Prikljuchak za punjenje - pitanje ??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefan123
    CBC Senator
    • 30.06.2007
    • 272
    • Podgorica

Prikljuchak za punjenje - pitanje ??

Razmisljam o ugradnji plina u 156 1.8TS....Posto sam "zaljubljen" u svoje auto svako narusavanje izgleda pa i onaj cep na zadnjem braniku me gadja u srce...Vjerovatno i necu ugraditi plin ali eto razmisljam....pa me zanima nesto..

Na nekim autima sam geldao taj prikljucak/cep na mjestu dje se inace puni gorivo...smjesten nekako uglavljen pored..Da li je to moguce izvesti i na 156-ci ?
    www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
    Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

ja isto hocu da sakrijem prikljucak, ali kod mene je idealno mesto ispod tablice,. tj. napravis ram za tablicu na sarke, kao kod starih mustanga, uradio sam vec to na par porschea i dobro funkiconise.
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• KeleA
      CBC Član
      • 09.03.2008
      • 65
      • Petrovgrad

ne treba nista da se pravi, vec postoji gotovo , znaci prikljucak za punjenje se montira pored cepa za gorivo, nista se ne vidi nigde, ja stavio Dora mi rekao gde da kupim i to je to, ko hoce da vidi mogu i slike da stavim

Comment

• VuleR
        CBC Član
        • 15.03.2008
        • 34
        • Smederevo

Ja na 164 imam izvedenu instalaciju za punjenje na istom mestu gde se sipa gorivo. Posto je bilo malo mesta, izveden je samo prikljucak slican onim na bocama za plin, a na njega se nasrafi nastavak. Mogu da slikam ako hoces da steknes boli uvid.

Pozdrav,
        Vule

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Kod spoljnih punjenja namontiranih ispod vratanaca poklopca za točenje benzina je samo bitno da nebudu namontirani tako da im zadnji deo završi u prtljažniku vozila, kako bi se postiglo odgovarajuće luftiranje i kako bi takav način montaže mogao da "prođe" atest. Zbog ovog uslova, kod nekih vozila nije moguće namontirati priključak na tom mestu. BTW Nije nikakav problem nabaviti takav punjač.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• stefan123
            CBC Senator
            • 30.06.2007
            • 272
            • Podgorica

OK....nego ono je nekako stisnuto pa sam mislio da nema mjesta za taj "cep" - a kad se stavi....moze se normalno puniti i benzin ??

Ma ne znam ni sto pitam kad cu na kraju odluciti da ne ubacim plin....

@KeleA
            ako ti nije prob posalji sliku....i koliko si izgubio na performansama nakon ugradnje ?
            www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
            Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.

Comment

• KeleA
              CBC Član
              • 09.03.2008
              • 65
              • Petrovgrad

evo slike

Comment

• dragan76
                CBC Član
                • 06.09.2005
                • 87
                • Krusevac

@keleA
                jel ovakav prikljucak pored rezervoara znaci da uvek kada sipas gas na pumpi ti moras da navijes taj nastavak?

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Da, to je priključak za punjenje koji mora da se navije svaki put kada se toči gas.
                  http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Originally posted by ale944
                    ja isto hocu da sakrijem prikljucak, ali kod mene je idealno mesto ispod tablice,. tj. napravis ram za tablicu na sarke, kao kod starih mustanga, uradio sam vec to na par porschea i dobro funkiconise.
                    Skrivanje je relativno dobro kao estetska mera, ali mene estetika uopšte ne interesuje. Ja samo volim maksimalno spreman auto sa aspekta mehanike i da ide ko nevreme!! Medjutim, ako skrivaš zbog pubova oni skaču iz jarka na haubu pa onda pod haubu i vide da imaš plin i padne ''carinjenje''. Ja sam uvek imao skriveni priključak i to ne zato što ne mogu da prodjem ili nemam para za atest nego što iz inata ne želim da platim kada me već država dere na porezu za ovo za ono, tj. za sve živo. Pozdrav!

PS Platicu atest kada me zaista nateraju a evo i zašto. Imao sam Ladu 1,5 specijal ''cigansku'' sa cetiri fara. Bila je 81 godište ali cakum pakum i šta se desilo. Dole u Cara Dušana navataše pet kola i u koloni pravac tehnički. Jedino je moja Lada prošla a pali su mnogo ''mladji'' automobili. Lada je imala neatestiran plin i ja sam mislio gotovo je skidaju mi tablice. Medjutim, radnici na tehničkom su sve ostalo tamburali, merili gledali a nisu zapazili plin. Radnik na tehničkom mi je rekao da koga dovedu ovde teško prolazi bez skidanja tablica, drugim rečima traže dlaku u jajetu. Posto sam bio zadnji u koloni posle tehničkog pitam puba ko će meni da plati ovih sat i po čekanja zbog provere on sleže ramenima. Naravno, ja sam tada izgubio posao jer nisam stigao na vreme. Drugim rečima, nisam protiv zakona nego da se zakon uniformno primenjuje na sve.

Comment

Working...
                    X