Motor je 2500ccm 122KW sa injektorima od 2.5oma i turbinom.
Da li je moguća ugradnja sekventa u Citroen CX 25 GTI Turbo?
Collapse
X
-
Pravila su malo izmenjena pa je predstavljanje ostavljeno kao poželjna mogućnost.
Nije obaezno.
Mojom greškom to nije istaknuto kao promena pravila.
Comment
-
-
moguce je.... a sad ono koji uredjaj, posto, jel moz jeftinije itd, to ce ti ovaj cika iznad reci kad ga zovnes telefonom il nekog drugog ko se time profesionalno bavi...http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
U ovaj auto je ugrađen
Stag 300
Isparivač Zavoli 100 Zeta/N i dizne VALTEK TYPE 30
Vozim ga ne gas 2.5 meseca, prešao oko 7000km bez problema, potrošnja oko 12-13l u kombinovanoj vožnji, autoput 9-10l.
Prečnik plinskih dizni nije baš najsrećnije pogođen iako je odabran preporučen za tu snagu tako da je plinska mapa kompletna ispod 1 između 0.8 i 0.9.
Da li ih zameniti manjim?
Kada sam probao da izvučem maksimalnu brzinu na plinu video sam jedini "problem". Došao je do 195km/h i po zvuku motora se primeti da mu fali plina (ne prebaci na benzin), malo sam odpustio gas i on je postigao 210. Na benzin ide do 230.
Video sam da u temi zavoli isparivač za turbo motore preporučujete još jači isparivač i da se zimi tek oseti.
Da li je ovaj isparivač dovoljan za 122kW sa turbinom tokom cele godine?
Predpostavljam da se problem kod maksimalne brzine može srediti podešavanjem mape jer nije ni podešavana u takvim uslovima rada motora samo me brine zima tj koliko zimi padne pritisak gasa u gasnoj fazi.
Comment
-
-
Nije dovoljan isprarivač, spržićeš motor i turbinu. Dizne stavi manje.
Comment
-
-
Taj problem nastaje samo kad vozim petom sa pedalom do kraja kada razvije 195, ali pri tom ne prebaci na benzin. Da li to znači da mu ipak nije pao pritisak plina?
U normalnoj vožnji do te brzine se odlično ponaša.
Nikad ni ne vozim tim brzinama pa nisam do skoro uočio ovaj problem.
Mapa je crtana do 6ms. Dok smo ga podešavali nije bacao tačke nikad preko 6 mada nismo ga tad toliko cepali petom.
Jasno da to nije dobro za motor i turbinu pa ne ponavljam eksperiment dok ga ne pojačam.
Poslušaću tvoje savete svakako. Hvala.
Sigurno će se problem povećeti prljanjem i zimom.
Manjim diznama ću dobiti preciznije podešavanje vremena ubrizgavanja ili i još nešto?
Comment
-
-
Iz tvojih pitanja i odgovora zaključujem da imate softver i interfejs. Pogledaj šta kaže lambda sonda u tom trenutku (kad posustaje) i pogledaj koliki je pritisak. Ako je namešteno da prebacuje a verovatno jeste, na malom pritisku, neće prebaciti na benzin sem kad mu stvarno nestane gasa skroz. Sve ispod 0.6 je loše ako traje duži period.
Sa manjim diznama ćeš dobiti kultivisaniji rad na nižim obrtajima i pri manjim opterećenjima.
Comment
-
-
Kad se kupuje posebno, tamo gde ja kupujem razlika je oko 1000+ dinara iliti ukupno oko 6500 dinara Zeta S, sad ako deru mene i ja derem vas
Siromašna smeša pravi veću temperaturu u cilindrima. Kod turba je dobro ako je veća temperatura ali nije dobro ako je prevelika, strada turbina.
Na ovom forumu o smeši uopšte a i o turbu je napisano pola tone, pogledaj malo one stručne teme, tuning teme.
Za turbo motor je idealno pogoditi smešu za maksimalnu temperaturu, no ovo spada već u domen tuninga pa ne bih ovde o tome...
