BRC: Resetovanje kompjutera?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boris58
    CBC Veteran
    • 19.02.2007
    • 196
    • Cacak

BRC: Resetovanje kompjutera?

Dakle,
    Auto Logan 1.6
    BRC sequent 24

pre par meseci, povecan pritisak na reduktoru. i nastelovan komp u ovlascenom servisu.
    promena vidna i osetna u snazi.
    posle nekih 3-4 sedmice auto mrtvo.
    opet vodjeno na stelovanje.
    posle par sedmica auto mrtviji sa jacom potrosnjom.
    sad me zanima promena, dal ovo zvuci normalno?
    tj dal je moguce dase komp iz cista mira resertuje i radi sa nekim default podesenjima.
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

tj dal je moguce dase komp iz cista mira resertuje i radi sa nekim default podesenjima.
    Neverujem da je resetovanje deo problema, jer je skoro nemoguce da se nesto tako desi. Pre ce biti da imas problem sa adaptacijom benzinskog ECU-a koja moze da bude prouzrokovana lose nastelovanim uredjajem ili kvarom na nekom od senzora tipa (MAP, lambda...)
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• boris58
      CBC Veteran
      • 19.02.2007
      • 196
      • Cacak

pa... nisam siguran,
      definitivno je radilo normalno oko godinu dana.
      sad na hladnom se ponasa kao mrtav konj.
      gasi se pri pustanju gasa (pri naglom padu obrtaja),
      na gasu, mada je na beznzinu ok.
      inace sa losijim gasom podosta skace potrosnja.

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

taj servis u kojem si bio je izgubio zvanje "ovlaštenog servisa",ali bez obzira mora da ti otkloni nedostatke besplatno ukoliko si u garantnom roku,ukoliko nisi bez obzira mora da ti otkloni kvar.u pristojnim servisima se naplaćuje samo izvršena popravka,a ne pokušaj popravke.dakle nazad kod kaluđera,popraviće on to ne boj se

Comment

• boris58
          CBC Veteran
          • 19.02.2007
          • 196
          • Cacak

? nije valjda i ovaj izgubio?!?
          nije kaludjer,
          ovaj put je Auto Stanic, VrnjBanja

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Totalno je nebitno da li je ovlascen ili neovlascen u ovoj situaciji. Ako radi sa tim uredjajima, bitno mu je da zna sta radi i nista vise.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• BOSS
              CBC Član
              • 09.11.2007
              • 45
              • Paraćin

Ovlašćeni

Pročitao sam tvoju muku pa hajde i moja malenkost da nekome pomogne kao što su i meni na ovom extra forumu.Ako želiš da rešiš problem obrati se BRC-u u Beogradu jer oni imaju ekipu koja inače često dolazi u Čačak zbog ugradnje novih sistema na Škodama,inače vođa tima i ujedno tehnički direktor BRC-a zove se Mišel i expert je za BRC.Evo par brojeva telefona pa se raspitaj. 011-3291-700;011-3291310;011-3291-296.Inače sedište je u Cvijićevoj 40-Beograd a servis u Ugrinovačkoj 23-Zemun.

Comment

• spori
                CBC Član
                • 20.10.2007
                • 33
                • beograd

bio danas kod tog Misela u "Elettrico Gas doo", da pretresem malo plin u u mom accordu, hteo sam da cimam Ivana ili Doru ali posle citanja nekih prepiski ovde izmedju njih i Ranka zakljucio sam da bi me oterali tamo gde sunce ne sija kad bi im rekao da imam BRC u kolima pa nisam smeo ni da im se javim...
                elem otiso' ja lepo u servis, ubacio auto unutra, krenuli momci da prikljucuju dijagnostiku i prvo sto mi se nije svidelo je sto se sjatilo njih cetvorica da traze prikljucak za komp motora i ne mogu da ga nadju.
                e kad su krenuli da raskopavaju tablu i tapacirunge odlepio sam, kao neka ekipa iz kraja koja bleji kod svog ortaka koji ima neku sljaku a ostali tu vise, pa da malo i procackaju...
                malo se sve smirilo, jer su ljudi provalili da sam podivljao i sve je ostalo na tome da taj prikljucak nije ni bitan?!! nego mi samo malo nastelovase pritisak i neke vrednosti preko kompa i zamenise filter gasne faze, nego dal' je bre moguce da mi uzese 50 evropljana za to?...
                inace taj misel fin neki baja i iz moje prizme totalnog laika deluje kao neko ko relativno i vlada problematikom.
                da mi samo taj BRC na nos ne izadje...

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ne bi te oterali u tamo ali je problem interfejsa i softvera. Nikako nisam bio rad da platim 200 jura da bi imao jedan interfejs koji mi retko treba.

Što se Ranka tiče on je imao malo žešći nastup ovde pa je zato ispala takva diskusija kakva je ispala ali to nema veze sa stvarnošću.

Što se cene tiče, ne ulazim u to jeli velika ili nije, ali ako je popravljeno ili rešen problem, onda je ok. Ako učesta to sa 50 Jura onda imaš temu za razmišljanje
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• boris58
                    CBC Veteran
                    • 19.02.2007
                    • 196
                    • Cacak

hmmm, nisam siguran, al zar taj dilter ne kosta tih 50 eur??

Comment

• spori
                      CBC Član
                      • 20.10.2007
                      • 33
                      • beograd

ne znam, zato i pitam, jedino sto deluje poskupo a filter izgleda kao napr. obican filter ulja.
                      a sta nisi siguran?

Comment

• spori
                        CBC Član
                        • 20.10.2007
                        • 33
                        • beograd

Originally posted by Dora

Ne bi te oterali u tamo ali je problem interfejsa i softvera. Nikako nisam bio rad da platim 200 jura da bi imao jedan interfejs koji mi retko treba.

Što se Ranka tiče on je imao malo žešći nastup ovde pa je zato ispala takva diskusija kakva je ispala ali to nema veze sa stvarnošću.

Što se cene tiče, ne ulazim u to jeli velika ili nije, ali ako je popravljeno ili rešen problem, onda je ok. Ako učesta to sa 50 Jura onda imaš temu za razmišljanje
                        nije nista ni popravljano, niti je bilo problema samo je kao prestelovan na zimski rezim i taj filter kome je valjda bilo vreme...

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Ipak sam trebao kupiti taj interface

https.autogas.rs

Comment

• gorky
                            CBC Senator XXL
                            • 08.06.2007
                            • 860
                            • Vojvodina,Kikinda

dacu ti ja doro kad god ti ustreba,baš sam uzeo najnoviju veziju .inače u gore pomenutih 50 eura radovi su nepunih 20 eura ostalo je materijal,relativno je da li je nešto skupo ili nije

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Pa sad ja bih bio glupson kad bih se borio protiv cena, mislim na više
                              Obrazloženje za "zimsko štelovanje" je izmamilo onaj komentar...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X