Ugradnja plina u Opel Vectru B; predlozi?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro_Touring_Mopar
    CBC Senator XXL
    • 13.11.2007
    • 684
    • Sabac

Ugradnja plina u Opel Vectru B; predlozi?!

Za pocetak da kazem da imam jako malo iskustva sa plinom, odnosno da se slabo razumem, te molim za razumevanje ako negde "zesce" pogresim. =] Uglavnom, vozim ovu Vectru 4 i po godine, za to vreme sam presao oko 55.000 km. Motor je, hvala Bogu, odlican i ja sam jako zadovoljan sa "overall" ponasanjem automobila. Sad cu verovatno biti napadnut zbog sledeceg konteksta, ali upravo zato sto sam bio zadovoljan sa samim motorom, a i zbog svojevrsne ogranicenosti i straha od nepoznatog (plina ), nisam razmisljao o ugradnji plina sve do sada. Stvar je u tome sto je cena goriva mahnito skocila, a ja prakticno svaki dan putujem kolima na studije, tako da mi je vozanje prilicno skupo...

Moja Vectra je 1.6 16v sa 100 ks. Kada sam otisao u Opelov servis i raspitao se, rekli su mi da je ugradnja plina za ovaj model 1000 evra. E, sad, u Sapcu se u zadnje vreme pojavilo dosta servisa za plin, koji se reklamiraju po novinama kao nenormalni, i nude ugradnju plina za multi-point usisne grane za 290 evra + garancija 1,5 godina. Onoliko koliko sam se ja raspitivao, (a to nije mnogo), kod nekih mehanicara, misljenja su podeljenja. Neki kazu da je to OK, neki kazu da treba bezati od tih servisa kao djavo od krsta. Iskreno, da imam pare, najradije bih ugradio plin u ovlascenom Opelovom servisu, mada 1000 evra je zaista mnogo za mene... Voleo bih da cujem preporuke za ugradnju kvalitetnog plina, a da pritom, ako je moguce, cena ostane u normalnim granicama. Jos jednom se izvinjavam zbog moje neupucenosti u temu.

Hvala unapred.
    Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
  • DJORDJEVIC
    CBC Član
    • 11.08.2007
    • 80
    • Mladenovac

U Vectru B ide seqvent i ja mislim da je cena preko 650e(ne drzi me za rec).

pozz

Comment

• Stojan
      CBC Član
      • 27.01.2006
      • 73
      • Nova Gorica
      • opel vectra

Ja sam iz Šapca, i mogu ti reći da šabački servisi i nisu baš iskusni sa sekventom (direktnim ubrizgavanjem plina). Ako ti i neki odradi posao, biće skuplji nego da odeš do BGD ili NS. Rekao si da studiraš, i verovatno u jednom od ova dva grada. U obadva imaš barem jedan servis. Malo pročitaj i samo će ti se kazati.

Istina je da su novine prepune servisa koji ugradjuju auto-gas, ali daleko su pojedinci od profesionalne ugradnje.

Moj savet sam ti već rekao.

Pozz.
      vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

55000 km je 2000 evra plaćeno više gorivo nego što je trebalo
        Ovlašćeni servisi često ni mehaniku ne rade dobro, nije generalno ali je tako. Autogas ugradjuju kao nogom otprilike. To je moje iskustvo jer ih prepravljam, opet ne mora da znači.

Uglavnom ako nećeš da imaš glavobolju i želiš da budeš i dalje zadovoljan sa auto, pruži se za sekvencijalni. Cena je šarena pa se raspitaj i izaberi ali nije 1000 evra, manja je.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• grnca
          CBC Veteran
          • 13.03.2005
          • 139
          • Zrenjanin
          • Vectra1.6&Citroen C2

Ja sam morao da izbacim iz Vectre Koltekov sistem jer nisam mogao ovde da ga odrzavam i sam sam ugradio Landija cisto onako za prvu pomoc dok neskupim para za neki ozbiljniji sistem, i pokazao mi se jako dobro i pouzdano samo ipak je sekvent bolji
          Trojke su Djuro sta???

Osnovne jedinice diverzantskih grupa!!!

Opel Vectra 1.6 16v + 20% gratis

Comment

Working...
          X