Comment
-
-
Originally posted by DoraIz tvojih pitanja i odgovora zaključujem da imate softver i interfejs. Pogledaj šta kaže lambda sonda u tom trenutku (kad posustaje) i pogledaj koliki je pritisak. Ako je namešteno da prebacuje a verovatno jeste, na malom pritisku, neće prebaciti na benzin sem kad mu stvarno nestane gasa skroz. Sve ispod 0.6 je loše ako traje duži period.
Sa manjim diznama ćeš dobiti kultivisaniji rad na nižim obrtajima i pri manjim opterećenjima.
Sad mi je mapa oko 1.
Ovaj auto nema lamda sondu pa je podešavanje baš teško. Planiram da stavim neku sondu samo zbog plina.
Poteškoća je još kod podešavanja što dok radi na benzin plinski ECU očitava uvek vrednost 1ms tako da nevidim plavi grafikon.
Srećom kad prebaci na plin očitava realne vrednosti sa bezinskih dizni. Čudno?
Greškom sam napisao da ide do 6ms ide i do 14.
Stavio sam da mi prebacuje na benzin kada padne ispod 0.6 i ipak ne prebaci.
Evo malo sličica, ako nešto nije OK recite, da me ne vraćaju sa atesta.
Comment
-
-
Niste vi to nešto dobro povezali, ne može pokazivati samo 1ms, znači da ne očitava dizne uopšte. Proverite šemu pa lagacko nanovo.
Ja imam isto taj glupavi Boš, to obično ide od 6-7 do 10 ms.
Comment
-
-
Dobro je povezano ne može drugačije. Znači lepo očitava kada nerade benzinske. Dok rade i tada ih očitava ali uvek kao vrednost 1, tačke se pojavljuju ali samo u toj vertikali. Čitao sam da kod ovog sistema dizne ne dobijaju jednaku struju prilikom otvaranja, za otvaranje dobiju jaču a za održavanje dizne otvorene slabiju. Tako da kad se optereti benzinskom diznom STAG verovatno primećuje samo taj prvi deo, srećom po mene kada benzinske nerade pročita kompletan termin inače ništa od plina.
Verovatno nije isti Boš kao kod mene jer kod mene ide od 3 do 14.
Comment
-
-
Mislio sam na maksimum od 6-7 do 10 ili tu negde ali benzinske dizne, kriva je vrlo strma i kratka.
Zaboravih, boca, to jest MV treba da se spusti malo niže da biugao bio 30 stepeni i ne vidi sa na slici gde završavaju odušci, ne smeju biti u blatobranu...
Što se tiče podešavanja, bila je tema o mojim patnjam sa Renix ubrizgavanjem koje je imalo impuls iz 25 delova a ECU čita samo prvi, potraži, možda nešto pomogne. Traži, stag, reno impuls ili tako nešto...
Napravili smo ga na kraju ali je to bio sizifov posao, potreban je emulator dizni i još nešto ne sećam se više ni ja šta.
Comment
-
-
Mislim da je 30 stepeni ugao, možda malo vara ugao pod kojim je slikano.
Pod takvim je uglom da cev multiventila stoji vertikalno.
Uspeo sam da ga sredim, sada radi i bolje na malim obrtajima.
Sa manjim diznama se povećao problem na visokim obrtajima, čim proradi turbina malo jače uguši ga vazduhom.
To sam rešio tako što sam povećao pritisak gasa na isparivaču.
Nadam se da će to biti dovoljno i za zimu.
Digao sam čak u softveru da mi prebaci na benzin kad padne ispod 0.8 i nemogu da ga nateram da prebaci.
Sad je mapa na 1.2 skoro ravna linija blago pada posle 5ms na 1.1.
Zanima me kako odprilike treba da izgleda mapa na turbo motoru?
Ostaje jedino problem što ne vidim tačke od benzinskih dizni pa nikad neću znati da li sam mapu napravio idealno. Postiji mala razlika u snazi u odosu na benzin.
Kad stavim sondu moćiću preko nje još nešto da vidim pa da korigujem.
U ovaj auto može da se ugradi sekvent, mapa se pravi sistemom pokušaja i promašaja i treba jači isparivač od Zavoli 100 Zeta/N.
Još jedom hvala Dori na savetima, onako sa većim diznama auto je odlično povlačio ali ga je bilo teže voziti u koloni i po gradu.
Comment
-
Comment