da li je ovo moguće

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • supic dejan
    CBC Veteran
    • 11.07.2006
    • 146
    • Novi Sad

da li je ovo moguće

Danas sam otišao na Užar pumpu u NS-u da sipam gas. Kažem majstoru do vrha i on krene. Sve prođe normalno, ali na kraju pogledam na aparat za sipanje kad ono pokaže da je sipano 69,90l. Da li je ovo moguće?
    Boca je kapaciteta 70l, a s' obzirom da uglavnom probije ograničenje na 56l nije problem što je nastavio. Međutim, nikad pre nije prebacio 67,7l kad je potpuno prazan rezervoar. Danas sam se dovukao do pumpe, ali ko koga ovde zeza? Pitam majstora, kako je ovo moguće, a on meni idi žali se gazdi. Šta činiti kod ovakvih čudnih rabota?
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

cutis.teras, a sledeci put zaobidjes
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• ljube-kugla
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 1531
      • batajnica

ne teraj inat jaci su,meni je redovno velika potrosnja,ali kad u bocu od 80L,lovatove proizvodnje iz 80.-e godine,koja nikad nije uspela da primi preko 75L pa cak ni na rucno punjenje,a ljudi na vise pumpi naspu preko 84L a auto je jos isao normalno,sto znaci da je bilo bar 5-10L,po kilometrazi i prosecnom letnjom potrosnjom od oko 13L sad izadje na 18-22L sto za 1.6 motor previse,pogotovo sto moj cale vozi,meni u bocu od 60L naspu 62.5L,samo ga pogledam i kazem DOBRO i platim,i na te pumpe ne svracam,ali s obzirom da je hladno i malo prekrste plin sa kiseonikom,kroz brojcanik prodje koliko i prodje ali posto kiseonik proguta bez snage toliko je i plin losijeg hvaliteta,pa automatski i podigne potrosnju,nemoguce je da mi je letos u bocu stajalo max 56L i prosecnom gradskom voznjom 13.5L odjednom ode na 17-20L ko je tu lud

iz razgovora sa ljudima iz odrzavanja kucne gasne instalacije,kazu da izduvavanje instalacije sto se radi jednom u 3-6 meseci,i taj vazduh prodje kroz brojcanike,gazdi nov BMW od oko 80-ak hiljada,naravno cesto i menja nove automobile iste marke
      ko na nas krene iz mesta je naje&o
      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

ali s obzirom da je hladno i malo prekrste plin sa kiseonikom,kroz brojcanik prodje koliko i prodje ali posto kiseonik proguta bez snage toliko je i plin losijeg hvaliteta,
        Ljube, ovo je ozbiljan forum, tako da je priča o mešanju tečnosti (TNG) i gasa (kiseonik) i sipanju takve mešavine na pumpi ravna Sport Bili torbicama i mrmotima sa čokoladicama.
        Edituj post, a ja ću ovaj da izbrišem...
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

iz razgovora sa ljudima iz odrzavanja kucne gasne instalacije,kazu da izduvavanje instalacije sto se radi jednom u 3-6 meseci,
          neko te zestoko zeza

nemoj nasedati na decije bajke
          to nije autogas btw.

za kiseonik vec je rekao IvanT, sa cenom proizvodnje tecnog kiseonika tesko da bi ikome pala na pamet kombinacija koju navodis....
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• engine
            CBC Član
            • 24.03.2007
            • 58
            • Srbija, Beograd, Banovo Brdo

Dakle, sta je zapravo zakljucak? Plin koji sipamo na pumpama je 100% cist? Zasto onda veca protrosnja? Mislim, sta u stvari znaci "losiji plin"?

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Pisano o tome mnogo puta. Bitan je odnos propana i butana u smeši, pogotovo u zimskim mesecima, gde je vrlo bitno da procentualni udeo propana bude viši u odnosu na butan. Narvno to kod nas nije tako, pa butana bude preko 90%...

Pumpe na kojima uspete da sipate više gasa nego što je zapremina rezervoara, izbegavajte, ili ih prijavite inspekciji. U rezervoar koji je zapremine 50l, nemože da stane 57l, kao što u flašu od 2l nemožete da sipate 3l vode...

