Shevrolet Aveo...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Shevrolet Aveo...

Pozdrav svima na forumu.

Zanima me koliko je tesko samostalno ugraditi u Shevrolet Aveo automobil?

Bez ljutnje Dora.

Samostalno sam ugradio gas u 101-a i isto bih hteo u Avea.

Unapred zahvalan.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Što bih se ljutio, svako ima pravo da radi šta ho?e i zna.
    Ako si ve? radio, princip je isti samo je auto druga?iji...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Nadzornice,

Kad si se vec javio, koliko bi kostalo sa Tvoje strane ugradjivanje u Aveo 1.1 gas?

Hvala na odgovoru.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ako bih ja radio, izgubio bi garanciju na auto, pošto je pitanje retori?ko a ina?e ne odgovaram na takva pitanja na forumu, obrati se zastupniku od koga si kupio auto da te uputi na ovlaš?eni servis za ugradnju plina.

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
          RIP Bio nam je drug!
          • 15.01.2007
          • 2419
          • LAZAREVAC

Originally posted by Dora
          svako ima pravo da radi šta ho?e i zna.
          i šta nezna

Comment

• Bane_Saabijach
            CBC Veteran
            • 08.08.2007
            • 108
            • Veliki Popovich

Koji automobil ugrađuješ u tog Ševroleta?

Comment

• antap
              CBC Član
              • 28.07.2006
              • 62
              • Beograd

dobar si Bane
              vlasnik Xsare Picasso 1.8 + plin

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Mislim da je pravilnije U koji automobil ugradjuej tog Ševroleta

https.autogas.rs

Comment

Svaka Vam cast. Divno ste se nasmejali a i mene ste (malo) ste uspeli.

Inace, Vi prelazite u OFF teme na sta bi trebao da reaguje moderator ako je ovo normalan forum.

A sad odgovor. Imam keca i Sevroleta. Izrazicu se malo kako je rekao jedan filozof. Ja znam da ne znam ali znam da znam vise od nekog drugog koji neznaju! Ajd sad smeh...

U keca sam, inace ugradio gas koliko god sam uspeo. Nije mnogo po propisu, ali sam 99% siguran da nigde ne curi. U Sevroleta hocu da ugradim gas i za to sam i pitao forum na kome bi se trebalo javiti odgovori u vezi teme a ne masnog saljenja na tudj racun.

Hvala na trudu da odgovorite na ljubazno postavljeno pitanje.

Pozz...

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Pa sad... Delimi?no si u pravu, da je ovo neki ozbiljan forum tvoja tema bi automatski bila zaklju?ana ili obrisana.
                    Mislim pitanje sneba pa u rebra, uradio sam keca pa ?u sad i sekvencijalni, šta sad o?ekuješ da ti neko opisuje potanko kako se to radi?
                    Da si rekao ugradio sam nekoliko auta ili bar jedan sekvencijalni pa recimo zapelo za neki detalj ili neiskustvo pa da ti neko napiše šta i kako...
                    Po?ne se sa tim ja sam taj i taj (nije obavezno) struke sam te i te (poželjno i dalje nije obavezno) ima auto taj i taj (obavezno) hteo bih da ugradim gas taj i taj (obavezno), znam to i to a ovo mi nije jasno (obavezno) i dobi?eš ozbiljan odgovor.

Vidim da znaš sve oko foruma i da se odavno ovde motaš, zna?i da nisi tako neupu?en da ne bi znao neka pravila...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

koliko je tesko samostalno ugraditi
                      evo ja ?u iz iskustva da pokušam da odgonetnem...
                      ništa nije teško ako znaš šta radiš, znaš kako radiš, znaš ?ime radiš, imaš to ?ime ?eš da radiš, znaš šta je rezultat u brojkama prema standardu, znaš da sve premeriš i prekontrolišeš i na kraju da napraviš mapu/ program rada gasnog sistema.

ništa od toga nije posebno teško, ništa nije nemogu?e zahtevano za samostalnu ugradnju, ali...ti si taj koji treba da proceni sopstvene kapacitete veština i alata.

prvi korak bi ti bio, da napraviš samostalno TTL -> RS 232 konverter.
                      zatim da napraviš adekvatnu hardversku konekciju (laptop ili sli?no se podrazumeva da imaš).

sama mehanika ugradnje ima svoja neka pravila, želim da verujem da ti je to poznato- samo ispratiš pravila ugradnje definisana za LPG instalacije.

ako sam ve? ne znaš, raspitaš se (upit fabrici, internet, poznanik koji zna, sam probom i pokušajem) o ta?nom mestu gde ?eš postaviti dizne za ubrizgavanje fluida odnosno gde je to optimalno za tvoj motor i usisnu granu.

to mesto je bitno ta?no odrediti u odnosu na usisni ventil (obi?no se da mera u mm rastojanja od dizne do usisnog ventila i ako to ispoštuješ male su šanse da nešto krene naopako kasniej u vožnji).

