Pitanje u vezi sekvencijalnog uredjaja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Pitanje u vezi sekvencijalnog uredjaja

Dali je moguce da se kompijuter koji regulise smesu za benzin prikljuci na dizne za plin koje bi se naknadno ugradile.

Pa onda samo ukljucis dizne koje hoces benzinske ili plinske.

Ili da ugradis jos jedan kompijuter za plin koji moze da se kupi polovan?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Pitanje u vezi sekvencijalnog uredjaja

Originally posted by b_samardzic
    Dali je moguce da se kompijuter koji regulise smesu za benzin prikljuci na dizne za plin koje bi se naknadno ugradile.

Pa onda samo ukljucis dizne koje hoces benzinske ili plinske.

Ili da ugradis jos jedan kompijuter za plin koji moze da se kupi polovan?
    Ideja nije loša ali ti treba za to veliko znanje.

Za drugu soluciju ti treba pored kompjutera i isparivač i još poneke sitnice, emulator okidač dizni. Ne verujem da je opravdana investicija u polovnu opremu te vrste.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Pa dobro bar je moguce teoretski!

Ali kada bi neko kako ti kazes imao to znanje dali bi dobio sekvencijalni sistem i dali bi bilo jeftinije od 1000E.

Dali postoji sema ili detaljnije objasnjenje rada sekv. uredjaja?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by b_samardzic
        Pa dobro bar je moguce teoretski!

Ali kada bi neko kako ti kazes imao to znanje dali bi dobio sekvencijalni sistem i dali bi bilo jeftinije od 1000E.

Dali postoji sema ili detaljnije objasnjenje rada sekv. uredjaja?
        Sistem košta sa ugradnjom 1000 evra, prema tome bio bi jeftiniji bar za ruke pod uslovom da napraviš jeftiniju opremu od proizvodjača koji to pravi na velike serije.

Šema ne postoji bar je ja nemam ali mogu da ti prepričam kako to radi
        Osnova rada su benzinske dizne i momenat njihovog okidanja, kao i trajanje impulsa. Taj podatak se meri i prosledjuje kompjuteru za gas koji na taj način upravlja gasnim diznama.

Pretpostavljam da za nekog elektroničara ovo ne bi bio neki problem jer je u principu prosta stvar, ali bi ti trebao softver za taj kompjuter, softver za dijagnostiku, interfejs i same komponente koje bi već nabavio prema sopstvenoj šemi i ideji.

Ako bi išao na polovnu opremu ne znam koliko bi te koštala jer se ne bavim time ali ti opet ostaje problem softvera i interfejsa.

Ako ti kažem da Lovato daje garanciju na te uredjaje 2 godine ili 100.000 km a za druge ne znam, biće ti jasno da posle toga dolazi vreme za popravku ili zamenu, sigurno ne odmah ali sve ima svoj vek trajanja. Koliko je matoro to što bi nabavio ne verujem da bi mogao tačno da saznaš.

Sam uredjaj je dosta komplikovaniji u odnosu na prethodne generacije ali zato ima mnogo više prednosti i mogućnosti podešavanja.

Mana tvoje ideje je prateća mehanika za gas koja ti je potrebna.
        Iz ovoga treba sam da izvučeš zaključak da li ti se to isplati ili ne.

Po meni se ne isplati ni ovu staru opremu stavljati polovnu jer to uvek na kraju završi istom ili većom cenom.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Jednostavno se ne isplati jer ne menjas ti tu bog zna sta i i dalje ti je sve skoro potrebno od boce preko isparivaca gasnih dizni i ostalih okidaca i prekidaca tako da se ta zajevancija sigurno ne isplati.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
          X