Dule sa Banovog Brda nudi mi ugradnju gasa za 600 eura full sekvenc sa italijanskim instalacijama i sa poljskim kompjuterom za Ladu 112 16V euro 3. Napominjem da sam do sada vozio 3 automobila na plin ali sa starim sistemom koji ima ploču na karburatoru ali u ovaj novi se nerazumem. Voleo bih da čujem vaše mišljenje. Zahvaljujem. Pozdrav!
Poljski kompjuter
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Bitno je samo da uređaj bude ugrađen i naštelovan kako treba. Ostalo je OK.
-
-
Ima, ugradi neki turski ili kineski uređaj, ali će ti posle toga trebati rasadnik drveća.
Comment
-
-
pa dok je bilo 1xxx eura to pitanje ima li jeftinije je i imalo smisla.... sad vise ne jer se ipak radi o celom sistemu koji se sastoji od kompjutera, instalacije, isparivaca, boce, ventila itd....i naravno ne bas mali posao koji treba da se odradi i fizicki i umni... proveri koliko samo kosta npr nov kompjuter za taj auto ? to kazem jer za 600-700 eur kako gde dobijes NOV kompletan sistem ubrizgavanja goriva.http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Originally posted by ale944pa dok je bilo 1xxx eura to pitanje ima li jeftinije je i imalo smisla.... sad vise ne jer se ipak radi o celom sistemu koji se sastoji od kompjutera, instalacije, isparivaca, boce, ventila itd....i naravno ne bas mali posao koji treba da se odradi i fizicki i umni... proveri koliko samo kosta npr nov kompjuter za taj auto ? to kazem jer za 600-700 eur kako gde dobijes NOV kompletan sistem ubrizgavanja goriva.
Comment
-
-
Vrlo cesto je vrednost necega mnogo veca nego sto bi to trebalo, a svako opterecivanje sa tim je cesto zaletanje na vetrenjace...In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
Originally posted by Vuja66Kako ne kapiraš da je svaki pentium I i II jači od bilo kojeg kompjutera za auto. Drugim rečima, njegova vrednost ne treba da bude velika.
Prvo, Pentium-i su se pravili u ogromnim serijama, spram ovih kompjutera za automobile.
Drugo, i mnogo vaznije, ne placa se toliko hardware, vec software koji je u kompjuteru. Bez programa, to je samo komad visokotehnoloskog djubreta.
Trece, placa se zapravo i hardware, ali vrlo specifican i kojeg nema u kucnom racunaru. Mislim na hardware za komunikaciju (primanje i slanje podataka) sa spoljasnjim uredjajima (senzori, ventili itd. itd.).
RajkoFiat Stilo 1.9 JTD
Comment
-
-
Kako ne kapiraš da je svaki pentium I i II jači od bilo kojeg kompjutera za auto
uz to da li znaš koja je cena Pentium II industrijskog računara ?
i to klot, bez ikakvih senzora pritisaka, temperatura, servo motora....bukvalno bez ičega samo procesor i memorija.
da ne pričamo koliko košta softver za procesiranje i upravljanje procesima.
čisto za info, košta kao LPG samo sa još ponekom nulom dodatno.
da u evrima.
poredjenje je neumesno, kompletan sistem ubrizgavanja, sistem dovoda goriva, i sistem tankiranja je u pomenutoj ceni.
uobičajena cena tog kompleta sa ugradnjom je inače od 1,500 -2,500 eura širom Evrope, što lako možeš proveriti uvidom u online cenovnike bilo u Nemačkoj, Poljskoj, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Holandiji....
ima i jeftinija varijanta, recimo turska ili kineska kao što je već rečeno....volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
@Vujo
Ugradjuj i ne razmisljaj ! Svaki dan cekanja ti uzima vise para nego da si ga ugradio... S obzirom da znam koliko su prije godinu dana kostali sekvencijalci, ovo je sasvim OK cijena... Ako IvanT kaze da je OK, onda jeste... I ako ce taj auto kod tebe biti 25.000 km, onda si na konju, a sve preko je "puna saka brade"...
Comment
-
-
Kako ne kapiraš da je svaki pentium I i II jači od bilo kojeg kompjutera za auto. Drugim rečima, njegova vrednost ne treba da bude velika.http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickKako ne kapiraš da je svaki pentium I i II jači od bilo kojeg kompjutera za auto
uz to da li znaš koja je cena Pentium II industrijskog računara ?
i to klot, bez ikakvih senzora pritisaka, temperatura, servo motora....bukvalno bez ičega samo procesor i memorija.
da ne pričamo koliko košta softver za procesiranje i upravljanje procesima.
čisto za info, košta kao LPG samo sa još ponekom nulom dodatno.
da u evrima.
''poredjenje je neumesno, kompletan sistem ubrizgavanja, sistem dovoda goriva, i sistem tankiranja je u pomenutoj ceni.
uobičajena cena tog kompleta sa ugradnjom je inače od 1,500 -2,500 eura širom Evrope, što lako možeš proveriti uvidom u online cenovnike bilo u Nemačkoj, Poljskoj, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Holandiji....
ima i jeftinija varijanta, recimo turska ili kineska kao što je već rečeno....Svi znamo da odnos materijal i ruke su približno 50:50 ili 40:60. Ako čak i ovaj zadnji odnos primenimo na tvoju cenu iz inostranstva ispada da je cena originalnog LPG kita u inostranstvu (znači bez carine i transporta) u najeftinijoj varijanti 600 eura. Dalje, gledao sam na netu da ugradnja i nije baš neki bauk i da se mogu nabaviti emulatori koji sami očitaju parametre sa ECU auta tako da dodatno učitavanje originalnog softvera i nije potrebno, tj. da on sam nauči preko vožnje na benzinu šta će kasnije kada se vozi na plinu da šalje nazad u vidu impulsa i da fejkuje glavni komp. Četvrto, zbog čega je cena sa 1200 za dve godine pala na 600 do 900? itd...
Iskreno mislim, bez želje da nekog povredim ili nedaj bože uvredim da će cena još padati i da plin i nije neki bauk. Pozdrav svima!
Comment
-
-
Poredis babe i zabe. Ko da si uporedio diplomu nekog univerziteta sa toalet papirom. Obe su derivati istog, al razlicite namene, koriscenja, a samim tim i vrednosti. Samim tim, izdaju se u veoma razlicitim kolicinama.
Kamo lepe srece da mogu da kupim neki SA sistem za cenu nekog racunara od gore navedenih.
Comment
-
-
Vujo brate, vidi se da sve znaš pa ova tema više nema svrhe te ću je zaključati da se ne zamaramo...
Iskreno ti želim da ugradiš puno gasova gde ćeš na 1000 evra u najgorem slučaju zaraditi 500. kad to uspeš javi i meni da se ne zlopatim ovako bezveze. Uvek sam spreman da naučim nešto novo a naročito ako je mukte
Comment
-
Comment