SAAB 95 PLINDZA?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sikili
    CBC Član
    • 04.04.2007
    • 44
    • Beograd

SAAB 95 PLINDZA?

Imam SAAB 95 2.0 turbo 150ks. 1998 god.

Koji plin mi preporucujete da stavim i kod koga?
    Znam da je sekvent neizbezan ali gde ga ugraditi i kom se brandu prikloniti ?

Hvala najlepshe
    Love is like taking a dump, Butters. Sometimes it works itself out. But sometimes, you need to give it a nice hard slimy push.

• TAZZ
    Banovan
    • 30.05.2005
    • 1409
    • NBGD,SERBIA

Jooojjjj Sikili...

100 PUTA je recheno...

ajd i 101...

Biraj Majstora, a njemu ostavi da sredi ostalo i ti ondak samo uzivaj...

Imash 3,4,5,6 ljudi ovde...
    Kontaktiraj ih, vidi shta ti predlazu i vidi cene koje ti nude i to je to, prepusti njima da brinu o uredjaju, ti samo kako cesh da cepash gume, i da troshish PLIN...

Recimo IvanT ako si u BGD-u...

NS Recimo Dora i tako...

Izvinjavam se Dotichnima... ali toliko toga je i toliko puta recheno... tako da sam malko sad ja dao sebi ... slobode...

Comment

• Sikili
      CBC Član
      • 04.04.2007
      • 44
      • Beograd

Izvinjavam se na 101. pootu.............

.........ali poucen iskustvom raznoraznih "majstora" i prevaranata shvatio sam da ovde nije dovoljno da platis najskuplje da bi dobio najbolje vec uglavnom moras nekom da visis nad glavom i da se pomalo razumes da bi sve MOZDA ispalo kako treba....

npr. da bi ti lepo sve bilo upakovano u buzire, da nosach boce bude postavljen na nosace, da nigde nista ne viri i sl.
      A da ne pricam o tome da jedan te isti uredjaj kod svih majstora uglavnom ne kosta isto vec te procene po tome sta vozis .....itd.....itd.....

Zelim najbolje za svoj auto i to sam spreman da platim ali nisam spreman da nekog i nesto sto nije najbolje platim najskuplje!!!!

Hvala na informaciji, nastojacu da se snadjem sto bolje........

PS. Mozda sam malo previse pesimistican ali moje iskustvo posle 15tak posedovanih uglavnom malo egzoticnijih automobila je, nazalost, takvo.....Da li ja nisam imao srece ili je GRO majstora takav, nemam pojma nit' me zanima..... Ono sto me zanima je da za svoj novac, koji nije pao s drveta, dobijem SAMO ono sto sam platio!!!!
      Love is like taking a dump, Butters. Sometimes it works itself out. But sometimes, you need to give it a nice hard slimy push.

Comment

• Goran
        Moderator
        • 06.10.2004
        • 535
        • Vrbas

Onda lepo sednes u auto i za NS kod Dore. (Ovo nije reklama vec sam imao prilike da vidim kako ljudi rade)
        Originally posted by Dora
        Banovao me Goran
        Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Obidji par servisa i postavi pitanje vezano za ugradnju.. svako ko se bude lakonski ponasao ili odstupao sa cenom od proseka, bezi od njega!
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Originally posted by Sikili
            ...A da ne pricam o tome da jedan te isti uredjaj kod svih majstora uglavnom ne kosta isto vec te procene po tome sta vozis...
            Netachno, jedina razlika koja se pravi je u ceni ugradnje shto i ima smisla. Ta varijabila za isti uredjaj se mozhe kretati do 100 eur, ali opet se postavlja pitanje ulaznih cena za propratni materijal, poslovne politike tog preduzeca, itd, itd... Neko se uklapa ovde, neko onde i slichno.

Opusti se i ugradjuj, pochni da shtedish na gorivu shto pre.
            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Naprotiv, pojenta je da cena bude različita jer svako imasvoj sistem rada i nabavku materijala.

