plin zaledio na +30 ??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Type_R
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2007
    • 900
    • Valjevo

onda je verovatno problem sa pumpom.
    ne verujem da je pumpa....

Desava se da pravi vazdusni cep kada ode dihtung glave....

Tako bilo kod drugara, probali sve zivo, prvo mislili da je otisla membrana, pa onda proveravali vodenu pumpu, pokusaali crevom sa cesme da napunimo sistem kako bi izbegli eventualni vazdusni cep....

na kraju zavrsio sa skidanjem glave, ali to ne znaci da je i kod tebe isti slucaj, pocni redom da proveravas sve sto sam napisao.........

mada ako je diht morao bi da trosi tecnost, dize temperaturu, duva creva...
    3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Dora,imao sam takvih slucajeva gde dotera musterija takav auto do mene i kaze da tesko jutru pali,jedva ide i primetio da mu je isparivac jutru zaledjen.Epilog,gasni ventil ne zatvara a i membrana vakuma busna ili ne zatvara dobro.Verovatno kada se zaledi sam led prigusuje vece isticanje plina...

Comment

• kiborggg
        CBC Član
        • 12.02.2008
        • 24
        • Bijeljina

OK, hvala svima. Probam sutra ujutro pa vam javim sta se desavalo

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by TECA
          Dora,imao sam takvih slucajeva gde dotera musterija takav auto do mene i kaze da tesko jutru pali,jedva ide i primetio da mu je isparivac jutru zaledjen.Epilog,gasni ventil ne zatvara a i membrana vakuma busna ili ne zatvara dobro.Verovatno kada se zaledi sam led prigusuje vece isticanje plina...
          Ne kažem da niej moguće ali je to jako retko da otkažu oba dela sigurnosti, mora biti jako bajata oprema ili od pouzdanih turskih proizvodjača, što ovde po slikama mislim da nije, ali nek postupi po naredjenu i nek izvesti
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kiborggg
            CBC Član
            • 12.02.2008
            • 24
            • Bijeljina

U pitanju je bio neki ultra-zeznuti vazdusni dzep ili kako vec.. Majstor se zezao sat ipo, ja citavo vrijeme gledao, nikako da voda krene konstantno da ide, nego krene pa stane al sve kao da je pod pritiskom. Uglavom krenula je voda ide fino, kaze majstor da je dobar pritisak pumpe vodene. A razlog sto se to sve desilo > Kaze majstor da je sigurno u nekom trenutku spao nivo u voci i da je povuklo vazduha. Sad ne znam koliko je to tacno, zato sto je bilo vode u boci izmedju min i max. Nadam se da ce sve biti ok, a majstor kaze da ako se to ponovi da treba skinut ona dva crijeva koja idu na usis i spojit ih direktno al na nizoj tacki. Koliko je to pametno?? U svakom slucau HVALA svima na pomoci, a posebno Dori, jer sam se nekako nadao da ces obratit paznju na moj problem. Hvala

Comment

• broj 123
              CBC Senator
              • 29.08.2008
              • 221
              • srbija

pa znas to se desava zbog toga sto mozda ima vazduha u sistem i nadje na isparivac i nemoze da ga zagreje najboje je da vidis da dok ti radi auto dali se greje isparivac ia ako je topao nije zbog vode vec zbog neceg drugog,a moze da bude i to da neams dobra dovod plina tj da ti je mozda filter za plin zapusen i slab protok plina do isparivaca!!!

proveri pa mi javi sta si uradio zato miozda i sporo ide!!!

Comment

• banebg81
                CBC Veteran
                • 26.06.2008
                • 195
                • Beograd

Izvinjavam se što dižem temu ali imam ovaj problem.

Sistem je običan, za zastavu 101.

Juče ugrađen TNG, došao kući, normalno, posle toga krenuo da vozim dete kod lekara, kad u jednom trenutku počne da štuca, da se cima ... nekako se dovučem na benzin jer je i na benzin nešto počeo da trokira. Odem na pumpu, sipam još plina, mislio sam da možda nije nestalo, otvorim haubu, kad isparivač se zaledio !?

Grejanje mi je bilo dobro, nisam primetio da je loše ili lošije!?

