji za direktno ubrizgavanje gasa imaju nesto visu cenu (skoro duplo, bar ovi koje ja imam u ponudi), pa bih ti bio zahvalan da proveris cenu za BRC uredjaj koji se moze ugraditi u FSI i TSI motore.
          Cena koju si naveo je standardna za obicne sekvencijalne sisteme (ubrizgavanje gasa).
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Originally posted by markofpi
            Jel se zna okvirna cena ugradnje uredjaja za Skodin 1.8 TSI ili 2.0 FSI??
            Ivan ti je odgovorio na konkretno pitanje, a ja da ti dodam savjet i u ovoj temi, ako budes trazio taj auto u varijanti benzin/plin umjesto prvobitno zamisljenog dizela, zaobidji FSI/TSI... "Stari" indirektni benzinci bi ti bili sasvim dovoljni... Ovdje je tehnologija otisla, cijene rastu, a konkretan ucinak na krajnjeg kupca i nije bas najstimulativniji...

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Koliko znam za Octaviju A-5 su od benzinskih motora samo i ti u ponudi, osim najslabijeg 1.4MPI sto mislim da je za auto te velicine slabo!
              A sto se plinskog uredjaja tice zanimam me okvirna cena za date motore...

Comment

• gorky
                CBC Senator XXL
                • 08.06.2007
                • 860
                • Vojvodina,Kikinda

u pravu si ivane,moja greÅ¡ka, sutra ću staviti tačnu cenu.cena koju sam stavio je zaista za klasičan siqent 24.izvinjavam se

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Nema potrebe za izvinjenjem, nego bas proveri cenu pa da uporedjujemo.
                  http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Koliko znam za Octaviju A-5 su od benzinskih motora samo i ti u ponudi, osim najslabijeg 1.4MPI sto mislim da je za auto te velicine slabo!
                    A sto se plinskog uredjaja tice zanimam me okvirna cena za date motore...
                    Ovo nadjoh na Skodinom Web-u:

Petrol engines

Every driver has his own style. The more peaceful of us will evidently be satisfied with a 1.4 MPI/59 kW, whereas the more sporty and hot-blooded will reach for an Octavia RS with a 2.0 TFSI/147 kW engine. Others may prefer the 1.6 MPI/75 kW, 1.6 FSI/85 kW, 1.8 TSI/118 kW or 2.0 FSI/110 kW options.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Zaboravih na taj 1.6MPI....hehe
                      E sad koja je razlika izmedju 1.6MPI i 1.6FSI....ubrizgavanje goriva ili??

Comment

• Williams
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2006
                        • 556
                        • Beograd- Cerak

1.6 MPI - 102 bhp (76 kW)
                        1.6 FSI - 115 bhp (86 kW)

FSI nova generacija motora WAG grupacije, vise o tome na http://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_Stratified_Injection
                        Po meni je i 1.6FSI preslab za tu karoseriju.

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

MPI ti je klasicno ubrizgavanje goriva (benzina), u vise tacki, sto ce reci za svaki cilindar posebno, a ne samo jedna brizgaljka za sve cilindre, sto bi na auto-pijaci rekli "poluajnspric"...

FSI ti je nova generacija direktnog ubrizgavanja benzina u cilindre, laicki gledano pokusaj uvodjenja "TDI-a" u svijet benzinaca... Uglavnom, ne ide lose (bat onaj 2.0 FSI), ali ni ne trosi nesto znatno manje od obicnog, pa nisam siguran u isplativost istog...

To jeste poslab motor za tu karoseriju, ali posto znam da ti je sadasnja opcija Yugo, to je i dalje raketa za njega, a na nasim cestama i nemas bas negdje to ispuhati... Doduse malo vise opreza pri prestizanjima ne bi bilo na odmet...

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Hvala na info....kako li tek ide TSI!
                            Mene bas za njega zannima ugradnja plina ali ne znam da li uopste moze da se ugradi...

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Mene bas za njega zannima ugradnja plina ali ne znam da li uopste moze da se ugradi...
                              Citas li ti ove prethodne postove??? Konkretno ovaj.

...sto se tice FSI i TSI motora, u pitanju su motori sa direktnim ubrizgavanjem benzina i kod ovog sa T, turbo punjenjem.

Uredjaji za direktno ubrizgavanje gasa imaju nesto visu cenu (skoro duplo, bar ovi koje ja imam u ponudi)....
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                              X