step motor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • risticig
    CBC Član
    • 04.05.2005
    • 29

step motor

Mislim da mi se je zaglavijo ventil, odnosno da neradi step motor za regulaciju dotoka gasa kojim upravlja lambda kontrol. Pa me interesuje kako to funkcijonise, odnosno kakvi signali odnosno naponi treba da se dovedu na spulnu ventila da ga isprobam. Ako neko zna i oce da kaze bio bi mu zahvalan.
    Pozdrav.

PS uredjaj je LANDI LES95.
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Pricas dve razlicite stvari ! ! !
    Ventil samo moze biti otvoren ili zatvoren i on je ISPRED isparivaca jos u tecnoj fazi gasa. Njegova spulna se okida naponom od 12v. Izmeri da li imas taj napon i da li se cuje kad povuce elektromagnet. Da ti ventil ne radi ne bi imao dotok gasa UOPSTE.
    Stepper motor je nesto drugo.To se normalno ne zove ventil. Simulacija nije jednostavna jer se pokrece specificnim impulsima. Desava se da se zaglavi i moze se ocistiti. Ne preporucujem jer neznam tvoj nivo tehnickog znanja. Nista nije tesko, ali.... Moze se desiti na kraju da najjevtinije bude da posetis majstora. Kad je menjan zadnji put filter za gas? Ako ne znas, kreni od njega prvo pa redom. Na kraju ces imati garantovano servisiran sistem i znaces u kom je stanju za buduce odrzavanje.

Comment

• risticig
      CBC Član
      • 04.05.2005
      • 29

Mislio sam bas na step motor. Bas se zaglavijo ali nemogu da ga odglavim. Gde moze da se nadje drugi.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by risticig
        Mislio sam bas na step motor. Bas se zaglavijo ali nemogu da ga odglavim. Gde moze da se nadje drugi.

Landi je iza Zmaja gasne pumpe na putu za NS iz Beograda.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
        X