Holandski gas sistem i Landi LSI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • koja
    CBC Veteran
    • 30.09.2004
    • 106
    • Zrenjanin

Holandski gas sistem i Landi LSI

Moj matori je konacno ugradio plin bez konsultacija samnom, pa me zanimaju sledece stvari.

Poshto je u auto vec bio ugradjen holandski AG autogas, da li se prilikom instalacije novog sistema vadi ECU od starog gasa?
    Jer meni to nisu uradili (jako sam nezadovoljan zbog toga), a izgovor je bio da nece to da vade jer nemaju shemu ugradnje holandskog AG sistema.

Drugo pitanje. Ugradili su sistem Landi LSI (ne Landi renzo vec samo Landi).
    Kakav je to sistem? Da li to valja? Kakva su iskustva?

Pre ugradnje ?ale me pitao kakav je Landi Renzo, ja mu rekao da je jako dobar, i on re?e super super. Koliko sam pratio forum bilo je dosta re?i hvale za Landi Renzo Omegas sistem i baš me to obradovalo.
    Me?utim kad sam pogledao kod ku?e, nije ugra?en Landi Renzo Omegas, kao shto sam o?ekivao, ve? neki Landi LSI sistem (o kom ama baš ništa ne znam).
    Inace stavljene su matrix brizgaljke, neke od crne plastike sa jednim delom od plavo ofarbanog aluminijuma (valjda je to to). Da li te brizgaljke valjaju ili je u pitanju krš matrix?

Ima još stvari sa kojima nisam zadovoljan.

Te stvari, iskustva i naziv servisa ?ete ?uti nakon što mi istekne garantni rok od 20k kilometara, jasno vam je zbog ?ega, nadam se da me razumete.

Javljajte šta znate.
    Pozdrav svima, hvala unapred.
    ---------------------------------------------------
    Peugeot 406 '98 1800cc 16v LPG conversion
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Matrix dizne su osetljive na naš gas i relativno brzo crkavaju u odnosu na druge proizvodja?e. Smeta im ulje iz plina koje ih slepi do kse ne postigne radna temperatura.
    Sigurno ?e trajati za vreme garantnog roka. Što se ti?e vadjenja i nevadjena starog ECU-a ne vidim potrebu za šemom. Moglo im je samo pomo?i da iskoriste žice koje je ve? neko postavio.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• koja
      CBC Veteran
      • 30.09.2004
      • 106
      • Zrenjanin

Uf, baš šteta za te dizne.
      Na Landi web site www.landi-gas.it i u nekoj dokumentaciji do koje sam došao preko neta (nabavio sam i softver) vidim da Landi prodaje auto gas kitove sa 3 vrste brizgaljki, Landi renzo MED, Matrix i jos neke trece, zaboravih ime.
      Kad ovo gov** rikne da li mogu da stavim Landi Renzo MED brizgaljke?

To za va?enje sistema i mene je baš za?udilo zašto nisu uradili. Na samom po?etku ugradnje su rekli da ne bi ni hteli da uzmu da ugra?uju da ne znaju kako i naravno o?ekivalo se da ?e to uraditi kako treba. Me?utim kada su završili ugradnju ostade komp od starog gasa, sve žice od toga, cev od starog gasa. Mislim mogli su da kažu na po?etku da ne znaju da urade to kako treba, a ne da pri?aju neke bajke.

Evo još jedna falinka.
      Odmah po ugradnji plina po?ela je "chek engine" lampica da se pali, normalno na pristojnom rastojanju od servisa. I lampica se pali svaki put, ama baš svaki put. Auto trzne, ili ne trzne uopšte i nakon toga "check engine" se upali.
      Matori moj zvao servis da se žali, na šta je lik odgovorio da je to sasvim normalna stvar i da se to pali zbog pritiska na dizne?!?!? (koje dizne bre)
      Haha, slede?i odgovor koji o?ekujem da ?e dati kad se matori bude žalio možda ?e biti "pa gospodine, vama je ta check engine lampica bila pokvarena mi smo vam je ustvari popravili, vidite kako sada lepo radi!".

Ko bi mogao da mi iš?upa taj stari ECU i žice od starog sistema???

E da, novi ECU za gas jednostavno lezi nefiksiran, uredno nema šta.

Hvala na pomo?i.

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a da lepo kreneš sa autom u servis, kažeš da ti izvade svojih ruku delo i vrate novac u punom iznosu, jer nisu ispoštovali ugovor (dogovor) pre zapo?injanja posla koji si im poverio.

naravno, ako je sve ta?no re?eno i dogovoreno precizno dovoljno, a ne samo ugradite (neki) autogas.

i napiši o kome je re?, oni ako imaju poslovnog morala sami ?e pozitivno rešiti tvoje opravdane primedbe a na neorpavdane ti ukazati stru?no i ?injeni?no dokazivo (tj argumentovano).
        ako nemaju morala, mislim da ni na garanciju ne treba da ra?unaš niti bilo kakvu efikasnu pomo? u rešavanju problema koji su nastali.

gore kazne od loše reklame, teško je na?i
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• ABARTH
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2006
          • 364
          • Vršac,Banat,Vojvodin
          • SKALA 65

Re: Holandski gas sistem i Landi LSI

Originally posted by koja
          Drugo pitanje. Ugradili su sistem Landi LSI (ne Landi renzo vec samo Landi).
          Kakav je to sistem? Da li to valja? Kakva su iskustva?

Pre ugradnje ?ale me pitao kakav je Landi Renzo, ja mu rekao da je jako dobar, i on re?e super super. Koliko sam pratio forum bilo je dosta re?i hvale za Landi Renzo Omegas sistem i baš me to obradovalo.
          Me?utim kad sam pogledao kod ku?e, nije ugra?en Landi Renzo Omegas, kao shto sam o?ekivao, ve? neki Landi LSI sistem (o kom ama baš ništa ne znam).

Javljajte šta znate.
          Pozdrav svima, hvala unapred.
          Evo ti samo jedan primer da vidis sta je landirenzo a sta landi!!!!!

Tutum drakum sto bi rekli jedan te isti uredjaj elektronika ecu itd . Sve se to pravi i sklapa pod jednim istim krovom (u Italiji u fabrici landirenzo ja bio jesenas tamo ) samo zbog politike firme i rodbinskih odnosa postoji jos uvek LANDI (nalepnica ) za to se ne sekiraj a sad za te matrix injektore ...hmmm medove su zakon.

Comment

• koja
            CBC Veteran
            • 30.09.2004
            • 106
            • Zrenjanin

Hvala na pomoci, to objashnjava dosta toga

A shta mislish, kad rikne ovaj matrix, oce moci da se stavi med umesto njega?

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Moze da se stavi, kad god ti je drago. Matrix brizgace redevno odrzavaj (menjaj filter gasne faze na max 20.000 km i ciscenje brizgaca na svakih 30.000 km), pa oni mogu da traju i preko 100.000 km.
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by *IvanT*
                Moze da se stavi, kad god ti je drago. Matrix brizgace redevno odrzavaj (menjaj filter gasne faze na max 20.000 km i ciscenje brizgaca na svakih 30.000 km), pa oni mogu da traju i preko 100.000 km.
                Jel ova prica vazi samo za Matrix ili za sve? Koje dizne imam ja na kappi? Inace onaj Boschov gasni filter jel se menja ili moze da se otvori i produva???
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Filter gasne faze, vazi za sve brizgace. Ti imas RAIL injektore, a Boshov filter moze da se otvori brusilicom, ocisti i ponovo zavari kod nekoga ko vari aluminijum. Sala, menja se samo filter, senzor ostaje isti.
                  http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                  X