Auto mi je glup

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • naztee
    CBC Član
    • 16.08.2007
    • 23
    • Sarajevo, BiH

Auto mi je glup

Clio valjda na cudan nacin prati potrosnju goriva... Imam 15 l benzina (pokazuje oko 1/4 kazaljkom goriva), a ukljucio je indikator rezerve i na BC-u kaze ---- do pumpe, znaci nema. A goriva ima 100%

Naravno, sve je uredu pokazivao na benzin, ali kako se odnedavno vozim na plin...
    Resetovao sam BC, tj. prosjecnu potrosnju i ostalo, ali indikator nije ugasio... Malo ide na zivce
    Renault Clio 2 ph1 1.6 16V Initiale Paris [MFY 2000] LPG ACR1
    Opel Vectra A 2.0i CD [MFY 1989] LPG
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Obicnim plovkom meri stvaran nivo goriva u rezervoaru, a bord meri na osnovu predjenih kilometara i smatra da si trebao da potrosis tu kolicinu goriva za predjene kilometre.

Tank Fooper je resenje, ali neznam da li se proizvodi za tvoj model, ili dodavanje 3-4l benzina svakih par dana, tj. za koliko se i potrose. Nakon toga bord bi trebao da prikaze stvarno stanje.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• naztee
      CBC Član
      • 16.08.2007
      • 23
      • Sarajevo, BiH

Evo pronasao sam jos par tekstova o Tank Fooperu, ispade da Peugeoti i Citroeni imaju pravih problema sa tim.
      Rješenje na Cliju je ulazak u servisni meni table (drži se dugme za BC i tek se onda složi kontakt), i tu se onda pritisne reset dugme kojim se inače i resetuje. Poništiće prosječnu potrošnju, brzinu i - što nama treba - koliko ima do pumpe, naravno i indikator rezerve.

Ovo mi je prvo francusko auto, sve OK, super sam zadovoljan sa svim, pogotovo zbog opreme, ali imaju nekakvih totalno glupih rješenja i izmišljanja tople vode za ne povjerovati. Zašto nije mogao da računa koliko ima do pumpe na osnovu prosječne potrošnje i STVARNE KOLIČINE goriva u kazanu - nikako mi nije jasno

Imao sam i na staroj Vectri BC i on je računao kako treba - znači, ako je u kazanu 15l goriva i prosječna potrošnja 10 l/km, do pumpe ima 150 km i gotovo. Ovi se našli pametni praviti

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Jedan moj prijatelj je vozio francuski auto i sada negleda ni francuske filmove.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Re: Auto mi je glup

Originally posted by naztee
          Clio valjda na cudan nacin prati potrosnju goriva... Imam 15 l benzina (pokazuje oko 1/4 kazaljkom goriva), a ukljucio je indikator rezerve i na BC-u kaze ---- do pumpe, znaci nema. A goriva ima 100%

Naravno, sve je uredu pokazivao na benzin, ali kako se odnedavno vozim na plin...
          Resetovao sam BC, tj. prosjecnu potrosnju i ostalo, ali indikator nije ugasio... Malo ide na zivce
          Pokušaj da otvoriš vratanca za sipanje benzina i da gurneš onu klapnu na po?etku grla za sipanje. Možda pomogne.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• naztee
            CBC Član
            • 16.08.2007
            • 23
            • Sarajevo, BiH

Ma, kao što i napisah, riješio sam problem kako sam i mislio da se može riješiti, samo mi je malo glup način na koji se to mjeri.
            Originally posted by naztee
            Rješenje na Cliju je ulazak u servisni meni table (drži se dugme za BC i tek se onda složi kontakt), i tu se onda pritisne reset dugme kojim se inače i resetuje. Poništiće prosječnu potrošnju, brzinu i - što nama treba - koliko ima do pumpe, naravno i indikator rezerve.
            Mislim da ovo rješenje "pali" na svim Renaultima sa sličnim problemom.

@Ivan
            Dobar je Clisho, kad poraste, biće RS

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Kod tih novijih pali, jer imaju klasican plovak, koji uvek pokazuje tacno, ali bord je taj koji pali lampicu rezerve, i pored sklae koja npr. pokazuje pun rezervoar benzina.
              Tvoje resenje definitivno pali, a Dorino sa vratancima i guranjem klapnice je dobro za PUG i CIT vozila, ili dolivanje makar 1l benzina.

Za one najgore tu je tank fooper.

BTW

Tvoj Clio je vise nego dobar i netreba mu onaj RS. Sa takvom opremom su retke i velike limuzine.

Comment

Working...
              X