Kako dvije godine nisam vozio na plin primijetio sam da sada u torusni rezeorvar u koju je prije stajalo 40 litara staje znatno više.Nisam htio da idem do kraja da vidim koliko staje ali sam nasuo 46 litara.Inače rezeorvar je od 60 litara a max.je uvijek bilo da se puni 40 litara.Šta bi mogao biti uzrok i kako da otklonim ovaj problem?
Max.punjenje torusne boce.
Collapse
X
-
Re: Max.punjenje torusne boce.
Kod mene je toro boca od 42l u koju stane isto toliko gasa.Znajuci da je punjenje 80%,tj.33l pitam prethodnog vlasnika(koji je ugradjivao uredjaj) kako je to moguce,a on odgovara da mu je majstor skinuo "neku blokadu" da ne bi stalno sipao gas!Kako je to izveo nemam pojma,ali sada mene zanima da li je bezbedno voziti uz takav uredjaj?
Comment
-
-
Na 50l boce optimalno je da stane 80%, tj. 40l, ali naravno da moze da stane i vise, a koliko je to "dobro" za plinski uredjaj drugo je pitanje, problem je ukoliko u bocu od 50l uspeju da sipaju 55l recimo, e to je vec nesto drugo, oveko sipaj dok ne zabruji i uzivaj....
Comment
-
-
Molba za pomoć stručnjaka
Imam ugrađen sekventni uređaj ( ECU-Rail,M.V.-Tomaseto) u Škodu Fabiu 1,4 60KS i toro bocu od 48 litara. Pošto je u garanciji a da me majstor koji je ugradio ne z..., pitanje je krajnje tehničko.
Boca je 48 lit. onda je MAX punjenje 38,4 lit (80%).Ako ja po nestanku plina ( na različitim pumpama) sipam skoro 45 lit. onda nešto nije u redu (plovak, ventil ili kako se već zove).Šta činiti da bezbednost bude na nivou i da sigurnosni sistem sam isključi pumpu kad dostigne 80% ?
Da dodam da uvek postoje realne mogućnosti da se ostane bez plina(nema pumpe, hoćeš da vidiš potrošnju itd.). I drugo kako da znam koliko litara da tražim( do max 80%) na pumpi kad u boci ima gasa, obzirom da one diodice na prekidaču u principu nisu pouzdane.Inače kod prazne boce na 30 lit. počne ono "čagrljanje-brundanje".
P.S. Pokušavao sam u drugoj temi ali bez uspeha.
Comment
-
-
Ne, sam nikako. Sa ovim stvarima se ne treba igrati.
Bio kod majstora, on malo iskrivio onu zicu sto drzi plovak i kada sam otisao na pumpu " cagrljanje" sad pocelo na 25 lit., a sipao 42 litre mada je moglo jos jer taj VENTIL jednostavno ne PREKIDA dovod gasa, sto je najveci problem.
Dogovor da istrosim gas pa opet da dodjem.
Inace u razgovoru sa tociocem na pumpi ( i sam se bavi ugradnjom TNG uredjaja ) saznajem da treba prekinuti punjenje cim pocne da " cagrlja ". OK mislim, mada je moje osnovno pitanje zasto ventil na boci SAM ne zaustavi punjenje ( ponavljam se ) ako je vec tako koncipiran? Znaci da je neispravan. Da li sam u pravu?
Comment
-
-
Pumpa je ta koja treba da zaustavi tocenje na prvi udarac plovka, a zasto to nije tako na 90% pumpi u Srbiji to treba pitati pumpadzije, koji ionako sve znaju.
Comment
-
-
Originally posted by veteranInace u razgovoru sa tociocem na pumpi ( i sam se bavi ugradnjom TNG uredjaja ) saznajem da treba prekinuti punjenje cim pocne da " cagrlja ". OK mislim, mada je moje osnovno pitanje zasto ventil na boci SAM ne zaustavi punjenje ( ponavljam se ) ako je vec tako koncipiran? Znaci da je neispravan. Da li sam u pravu?
Na benzinu nema nikakvog ventila pa pištolj sam prekine kad dodje do vrha, ima sigurnosni deo u pištolju koji reaguje na pritisak koji stvara pun rezervoar. Isti princip je i ovde, ventil nema silu da zatvori pumpu, ona to mora sama da uradi.
Comment
-
-
Nema veze sa ovom temom, nije dobro podešena visina plovka, nije odgovarajući plovak, neispravan plovak. Posao za servis.
Comment
-
-
Originally posted by JoManNe znam na koju foru, ali mani na boci pise da je 60l, a u istu staje 33l! To mi deluje bas malo za ovu bocu...
jesi li je praznio do kraja pa da to tvrdis ili se uzdas u kazaljku na boci ? Iznenadio sam se koliko sam presao a kazaljka "na nuli", na kraju je nisam ni ispraznio do kraja, a uglavnom se trudim da drzim kazaljku iznad pola tako da mi ne smeta. a ne prelazim bog zna kakvu kilometrazu u jednom cugu tako da mi ne smeta.
Sto rece Dora, ako ti smeta oteraj mastoru da popravi majstorski propust.
Comment
-
Comment