Kupio drugar A4 2,0 2003. godiste sa ugradjenim sekvencijalnim plinom e- gas. Auto generalno dobro ide i ima zadovoljavajucu potrosnju ali javlja se jedan problem. Auto kada se ugasi javi se pritisak u crevu izmedju reduktora i rail-a i isti takav pritisak vlada i u crevu izmedju rail-a i map-a i sve dok se ne ispusti taj pritisak auto nece da predje na gas (odvije se selna na bilo kojem od ova dva creva i ispusti se pritisak i auto tek onda predje na gas). Posto mi je ovo prvi susret sa e-gas i posto ne bi da nagadjam u cemu je problem (a nemam ni vremena za to) molim za pomoc...
Audi A4 E-Gas
Collapse
X
-
-
Svaki ispariva? ima dva izvoda za "vakum" ovaj ima jedan i jedan patrljak, u njemu je kuglica. Skini, operi i vrati, ako nemaš softver ovo ?e pomo?i.
Comment
-
-
Comment
-
-
softver nema nikakvu zaštitu, dovoljno je da spojiš kratko pin 2 i pin 3 na COM portu, i soft se startuje u batch modu. sa svim opcijama programiranja (to može i ako nije uopšte priklju?en Egas ECU)
proverio prakti?no.
ina?e, ne treba ti ništa više osim klasi?nog TTL na RS232 konvertera, kabl sam napraviš/ spojiš pinove 2,3 i 7 kod 25 pinskog odnosno 2,3 i5 za 9to pinski konektor.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Treba mu softver koji je povezan na ECU da bi isklju?io merenje pritiska koje zbunjuje ECU i ne dozvoljava prebacivanje na plin. Meri prevelik pritisak. Ili da o?isti kuglicu kako sam preporu?io pa ne?e biti prevelikog pritiska...
Comment
-
-
Skidao sam isparivac i generalno ga remontovao (ocistio sam i sigurnostni ventil odnosno kuglica u njemu je definitivno bila zaglavila) - PUNO HVALA DORA NA POMOCI!
E sad se javlja drugi problem posle sredjivanja isparivaca auto je lepo radio i isao dok nije bio slupan, kod auto-limara dve nedelje je bio odspojen akumulator, sada kada je auto popravljen nece da radi na gas kako treba (zalece na ler-u i lose ide) odnosno treba mu programiranje jel moze neko da me uputi gde moze da se kupi kabal za e-gas i kolika mu je cena?Sa alatom UNIOR majstor nije junior!
Comment
-
-
Ja sam kupio kod Staniši?a u Futogu, ina?e svaki interfejs je isti samo je konektor i raspored žica druga?iji tako da to može da ti napravi bilo koji elektroni?ar, ako ti treba samo za ovaj put da imaš.
Comment
-
Comment