IZBOR GASNOG UREDJAJA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MK gti
    CBC Član
    • 27.09.2007
    • 14
    • Beograd

IZBOR GASNOG UREDJAJA

OK mozda nisam ispostovao proceduru, pardon moja greska,ali ipak bi trebao dobiti neki savet od strucnih ljudi[Dora, Ivan i ostali da se neko ne uvredi].Tragam vec nekoliko dana po forumu bezuspesno u potrazi za resenjem svog problema.Ni pretraga ni listanje svake stranice na forumu vise puta mi nisu dali nikakvu preporuku sta da preduzmem konkretno slicnog automobila nema. Vidim VW nije omiljen na forumu ali sta da se radi ja sam u tom loncu.Auto je Golf 3 gti 16v iz 1996 po saobracajnoj ABF motor 110kw.Meni je najvaznije da auto radi bez problema i da nema kvarova uzrokovanih gasnim uredjajem itd.Minimalan gubitak snage na plinu je prihvatljiv ali na benzinu to mora biti savrseno. Sekvent,lambda kontrol ili nesto trece. Molim da se tema ne zakljucava ko ima vremena posvetice se bar malo ko nema ok,voleo bih da neko sa istim automobilom napise neki red. Pozdrav za sve i pohvale za forum.
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Najbolje rezultate i performanse ces imati ako ugradis sekvencijalno ubrizgavanje gasa. Mozes i lambda kontrolu, ali je genaraciska razlika izmedju uredjaja ogromna, a razlika u ceni minimalna.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Kako to mislis da benzinski sistem radi savrseno posle ugradje gasa?
      Mislim, racunas da ces se voziti na benzin ili sta?
      Zaboravi na to jer dizne rade kako treba samo kad se vozi na benzin stalno a i tada je potrebno redovno periodicno odrzavanje.
      Jedino da je karburator u pitanju ali on ne radi savrseno ni kad je u radnji.
      Kazes tragas po forumu. Nemoj tako, vec citaj redom. Sve ovde pise.
      Ko zna zasto mislim da svako ko vozi na gas treba da procita SVE postove u vezi toga sa ovog foruma. Ja ne bi ni bio na ovakvom mestu da samo vozim auto i da me ne zanima nista vise u vezi toga.
      U svakom slucaju majstori znaju vise od obicnog korisnika vozila. Sta ce nam onda forum?
      Doduse, neki znaju da uzmu pare a neki znaju i tehniku (posao kojim se bave).

Comment

• MK gti
        CBC Član
        • 27.09.2007
        • 14
        • Beograd

OK sekvent ali koji, tomaseto zvuci primamljivo a kvalitet,garancija,rezervni delovi , sta kaze praksa?Kad kazem savrseno mislim da upotrebim svih 150ks bez problema[trzanje itd],sto da svi ne protegnu noge.

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

vise se fokusiraj na majstora koji ce ti raditi nego na sam uredjaj. naravno,nemoj ugraditi neko turkish sranjce, vec bilo kog renomiranog proizvodjaca.

sekvent obavezno i miran si sto se tice benzina.
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• naztee
            CBC Član
            • 16.08.2007
            • 23
            • Sarajevo, BiH

Tacno sto negdje napisa Dora cini mi se, mislim da je puno bitnije gdje / ko ti konvertuje auto na plin, nego koji uredjaj.
            Naravno, za tu vrstu auta / motora i nacina voznje istog, sekvent obavezno.
            Dole pise za koji sam se ja licno odlucio i radi perfektno.
            Renault Clio 2 ph1 1.6 16V Initiale Paris [MFY 2000] LPG ACR1
            Opel Vectra A 2.0i CD [MFY 1989] LPG

Comment

• MK gti
              CBC Član
              • 27.09.2007
              • 14
              • Beograd

Ok mislim da nemam dilemu gde, nego sta od uredjaja uzeti u obzir. Ako sam dobro razumeo u zadnjem postu acr1=tomaseto=dobro radi=prihvatljiva cena. Logika je sledeca "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari". Zamisli situaciju a desavaju se,stane auto na sred gazele ili negde daleko od civilizacije. Sledi izbacaj u Savu ili kanta benzina pa na stop!!! Ljudi hvala, svaki savet je dobrodosao. Primer pouzdanog rada acr1 uredjaja mi olaksava izbor.

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

I da se nesto desi da nece na plin u sekundi prebacis na benzin i neces ostati na putu... U dosadasnjem skromnom iskustvu sa tomasetom mogu da ti kazes da radi perfektno... Doduse nisam presao nesto mnogo ali za ovih 20.000km radi bez greske... Da i nema uticaja na benzin, sa benzinskom instalacijom ostaje sve kako ti je i bilo...
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• MK gti
                  CBC Član
                  • 27.09.2007
                  • 14
                  • Beograd

Primetio sam na forumu da je acr1 ugradjen 2005 u g60 i u jos neke automobile,moze se reci da je uredjaj proveren.

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Nije mogao biti . Sa uredjajem se radi od marta, ove godine, a prvi test primerci kod nas su radjeni u decembru 2006.

Comment

• MK gti
                      CBC Član
                      • 27.09.2007
                      • 14
                      • Beograd

Zar acr nije u golfu g60 gti 162ks? sreda 07 septembar 2005 Ivane ti si ga licno probao,ide ko lud zar ne? Da li je to taj uredjaj?

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by *IvanT*
                        E ide G60 i na plin ko LUD.

Ja uradio i probao i shta vishe ko kaze da ide loshije na plin neka...

Slikano je telefonom pa je malo loshije, ali se u principu sve vidi!
                        Ako mislis na ovog, ne nije. Napisah vec, od marta ove godine, pa nadalje.

Comment

• MK gti
                          CBC Član
                          • 27.09.2007
                          • 14
                          • Beograd

OK, kakva su iskustva sa novim uredjajem.Da i jos nesto boca rezervni tocak,koja je max dimenzija koju mogu da stavim? Precnik je oko 60-62 cm a dubina samo oko 12 cm. Prolazi li ta ugradnja atest? Kolikom se predjenom putu mogu nadati ako u gradu trosi oko 10,5 do 12l benzina.

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

Moje iskustvo je odlicno sto se tice uredjaja, a najmerodavnija iskustva ces cuti iz "prve ruke" od korisnika. Toro rezervoara te visine nema, tj. svi su visi, a moze se namontirati rezervoar zapremine 31,33, 39, 43l i svi su visine 180-200mm. Prolaze atest, a potrosnja je u odnosu na benzinsku visa 10-ak%.

Comment

• MK gti
                              CBC Član
                              • 27.09.2007
                              • 14
                              • Beograd

Ivane hvala na savetima.Ovaj forum je odlican,svi mozemo da podignemo nivo znanja, od nas zavisi. Pomoc ljudi koji su vec nesto prosli mnogo znaci i tera nas da napravimo pravi izbor.

Comment

Working...
                              X