Iskustvo sa atestiranjem, opišite svoje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Re: Iskustvo sa atestiranjem, opišite svoje

Originally posted by Prki
    Potrebna mi je pomoc. Negde sam ranije slicnu temu procitao ali sada ne mogu da nadjem.

Covek je kupio kola kojima za mesec i po istice registracija i jos uvek ih nije preveo na sebe.
    Ugradio je plin, i hoce da uradi atest.

Da li treba da atest radi na starog vlasnika, pa da prenosi kola na sebe za mesec dana ili da saceka?
    Da li mora da dobije "uput" iz sup-a na vanredni tehnicki pregled ili da na redovnom tehnickom za 15 dana samo upisu da ima .... ?
    Uverenje (atest) se vezuje uz vozilo jer je vlasništvo promenljivo.
    Tehnički pregled i atestiranje vozila može da izvrši vlasnik vozila ili lice ovlašćeno od strane vlasnika.
    Ako planira da prevede auto i atestira gas,najjeftiniji i najjednostavniji način da sve završi je sledeći:
    1. Plaćanje poreza na promet motornog vozila i overa kupoprodajnog ugovora u opštini PRODAVCA;
    2. 30 ili manje dana pre isteka registracije obaviti tehnički pregled. Prijaviti promenu vlasnika vozila i prepravku vozila na TNG i tehnički pregled radi produženja registracije.Sa tehničkog pregleda će posle kontrole koja je uobičajena za produženje registracije uputiti vozilo na ispitvanje;
    3. Sa Registracionim listom otići u OUP (Ljermontova za BGD) i pribaviti Uput za ispitivanje vozila. Plaća se republička admin.taksa;
    4. Izvršiti ispitivanje vozila u nekoj od ustanova koje su za to akreditivane: Mašinski fakulteti-katedre ili centri za motore i motorna vozila u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu. AMSS i Institut za nuklearne nauke "VINČA".
    Kod svih su potrebni: kopije sertifikata boce i uređaja, kopije lične karte i saobraćajne dozvole(atest ide na ime starog vlasnika) i Uput za atest. Neki dodatno traže overenu Izjavu servisa koji je izvršio ugradnju; Cene pregleda variraju.
    5. Vratiti se na tehnički pregled radi "zatvaranja" predmeta i promene podataka o vlasniku vozila,masi vozila i pogonskom gorivu;(OBRATI PAŽNJU NA OVE 3 STVARI, TU TEHNIČKI PREGLEDI NAJVIŠE BRLJAJU)
    6. Uplatiti osiguranje i poplaćati sve one takse koje se plaćaju pri registraciji+taksa za obrazac saobraćajne;
    7. Kupiti VEEEELIKU fasciklu, u nju potrpati sve papire i pravac MUP:
    -na osnovu registracionog lista izvršiće se promena vlasništva,promena tehničkih karakteristika vozila i produžiti registracija.
    -novi vlasnik dobija novu saobraćajnu na svoje ime sa upisanim TNG uređajem. Masa vozila se načeno povećava za 50 kg.

Deluje strašno ali tako se završava posao pred istek registracije.

Srećno!
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Prki
      CBC Član
      • 06.07.2008
      • 38
      • BGD

Hvala!,
      Da li moze neko da pravi problem sto atest glasi na starog vlasnika (kad zaustave saobracajci ili prilikom sledeceg atesta za 5 godina ako bude i dalje vlasnik)?

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

Nema na čemu.
        Atest glasi na vozilo, prvenstveno br.šasije,jer je to jedini podatak koji se nikada ne menja.
        Neće biti nikakvih problema. Lice koje izdaje uverenje(atest) prepisuje podatke iz saobraćajne dozvole i kopiju prilaže uz dosije vozila. Tehnički pregled takođe radi papire na starog vlasnika na osnovu saobraćajne dozvole a upisuje podatke novog vlasnika na osnovu kupoprodajnog ugovora ,radi promene podataka u saobraćajnoj. Službenik MUP-a na kraju kontroliše svu dokumentaciju i uplatnice, i ako je sve u redu, izdaje novu saobraćajnu sa novim podacima.U dosijeu vozila se čuva registracioni list sa po 1 originalom Uverenja o atestu i kupoprodajnog ugovora i kopijama priznanica o uplati.Stara saobraćajna se poništava.
        Vozilo u sledećih 5 godina može da promeni 55 vlasnika i nema nikakvih problema, atest i dalje važi do datuma u Uverenju.

Pozdrav

Comment

U nekim MUP-ovima vezuju i za broj motora, tako da traže ponovo atest ako je promenjen motor, a onda igranka sa kriterijumima...

Comment

• samsung
            CBC Veteran
            • 09.04.2005
            • 107
            • Banovci Dunav

Uradio sam atest na Masinskom fakultetu juce.
            Ima li neko informaciju da li se atest mora odmah upisivati u saobracajnu ili moze sacekati registraciju koja je za nekoliko meseci?? Ovde kod mene u St.PAzovi upisivanje izadje preko 3000 dinara!!!
            Da li je obavezno da se zalepi na zadnje staklo ona zelena nalepnica koju sam dobio pri atestiranju i na kojoj pise LPG??