Comment

• Type_R
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2007
                • 900
                • Valjevo

Ima li veze na kom pritisku radi aparat na datoj pumpi?

Mislim da li ce isto gasa stati na 11, 12 ili 13bar, pod uslovom da se boca puni do max a ne 80%?
                3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Pritisak punjenja na treba da je u opsegu od 8-14 bara. Nizak pritisak punjenja, 3-6 bara, sam po sebi govori da sipate skoro čist butan.

Comment

• GM
                    CBC Član
                    • 01.04.2005
                    • 79
                    • Beograd
                    • Opel Astra, 1.6

Originally posted by *IvanT*
                    Pumpe na kojima uspete da sipate više gasa nego što je zapremina rezervoara, izbegavajte...
                    ... i uskoro cete svhatiti da vise nemate gde da tocite gas, jer sve pumpe kradu.

Imam bocu od 42 litre u kojoj nema (ne radi) plovak, tako da uvek tocim "do vrha". Na taj nacin, kada potrosim sav gas iz boce, mogu videti koliko su pumpe bazdarene. Ni na jednoj pumpi mi nisu sipali manje od 42 litre, vec svuda preko preko 43.5 pa i 44. Iznerviram se, platim i vozim dalje. I ponovo tocim na tim istim pumpama jer su mi najblize i tako godinama....

Pumpe su sledece: MBG Visnjicka, Krio Bogoslovija, Gile gas ispod pancevackog mosta (mozda najvise krade). Kod Laste malo bolja situacija, max 42.7 litara.

U prevodu, svako tocenje mi naplate kao uslugu od 100 dinara.

Comment

• ljube-kugla
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 1531
                      • batajnica

e nek prica ko sta hoce pa ne bi se otimali za pumpe da tu nema mutnih ali legalnih radji
                      ko na nas krene iz mesta je naje&o
                      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Dosta cesto se desi da i sam aparat za pocenje krene da zeza, bez namere da se ukrade, zakine, itd. I to ne bas tako retko.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Hermes
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 1306
                          • https://t.me/pump_upp
                          • bemve

E?

A jel zeza nekad aparat na stetu pumpe?
                          Sto ne primetim da mi auto trosi 8l, jer su mi ustvari sipali vise?
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• drBouz
                            CBC Član
                            • 08.09.2007
                            • 35
                            • Novi Beograd

-hm. i meni je ista misao pala na pamet - kako to da tocilice "jednosmerno" stucaju ( i to u smeru nasi novci pa-pa, + mah mah ~ ~ ), bas kao i sto se konobari zeznu (jbg-pogresi ziv covek) uglavnom tako da je smer para gorenavedeni.

Comment

• Dragan
                              CBC Veteran
                              • 18.09.2005
                              • 184
                              • U blizini Novog Sada

Ljudi nadjite sebi dve tri pumpe gde cete da sipate.Ja licno sipam gas na NIS-u Luk oilu, vecim firmama kojima poslovna filozofija nije da bazdare aparate na stetu kupaca.Na NIS-ovoj punionici kod rafinerije bio sam svedok kad su ljudi iz zavoda za mere i dragocene metale vrsili kontrolu i svi aparati su bili u dozvoljenoj toleranciji , dal u plusu ili u minusu.
                              Jedina privatna pumpa gde sipam je u Rakovcu (ne znam kako se zove ) em mi je najbliza, em mi potrosnja nimalo ne odstupa nego kad sipam u gorepomenute dve, a i radnici uvek sipaju koji dinar vise.(Na primer sipam za 1000 din. a on uspe za 1002 ili 1002,5din.)Neko ce reci sitnica al meni to znaci da radnici nisu mufljuzi koji ce da te za...u cim uhvate priliku.
                              Onaj mufljuz u Sr. Kamenici, Pavicevic jednom mi je za 1000. din. sipao 992 i mrtav hladan rekao "evo u redu je".
                              Nije mi bas stalo do tih 8 dinara, ali necu da me neko pravi budalom.

Comment

Working...
                              X