Ugraditi obican plin na plasticnom usisu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TDI
    CBC Član
    • 23.03.2007
    • 18

Ugraditi obican plin na plasticnom usisu

Da li to u praksi moze da funkcionise. ..? Znam imao sa sekvent sistem(Landirezo)..bio sam kod Ivana i razumem sve to...(doduse nikada nije radio kako treba,ali ga nije ni ugradjivao moj zemljak Ivan T.)

Znaci obican sistem za direktno ubrizgavanje + sigurnosni ventili na usisnoj grani. . koji sluze kao odusak. .

Moze se staviti vise tih ventila i da taj deo bude bas osetljiv..tj. da reaguje brzo usled detonacije i onemoguci pucanje grane..

Da cujemo strucno misljenje o svemu tome. . . i o Voltran sekvent uredjaju jer set bez boce i ventila kosta 260e (ukljucujuci softver u tu cenu,ali bez kabla). . .

unapred zahvalan. . .Sale T.
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Objašnjeno i ispričano već sto puta

Comment

• TDI
      CBC Član
      • 23.03.2007
      • 18

posto si tako fin i ljubazan..postavi mi link do zeljene teme..jer ja vec duze vremena trazim konkretan odgovor..ali ga nisam nasao..hvala

Comment

• nijebitno
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2006
        • 629
        • Modrica

Kada odluci da detonira valjano otici ce ti i grana i protokomjer i sta vec imas u usisnoj uprkos klapnama. Auto ce na benzinu da ti lose radi jer na plinu kupi lose parametre, pogotovo kod naprednijih motora, mozda se cak i malo zesce zaglupi pa da nece nikako. Nijedan kvalitetniji majstor nece to da ti uradi jer nije po pravilu sluzbe nikako, mozes samo da pokusas pa kako ti bude!

Sto se tice Voltrana imas zanimljivo Dorino iskustvo i kaze da je smece strasno, vise smece nego jeftino.
        Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Gas ne detonira zato sto je usisna grana plasticna vec iz sasvim drugih razloga.
          Nisi nam rekao koji je auto jer su pojedini automobili jako skloni detonacijama dok neki drugi nisu pa je rizik AKO se uopste desi daleko manji.
          E, sad. Sklonost ka detonacijama se povecava zapreminom i polozajem kutije filtra vazduha i oblikom ili konstrukcijom usisne grane.
          Klapne nisu SASVIM siguran nacin da se sprece posledice detonacije. Opet zavisi od konkretnog slucaja.
          Kao preventiva je obavezno UVEK startovati na benzin a zimi cekati da se zagreje malo motor. Ne samo zbog isparivaca vec i da osusi elektricna instalacija (VN kablovi posebno) od vlage.
          A sta kad se natoci gas los butan gas pa smesa postane siromasna sto je dusu dalo za detonacije?
          Na kraju. Potrebno je i "znati" voziti auto sa venturi sistemom.
          Ne sugeriram nista ali zavisi od auta (vrednosti) koliki je rizik dozvoljen.
          Uz izvesne modifikacije ja bi jevtin auto smeo da vozim sa venturi sistemom ali je to nesto sto ne preporucuje niko normalan jer je suvise cinjenica koje navode na to da ce se detonacija (jaka ili slaba) ipak desiti.
          Naravno, uvek nocu, po losem vremenu, u nedodjiji i u najnezgodnijem trenutku.
          Gde bi nam bio kraj da se ne bojimo Marfija.

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

Originally posted by TDI
            posto si tako fin i ljubazan..postavi mi link do zeljene teme..jer ja vec duze vremena trazim konkretan odgovor..ali ga nisam nasao..hvala
            Nije mi bila namera da budem ni fin ni ljubazan,već samo da ukažem da je sto puta ispričana priča i nema potrebe za komplimentima.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

@TDI
              Nijebitno ti je ukratko i ispravno odgovorio.
              Popuni lokaciju u svojim podacima.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Re: Ugraditi obican plin na plasticnom usisu

Originally posted by TDI
                Da li to u praksi moze da funkcionise. ..? Znam imao sa sekvent sistem(Landirezo)..bio sam kod Ivana i razumem sve to...(doduse nikada nije radio kako treba,ali ga nije ni ugradjivao moj zemljak Ivan T.)

Znaci obican sistem za direktno ubrizgavanje + sigurnosni ventili na usisnoj grani. . koji sluze kao odusak. .

Moze se staviti vise tih ventila i da taj deo bude bas osetljiv..tj. da reaguje brzo usled detonacije i onemoguci pucanje grane..

Da cujemo strucno misljenje o svemu tome. . . i o Voltran sekvent uredjaju jer set bez boce i ventila kosta 260e (ukljucujuci softver u tu cenu,ali bez kabla). . .

unapred zahvalan. . .Sale T.
                Na koji auto i koji tip motora bi ugradio venturi?

Čak i Voltran (260+40+30+30=360€) će raditi bolje i bezbednije od bilo kog venturija. Po meni nije vredno spomenuti venturi , ali dobro...
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• TDI
                  CBC Član
                  • 23.03.2007
                  • 18

Ok u pitanju je Punto 2003 1.2 sporting 80 ks..neko je pitao za polozaj filtera i kutije filtera...Nema kutiju..ugradjen je sportski filter...

Nije nikakav problem da se ugradi sekvent...ali i kada sam ugradio Landirenzo Omegas u Kragujevcu dolazio sam par puta kod Ivana da ga nasteluje..Sve je dobro dok sam tamo..cak nam se desilo da jednostavno ecu nece da radi..kao da je crkla...itd..kasnije sam izgubio rad na benzinu,....pa sve tako..stucanje na plinu,gasenje u hladnijim danima pri prebacivanju na plin...Ali eto ugradio sam jedan od pouzdanijih sistema..i na kraju su to bile bacene pare...
                  ..medjutim auto je nasao drugog vlasnika..a auto je bio peugeot 206cc sa motorom od 1.6l....( mislim da se Ivan seca)..

Sto se tice punta sve je ok..ali uz malo ostriju voznju po gradu zna da popije 9-10l benzina..bez ikakvih problema
                  Iskreno pored drugog auta i TDI motora koji ne prelazi 6l ovo je puno za tako malu igracku...

Na kraju ce da padne sekvent ..ali je pitanje sta izabrati...

1. Voltran 550e- Krusevac,Aleksinac

2. Lovato KG - Ista marka koju Ivan ugradjuje Tomasetto samo je hrvatska ECU 550e

2. Ivan T. - ACR1 od 630e (Tomasetto)

pozdrav Sale T.

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

da nebude da prozivam hvalim ili kudim
                    nadam se da si prelistao forum i video ko sta misli
                    vec si jednom platio na cupriji, e sada idi do drine i uradi kako bog zapoveda.
                    skrati muke i sebi i nama da nekuckamo za badava idi do ivana i uradi posao kako valja.
                    to ti je moj savet a ti radi kako hoces.
                    nek ti je sa srecom.
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• TDI
                      CBC Član
                      • 23.03.2007
                      • 18

tako ce verovatno i biti..jer je ok momak i izasao mi je u susret iako nisam kod njega ugradio landirenzo..

hvala svima dobrim ljudima..pozdrav Sale

Comment

Working...
                      X