To da platiš najviše a ne dobiješ bašto što si platio nije izum ovde nego je tako svugde, suviše idealizujete tamo neke...

Sa druge strane ovakav tip pitanja je malo da ne kažem šta...
              kad me mušterija pita preko telefona a jel to stvarno original? Ja odgovaram da nije ali mi to tako kažemo preko telefona. Ili da li vi to radite kvalitetno. Ništase nesekirajte, mi radimo polako ali zato jako aljkavo. Kad tupne u nesvest ili pre nego što uzme vazduha za rafal moram na brzinu daobjasnim da se šalim.

Kakv dokaz može da pruži majstor nekom ko nijestručan da je to original da je to dobro uradjeno i da je to baš ono što je on platio, više ali ne i manje.
              Par litara krvi isfotokopirane i zakačene kao gif ovde ili slika odsečenog palca sa jasno vidljivim papilama?

Ništa lično, ali se nonstop provlače ovakava pitanja. Znam da je rasulo po pitanju majstora i cena, ne samo u ovj branši nego uopšte oko automobila a i šire.
              SVe je stvar poverenja a kasnije insistiranja na dogovorenom i plaćenom.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Sikili
                CBC Član
                • 04.04.2007
                • 44
                • Beograd

@ killaz

Opusticu se kad mi u autu bude sve radilo ko sat i na benz. i na plin, a sto se tice cena, na licnom primeru sam se uverio u istinost svojih tvrdnji ali nije vredno dalje diskusije....

@ Dora

citat pitanje:
                "Kakv dokaz može da pruži majstor nekom ko nijestručan da je to original da je to dobro uradjeno i da je to baš ono što je on platio, više ali ne i manje.
                Par litara krvi isfotokopirane i zakačene kao gif ovde ili slika odsečenog palca sa jasno vidljivim papilama?"

citat odgovor:

"........npr. da bi ti lepo sve bilo upakovano u buzire, da nosach boce bude postavljen na nosace, da nigde nista ne viri i sl............ "

.................................................. .................................................. .........

Kao sto vidis, nisam pricao o originalu ili nekoj nevidjenoj tajni vaseg zanata vec samo o prostim, malim stvarima koje, nama pizzajzlama, najvise idu na Q(ganglije)..............

Ako sam svojim postom uvredio nekog od predstavnika ovog zanata, IZVINJAVAM SE sa porukom da mi to nije bila namera....

SVE STO SAM ZELEO JE PREPORUKA ZA MAJSTORA I BRAND !!!!!!!

U svakom slucaju hvala najlepse, sa mnogo strana sam cuo sve NAJ o IvanT-u i sa njim cu napraviti, nadam se obostrano zadovoljavajuci, dogovor......

Fala josh jedared svima ljud'ma dobre volje....i evropskoj za'ednici.............i jos jedared.....FALA!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Nema razloga za ljutnju, ako pročitaš moju zadnju rečenicu videćeš da sam ti pomogao i da si napravio pravi izbor.
                  Poklonio si poverenje proverenom servisu a za ostalo ne treba da te bude briga.

Hteo sam da ukažem da nije moguće ni nakoji način uveriti nekog "jeste ja sam taj koji radi dobro" sem da se uveriš u to preko preporuke za koju ipak moraš da se opredeliš na osnovu nečijeg iskustva koje možda i nije u skladu sa tvojim zahtevima i posle da li si zadovoljan ili ne.

To pišem stalno i svima, tako da ništa posebno nije upućeno tebi lično.

Nikako nemam ništa protiv "picajzli" koje traže svoje za svoje pare, naprotiv, potpuno podržavam. Imam puno protiv onih koji nisu dobili svoje za svoje pare i samo kukaju a ništa ne preduzimaju povodom toga.

U tom kontekstu je bilo ono sve napisano.

https.autogas.rs

Comment

• bili
                    CBC Senator
                    • 13.11.2007
                    • 208
                    • NS

Sad ću ja malo da off-ujem i filozofiram.