mislim da to što imaš iskustvo sa ugradnjomi u Zastavu skoro da i nema nikakvog uticaja, tu nema kompjutera paljenja, kompjutera ubrizgavanja, kompjutera gasa, kompjutera menja?a, lambda sondi itd.
                      ho?u da kažem da je Zastava previše rudimentaran auto gde nedostaje pola delova koje ima jedan auto, pa stoga to iskustvo ne zna?i previše za ugradnju elektronskih sistema ubrizgavanja.

sa druge strane ve? je re?eno, postavlja se pitanje pravnog statusa ugradnje i kakave je tvoj pravni status kao fizi?kog lica u odnosu na Chevrolet, ako je auto još pod ugovorom/ garancijom sa njima.

izanaliziraj da li imaš resurse u alatu, materijalima, pa i u znanju/ informacijama koje su bitne za kvalitet ugradnje i kasniji besprekorni rad uredjaja tokom eksploatacije.

da li je mogu?a DIY ugradnja, jeste. uz neke uslove. ako je to bilo pitanje.

ali, manje ?e štete biti ako uslovi nisu ispunjeni pa se i ne krene u operaciju nad pacijentom.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

Originally posted by Dora
                        Pa sad... Delimi?no si u pravu, da je ovo neki ozbiljan forum tvoja tema bi automatski bila zaklju?ana ili obrisana.
                        Mislim pitanje sneba pa u rebra, uradio sam keca pa ?u sad i sekvencijalni, šta sad o?ekuješ da ti neko opisuje potanko kako se to radi?
                        Da si rekao ugradio sam nekoliko auta ili bar jedan sekvencijalni pa recimo zapelo za neki detalj ili neiskustvo pa da ti neko napiše šta i kako...
                        Po?ne se sa tim ja sam taj i taj (nije obavezno) struke sam te i te (poželjno i dalje nije obavezno) ima auto taj i taj (obavezno) hteo bih da ugradim gas taj i taj (obavezno), znam to i to a ovo mi nije jasno (obavezno) i dobi?eš ozbiljan odgovor.

Vidim da znaš sve oko foruma i da se odavno ovde motaš, zna?i da nisi tako neupu?en da ne bi znao neka pravila...
                        Motas... Prljava rec... ali Ok...

Inace sam masinski inzinjer sa ne tako mnogo iskustva u instaliranju gasa ali dovoljno teorijskog znanja sta i kako oko istog...

Da ti pravo kazem, od ljudi na forumu nisam nista ocekivao. Bas tako. "Mislim pitanje sneba pa u rebra" je bas tako, a onaj koji je pametan bi barem nesto prokomentarisao a sigurno ne bi bilo ovakvoj baljezganja kao sto se ovde dogodilo. Ti si barem mogao da kazes nesto, a ustvari si se prikljucio baljezgarenju... Bravo!!!

Lepo si rekao. Da je ovo ozbiljan forum. Ja naprimer kada sam nasao ovaj forum, prijatno sam iznenadjen kvalitetom foruma. Ovako se totalno vidi da je totalna 0, i to ogromna nula.

Sto se mene tice, neka neki moderator, ako je uopste ovo video, nek lepo zakljuca ovo baljezgarenje i OFF od teme, a ja cu (sto je najpametnije) lepo da izadjem i da izbrisem svoj sopstveni nalog i da ostavim budale da pametuju.

Pozdrav.

Comment

Originally posted by sw.brick
                          koliko je tesko samostalno ugraditi
                          evo ja ?u iz iskustva da pokušam da odgonetnem...
                          ništa nije teško ako znaš šta radiš, znaš kako radiš, znaš ?ime radiš, imaš to ?ime ?eš da radiš, znaš šta je rezultat u brojkama prema standardu, znaš da sve premeriš i prekontrolišeš i na kraju da napraviš mapu/ program rada gasnog sistema.

ništa od toga nije posebno teško, ništa nije nemogu?e zahtevano za samostalnu ugradnju, ali...ti si taj koji treba da proceni sopstvene kapacitete veština i alata.

prvi korak bi ti bio, da napraviš samostalno TTL -> RS 232 konverter.
                          zatim da napraviš adekvatnu hardversku konekciju (laptop ili sli?no se podrazumeva da imaš).
                          Prijatno sam iznenadjen sto ima pametnih i kulturnih ljudi.

Ali ipak, ustedecu moje zivce i vreme utroseno na (kako kaze Dora) neozbiljan forum.

Tebi Hvala!

Pozdrav.

Comment

Je**m ti neozbiljan forum gde ne mogu da izbrisem svoj sopstveni nalog.

Molim nekog administratora-moderatora da izbrise moj nalog.

Hvala.

Comment

• vujke
                              Admin
                              • 29.09.2004
                              • 1673
                              • Mladenovac
                              • Daewoo Lanos 1.5SX

dinar da udjes, dva da izadjes!
                              Posto je ovo (ne)ozbiljan forum, nalog ostaje aktivan, kao primer drugima sa slicnim idejama.
                              LOCK!
                              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

Working...
                              X