Mene interesuje, da li se ošteti isparivač kada se tako zaledi?

Nivo tečnosti u onoj posudi je bio nizak, dosuo sam vodu, tj antifriz, upalio na plin, i gledao šta se dešava, kad, vidim, crevo koje vodi toplu vodu u isparivač, mlako a isparivač hladan !? On radi normalno, ali, imao sam i pre auto sa plinom i isparivač je uvek bio vruć, čini mi se grejao se brže nego ostali delovi, hladnjak ili bar u ista je temperatura bila.

Na hladnjaku ima čep za ispuštanje vazduha (novi tip, aluminijumski hladnjak) i ja sam ga otvorio i posle nekog vremena je krenula voda, ali je i dalje isparivač bio hladan!? Takođe, nije mi baš logično da tu ispuštam vazduh,to je najvišlja tačka ali kada nema isparivača, jer je isparivač postavljen na višlje mesto od tog čepa.

Hvala na odgovorima,
                pozdrav

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Isparivač kad se smrzne onda je smrznut Unutra je led treba vremena da se otopi, zato se drži na benzinu dok se to ne desi ili se prospe mlaka voda po njemu. Kad radi na gas mnogo se sporije otapa...

Šteta nije neka, dešava se to ljudim češće i po više puta...

https.autogas.rs

Comment

• banebg81
                    CBC Veteran
                    • 26.06.2008
                    • 195
                    • Beograd

A kako da znam da li je to samo zbog vazduha u sistemu ili su majstori pogrešno spojili creva !? Ili je možda isparivač postavljen suviše visoko???

Treba mi auto, a servis radi tek u ponedeljak!

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Na stojadinu ima samo jedno mesto za isparivač pa sad da li je visoko ili nisko, svejedno je. Ko uspe da "pomeša" vodena creva na tom autu, treba da se samoubije...Daj neku sliku isparivača...

https.autogas.rs

Comment

• banebg81
                        CBC Veteran
                        • 26.06.2008
                        • 195
                        • Beograd

Novi je tip, sa alu hladnjakom, pomera se bobina, pa na njeno mesto ide isparivač. Kod starog tipa, pomera se ekspanziona posuda, a na njeno mesto ide isparivač.

Isparivač je lovato.

Obzirom da je servis koji mi je to ugradio stvarno dobar, nije nikad bilo problema, verujem da je ovde potrebno samo vazduh ispustiti, ali ne znam kako, obzirom da je isparivač visoko postavljen pa je "pun vazduha".

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Blago odvrneš stegu od creva tečnosti na isparivaču pa će lagano izduvati višak vazduha... Naravno motor radi usput... Poželjno na benzinu...

https.autogas.rs

Comment

• banebg81
                            CBC Veteran
                            • 26.06.2008
                            • 195
                            • Beograd

Sad sam probao, otpustio sam na onom delu gde je namenjeno za to, na hladnjaku. Izašlo je malo vazduha, ali ništa posebno.

Odvrnuo sam gornje crevo za vodu na isparivaču, upaljen auto, voda stoji do nekog nivoa, na leru, ne mrda, kada dodam gas, onda počne da se penje nivo vode. Pustio sam da dođe voda do vrha creva, pa onda vratio crevo na isparivač i opet mrka kapa.

Nekako mi deluje kao da su creva pogrešno spojena.

Naime, sa ekspanzione posude, donje crevo (koje je debljine kao i crevo koje ide na isparivač) je račvom povezano na gornji priključak isparivača (sa račvom, naravno) i dalje ide tamo gde je već išlo. A donji priključak je prikačen je na onaj izlaz (ili je to ulaz) direktno IZNAD pumpe za vodu (opet, naravno sa račvom).

Da li sam ja negde pogrešio kod "ozračivanja" ili je negde pogrešno spojeno.

Ne mogu da slikam

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Obrni creva na isparivaču, gornje stavi dole i obrnuto...

https.autogas.rs

Comment

• banebg81
                                CBC Veteran
                                • 26.06.2008
                                • 195
                                • Beograd

Ne može da dohvati razmišljao sam o tome

Sačekaće ponedeljak, definitivno

Comment

Working...
                                X