Dora stalno insistira na dogovorenom i plaćenom. Ali da li to uvek može da se primeni ili da li je mušterija dovoljno upućena u problematiku da zna šta sve treba da "dogovori".

Evo primera. U pitanju je sekvencijalni uređaj, čovek kaže hoće XY multi ventil - nema problema. Dobio XY ali bez elektromagnetnog ventila. Sad, svi mi podrazumevali da uz sekvent ide sa el.mag. ventilom, tako pise i u uputstvu od uređaja, a majstor odgovori da nije tražio sa el.mag. ventilom već samo XY multiventil, pa mu je ovaj ugradio bez i ako hoće sa el. mag. mora da naknadno doplati i multi ventil i rad majstora, pošto je ovaj, jelte, već jednom uradio posao.

Ili da radikalizujemo. Da li ja kad dogovaram sa majstorom treba da kažem oću toliko i toliko zavojnica na cevi pre ventila gasa. Ili se podrazumeva da će biti onoliko koliko traže Propisi.

Da rezimiram. Većina ljudi nije upućena u problematiku i ne zna gde sve majstori štede i šta treba da dogovori. I potpuno je razumljivo da onda ljudi strahuju.

Sa druge strane DIREKTAN odgovor na pitanje gde ugraditi nije dobro tražiti ovde, jer to je samo VAŠ AUTO i samo VAŠA ODLUKA.

U kontekstu svega ranije iznetog postavio bih i jedno pitanje: Šta donosi 1.1.08. majstorima, a šta mušterijama?
                    VW über alles.

Comment

• Sikili
                      CBC Član
                      • 04.04.2007
                      • 44
                      • Beograd

@ Dora

Ne ljutim se......Samo pre konacne odluke pokusavam da dobijem sto vise razlicitih misljenja....

@ bili

Ja trazim odgovor tipa. Ja sam ugradio kod X za X para X uredjaj i nevidjeno sam zadovoljan ili ne.......zbog Y i Y

Jednostavno sam pokusao da ne obolim od bolesti koje su drugi vec prelezali......

Ja sam svoju odluku doneo i iznecu svoje pizzajzla utiske po ugradnji...
                      Jos jednom, hvala!!!

Comment

• kilson
                        Moderator
                        • 09.10.2004
                        • 3216
                        • NoviBGD
                        • AR 75 GT

Paralela celoj prichi:

Ljudi, da li vam se nekada desilo da montirate novu gumu, balansirate, izadjete na auto put i krenu vibracije na 120 km/h? Necu da pominjem da je servis bio odlichan, kao i cena usluge... Problemi su SASVIM normalna pojava prilikom rada na bilo chemu.

E pa, konverzija na autogas je maaalo kompleksnija radnja.
                        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Pošto je čovek rešio pitanje kojeje hteo možemo još malo da ofujemo dok nas ne oteraju...

Insistiram na svakom vidu nanošenja štete, bola, živih rana, bacanje peska u oči, grebanje kože i sve što ti padne na pamet ako nisi dobio svoje što si platio a onaj neće da održi reč.

Da se razumemo odmah, ko radi taj i greši, i mene neko smatra seronjom ili da sam uradio nešto što mu nije po volji. Ako sam nešto slejbo i to popravio nema razloga za ono gore. Ako nisam onda ide ono gore...

Ovo sam pisao isto mnogo puta. Svako će odneti neispravan nov televizor na popravku, zamenu ili šta znam. Isteraće svoje pravo u bar 99% slučajeva.
                          Kod mehaničara, limara, gasadžije autoelektričara i svih auto... to nije tako. Kao da je neko začepio uši, sipao vodu u oči, nemam pojma. Ja idem čim ulovim vremena da tražim nazad i ostatak para za "popravku klime" koja nikad nije popravljena, prvu polovinu sam uzeo kad se utvrdilo da nije popravljeno a ostalo je ono što je promenjeno pa ajd da to platim. Sad je posle mesec dana crklo i to, ima da vrati pare, makar to. Izgubljeno vreme ne računam i sekiraciju.

