opel vectra 1.6 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djolexl
    CBC Član
    • 04.12.2007
    • 32
    • serbia

opel vectra 1.6 16v

Sta je pametno uraditi? Vectra 1.6 16v 97god. uvezena iz Italije bio je ugradjen BRC sekvent FLAYING INJECTION koji se naravno pokvario od dobrog kvaliteta plina i zamenjen klasicnim BRC vakumskim sistemom za anjspric do 100kw(inace zamena je izvrsena u ovlacenom BRC servisu i gazda mi je garantovao da ce sa ovim sistemom isto odlicno raditi). I tako je i bilo prosao sam sa novim sistemom 3000km i sve je radilo besprekorno. Odjednom posle krace voznje ugasim auto,nakom kraceg vremena palim auto krecem i eto problema. Lepo radi na leru u mestu prima normalno gas dok u voznji kad dodje blizu 2000 obrtaja pocne da cima i ko da se gusi i kad prebaci 3000 sve normalno. Samo mi se jednom u trenucima cimanja desilo da pukne plin. Odmah sam zamenio svecice i kablove opistio filter gasa mada je i on zamenjen pre 3000km i sada je bolje mada opet ponekad uradi isto to. Na benzinu radi normalno. Jos jednu stvar koju sam primetio-kad je motor hladan to se ne desava,tek kada se dobro ugreje i pogotovu kad ima opterecenje kad idem uzbrdo. Inace motor je dobar,netrosi ulje,odlicno pali i vruc i hladan. Ako je neko imao slicnih problema neka mi pomogne jer sam vec odlepio :mjavascript:emoticon('')
    Razjarenad:
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Pa slusaj tvoj majstora i dalje.
    Pa ti si covece sisho s konja na magarca. Svi racunaju doslo sa autom pa ne kosta nista. Moze i da se baci.
    Nikad neces biti siguran da se detonacije nece desavati i dalje osim da ugradis ponovo sekvent.
    Svi mi znamo da venturi radi odlicno dok ne pukne prvi put a nekom ne puca cak nikada.
    Ima faktora koje ni mi kao vozaci niti majstori ne mogu nikada da sprece ma kako uradili sve i vise nego dobro.
    Inace tvoj konkretan problem je siromasna smesa bez obzira koji je razlog za to a mogu biti razliciti.
    Ako nije do kvaliteta gasa sto niko od nas ne zna sta toci onda odvrni slavinu za pola kruga ako je mehanicka. Ako je step motorni ventil idi da se presteluje.
    Ocigledno je jos nesto da je sve vezano za tvoje probleme posledica kvaliteta majstora kome si poklonio svoje poverenje.

Comment

• nijebitno
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2006
      • 629
      • Modrica

Meni ovo lici na siromasnu smjesu ali malo zbunjuje sto se odjednom pojavilo.
      Posto sam ja ipak cist amater sacekaj savjet nekog pametnijeg, mada nije neki problem da malo odvrnes onaj saraf na crijevu koje vodi do miksera, recimo 1 krug za pocetak pa da probas. Podrazumijeva se da zabiljezis prethodno stanje da bi mogao da vratis i da ne porobavas bas maksimalno da ga cijepas sa malih obrtaja da ne bi izazvao neku ozbiljnu detonaciju i ozbiljnu stetu.
      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Pretece me. Slazem se sa predlogom.
        Ja sam pre par dana ovako testirao.
        Na autoputu u 4. brzini 80km/h i onda gas do daske. Motor trza. Ako nije leptir skroz otvoren ubrzava ali kilavo.
        Samo se odvija ventil po 1/4 ili pola kruga zavisi od osetljivosti dok to ne prodje i to bi bilo negde tako dobro.
        To sto se desava "odjednom" moze biti posledica loseg gasa i hladnog vremena ali i to da majstor prilikom podesavanja NIJE ostavio sigurnosnu marginu nego ga je ostavio na "ivici minimuma" umesto da ga je jos malo odvrnuo (bar jos pola kruga).
        Nije on jedini sto misli da zato auto manje trosi sto naravno nije tacno jer auto trosi onoliko koliko pritiskamo papucicu gasa a ako nece da ide onda je bas pritiskamo zestoko.

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

izvini, jel imas delove starog sistema? rado bih otkupio ovo:

bez obzira sto je neispravno.
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...