Da se ne razumemo pogresno, ja se ne ljutim, volim ovaj forum i ljude na njemu, shvatam ga kao neku vrstu porodice, tako da sve negativno i pozitivno rado prihvatam. E sad, zbog nacina komunikacije koja nije "face to face", ne mogu bas uvek da provalim da li je zajebancija, podrska, ili sujeta. Za neke ljude sam siguran da ********ju i daju podrsku, a sujetni nisu nikada, dok neki nemaju osnovnu kulturu i vaspitanje, a ocigledno imaju obrazovanje. Medjutim, covek postaje intelektualac, kada zavrsi sa obrazovanjem, a onda pocne da probija sve granice u svojoj glavi koje je stekao u skoli + kultura + vaspitanje, i na kraju ono najbitnije, sto je i jedino merilo intelektualnog nivoa - duhovitost.
Tebe, smatram, jako duhovitim.
U jednoj raspravi, izmedju mene i tebe je doslo do nesporazuma u vezi KG majstora. E ti isti majstori mi u svemu daju maximalnu podrsku, i vrlo me cesto zovu za savete, tako da mi je to najbitnije, a da li se nekome, negde, ne svidja moj rad, to mi nije vazno. Mislim, da bi to sve sto sam radio trebalo videti uzivo. Inace, sve sto je ugradjeno za 4 godine (a ugradjeno je sve sto sam mogao da vidim na raznim fabrickim modelima visoke klase), je postavljeno pedantno i na konektore, bez busenja auta isl. tako da se auto moze dovesti u prvobitno stanje za jedno radno vreme, sto mi je i bio cilj, obzirom da auto puni 30 godina, i pocinje da postaje ozbiljan old-timer. Inace, vec sam imao kontakte sa Minhenom, ali to cu sa zadovoljstvom objaviti kada se sve kockice sloze.
Ne vidim zasto sam ispao nekulturan i nevaspitan. Meni zaista nije jasna potreba posedovanja svih tih satica? Razumem da svaki ima svoju svrhu ali da li ti zaista trebaju? Da ne pricam koliko je sada neterijer odbojan sa svim tim "gedzetima"...
Kamango, ne odnosi se na tebe, ti si kulturno zatrazio objasnjenje, a ja nisam odgovorio, jer u predhodnim postovima sa slikama sam sve objasnio. Znam da se nekom svidja, nekom ne, nije bitno, opet kazem sve moze da se demontira ako me prodje volja i that's it. Za sada mi se svidja i ima smisla obzirom na istoriju BMW-a.
Nekultruno je ako te neko pita "sta ce ti ove gluposti", umesto npr. "ne svidja mi se, ruzno je..."
Meni je to isto kao kad neko dobije bebu, pa pozove prijatlje da casti, a onda neki od njih pridje kolevci i kaze "sta ce ti ova glupost". Mozda nisam u pravu i mozda sam previse osetljiv, ali tako mislim.
Veliko izvinjenje za Off.
Vezano za temu - pokazivac nivoa plina, za sve koje to zanima, a znam da ih ima podosta, analogno moze, a kako, to je najbolje objasnio Slavkobgd. Ja sproveo u delo, ali se jos uvek mucim sa indikatorom rezerve.
Btw. slike sam okacio, da bih Plinadziji objasnio svoju nameru oko senzora nivoa, jer se i sa njim nisam najbolje razumeo, a iscitavajuci forum godinama, on mi je jedan od onih cije misljenje volim, i koga jako cenim po onome sto je pisao.
Vezano za temu - pokazivac nivoa plina, za sve koje to zanima, a znam da ih ima podosta, analogno moze. Ja sproveo u delo, ali se jos uvek mucim sa indikatorom rezerve
.
Nema razloga da se mučiš, evo ti ideja:
-Sijalicu ili LED može da aktivira tranzistor (sa još pasivnih komponenti) na osnovu izlaznog napona(ili struje) koja se dobija na senzoru u poziciji "R". Ta struja ili napon se dovodi na bazu tranzistora i "pegla" pasivnim komponentama.
-Najbolja kombinacija je tranzistor i LED, i to tako da tranzistor radi u režimu punog zasićenja (open-closed) da ne bi tinjala LED.
Porazgovaraj o tome sa "dobrim momcima" pa neka ti naprave neko rešenje i za to.
pozdrav
Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Btw. slike sam okacio, da bih Plinadziji objasnio svoju nameru oko senzora nivoa, jer se i sa njim nisam najbolje razumeo, a iscitavajuci forum godinama, on mi je jedan od onih cije misljenje volim, i koga jako cenim po onome sto je pisao.
Hvala na lepom misljenju. Ne mogu da kazem da mi se svidja ovo sto si izveo u svom autu, rekao bih da je u najmanju ruku banalno, ali kao sto rece Dora, styling iza coska...Necemo vise o tome.
Mislim da je mnogo elegantnije resenje bilo da iskoristis pokazivac za benzin i njegovu lampicu za rezervu, lakse i elegantnije.
UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!
Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!
Daj malo vise detalja.
Da li imas pokazivac nivoa plina?
Kakav pokazivac nivoa benzina imas - digitalni ili analogni?
Da imam pokazivac nivoa plina na onom malom uredjaju sto prebacujem sa plina na benzin.Pokazivac nivoa benzina je analogni(kazaljka).Ako jos nesto treba pitaj te!
Comment