Ja sigurno imam više kontakta i dodira sa majstorima od većine vas ovde pa i Sikilija i slažem se sa svim što je napisao u vezi majstora, ako mene prevesla šta radi sa drugima tek...
                          Ali ja ću reći taj majstor je seronja i gotovo. Ovde ima Tema koja se bavi preporukom ili pokudom servisa, iskustva sa servisima.

U toj temi dominiraju dva servisa jer su tu prisutna stalno i poneki sa strane ali stvarno minorni procenat.

Svakako da mušterije ne treba da znaju koji MV ide, kako se montira, koji je bolji za baš njegov auto i sl... Svi sve znamo i sve sami radimo pa nam tako i ide.

Zamrzeću ovaj posao samo zbog jedne rečenice "sve radi na benzinu, proverio sam" Znači on zna sve šta treba, išao je kod mehaničara, električara i sve što treba, utvrdio da je sve ok i sad zna da je plin kriv. Ti možeš da dubiš naglavi da objasniš ali to je kao da zaustavljam lokomotivu podmetnutom nogom.

Od ne znam koliko hiljada poruka na forumu autogas ima bar trećina sa problemom, prevarom po nekom osnovu, traljavo uradjeno i sl...Ti ljudi su išli kod nekog, znaju da imaju problem čim su nešto pitali ovde. Znaju gde su uradili to da imaju problem, znaju da nema šanse da im tamo reše problem jer šta bi inače ovde pitali, odeš u servis obave svoje i gotova stvar.

I gde su kritike ili upozorenja za te servise u onoj temi, nemaaaaa, pojela maca jezik...
                          Mrzi me da tražim ali nema više od 10 poruka koje se odnose na to a servisa ima najmanje 2000 u ovoj državi.

Znam da je mnogo lakše zameniti neispravan televizor kad je nov od natezanaj sa majstorom i priznanja njegove krivice ili sl... Ali nešto se mora preduzeti u svoju odbranu.

Šta će biti od nove godine. Iskreno, mislim ništa... Zemlja će se i dalje vrteti u istom smeru, sunce će izlaziti na istoku a padati.... Noć će smenjivati dan a jedna komisija drugu.

Za neku drugu novu godinu možda....

https.autogas.rs

Comment

• gorky
                            CBC Senator XXL
                            • 08.06.2007
                            • 860
                            • Vojvodina,Kikinda

potpuno se slažem sa ovim što je dora napisao.jedino mi nije jasno ovo gore u vezi mv,kao čovek je tražio mv bez el mag ventila itd.pa šta ima on da traži ili ne traži,ja nikada nisam ugrađivao gas na autu po željama mušterije već onako kako treba ,i da sam prvenstveno ja zadovoljan,kada sam ja zadovoljan svojim radom mušterija će sigurno biti,jer sam ja veća picajzla od bilo koje mušterije i ujedno sam sebi najveći kritičar.svaki auto kada se uradi mora da bude bezbedan,funkcionalan a potom estetski lepo urađen,ja nisam "večernja revija želja" pa da ispunjavam želje pre svega nestručnih lica...ranih 80-ih godina upada grupa novosadskih studenata u kafanu u ki i pitaju svirce cigane "majstori znate li da svirate muziku iz filma "lovac na jelene""oni im odgovaraju "kako da ne "kad sam bio mlađan lovac jaaa...""

Comment

• Sikili
                              CBC Član
                              • 04.04.2007
                              • 44
                              • Beograd

HAHAHHAHA

Slazem se sa Dorom da je potrebno da gomila majstora i raznoraznih servisa bude "javno" obelezena kao ovakva ili onakva......

To bi pomoglo ljudima da ne lupaju glavu, a i verovatno tim servisima da se zapitaju gde im nestadoshe mushterijice.....

Pozdrav dobri ljudi

Comment

Working...
                              X