Comment

• nicolas
              CBC Veteran
              • 17.11.2007
              • 175
              • Beograd

U principu je obavezno da odmah upises u saobracajnu, ali u praksi to skoro niko ne radi, vec se ceka registracija. Naravno, rizikujes da naletis na nekog neraspolozenog pandura koji ce de dr*ati ako skapira da imas pogon na TNG, a nije ti upisano u saobracajnu.
              Za nalepnicu... opusteno, ja jos nikoga do sada nisam video da je to lepio. Zalepi nalepnicu za gas, za alarm, za lavlju kandzu, za oznaku drzave... pa ima auto da mi izgleda kao pokretni cirkus.

Comment

• samsung
                CBC Veteran
                • 09.04.2005
                • 107
                • Banovci Dunav

I ja nisam vidjao te nalepnice da su zalepljene kod nekog...pitao sam se samo da li je obavezno ili te nalepnice dele reda radi!!

Comment

• nicolas
                  CBC Veteran
                  • 17.11.2007
                  • 175
                  • Beograd

Ja tu nalepnicu nisam ni dobio, a isto sam radio atest na mašincu.
                  Jedina nalepnica koju sam dobio je od servisa koji mi je ugrađivao uređaj za TNG, a i to je nalpenica više kao reklama, nego kao oznaka da je auto na TNG. Samo što sam ja tu nalepnicu skinuo da ne bi videli panduri, pošto nisam odmah upisivao atest u saobraćajnu.

Comment

• slavko_bgd
                    CBC Senator XXL
                    • 24.03.2009
                    • 771
                    • Batajnica
                    • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by samsung
                    Uradio sam atest na Masinskom fakultetu juce.
                    Ima li neko informaciju da li se atest mora odmah upisivati u saobracajnu ili moze sacekati registraciju koja je za nekoliko meseci?? Ovde kod mene u St.PAzovi upisivanje izadje preko 3000 dinara!!!
                    Da li je obavezno da se zalepi na zadnje staklo ona zelena nalepnica koju sam dobio pri atestiranju i na kojoj pise LPG??
                    Nalepnica još uvek nije obavezna ali ima najava da će biti obavezna.
                    Na osnovu novog ZOBS-a svaka promena na vozilu MORA se prijaviti u roku od 15 dana.
                    U praksi,još uvek ne dr*aju u MUP-u ako se prekorači ovaj rok.
                    Bitno je da uz saobraćajnu nosiš onaj mali zeleni kartončić kao dokaz da je vozilo pregledano i ispravno za saobraćaj.

Comment

• Jesa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2008
                      • 344
                      • Beograd
                      • Honda Civic 1.4 LS

Bez nalepnice uskoro neces moci da sipas autogas na pumpama, zbog novog zakona, naravno.

Moraces da upises gas u saobracajnu...Mozes da sacekas sledecu registraciju, al ako ti nije problem, obrazlozi kako moze upisivanje tih podataka, tj, promena saobracajne da kosta 3k dinara.

U kolima moras u svakom trenutku da imas i novodobijenu knjizicu sa atestiranja.

Inace, mozes dobiti kaznu za sve gore navedeno.
                      I da, te kazne vise nisu tako male, jbg.

Jos par meseci ce biti provlacenja i to ce biti to!
                      www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• samsung
                        CBC Veteran
                        • 09.04.2005
                        • 107
                        • Banovci Dunav

Tako su mi rekli kod mene na tehnickom pregledu da upisivanje kosta 3000 dinara!Pored tehnickog pregleda i nove saobracajne kazu da je ""uveden neki porez koji mora da se plati!!"" Ukupno cak vise od 3000din!!!
                        Pa da sacekam onda ja sa upisivanjem!!-nosicu karton i zalepiti nalepnicu pa cemo videti!

Comment

• Flavio
                          CBC Senator XXL
                          • 13.06.2006
                          • 1926
                          • 012 Centar
                          • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by samsung
                          Tako su mi rekli kod mene na tehnickom pregledu da upisivanje kosta 3000 dinara!Pored tehnickog pregleda i nove saobracajne kazu da je ""uveden neki porez koji mora da se plati!!""
                          Da li je moguce da su izmislili opet neku novu taxu na taxu ??!??
                          Da li to znaci da cela komendija oko atestiranja nije vise oko 6.000 dinkica vec (osetno) vishe ???

Comment

• slavko_bgd
                            CBC Senator XXL
                            • 24.03.2009
                            • 771
                            • Batajnica
                            • Stilo 1.6 16V MW

Troškovi atestiranja gasnog uređaja na dan 21.06.2009 godine u Beogradu:

1. Vanredni tehnički pregled 500,00 (IMAM VEZU!)
                            2. Uput iz Ljermontove (za BG reg) 1420,00 (Republička administrativna taksa)
                            3. Fotokopiranje dokumenata 24,00 (Sertifikati, saobraćajna i LK)
                            4. Pregled vozila i izdavanje uverenja 3600,00 AMSS
                            5. Promena saob.dozvole-obrazac 250,00 OUP
                            6. Republička admin.taksa za promenu saob.doz. 1420,00 OUP

TOTAL: 7214,00

Comment

• nicolas
                              CBC Veteran
                              • 17.11.2007
                              • 175
                              • Beograd

Originally posted by slavko_bgd
                              Troškovi atestiranja gasnog uređaja na dan 21.06.2009 godine u Beogradu:

6. Republička admin.taksa za promenu saob.doz. 1420,00 OUP
                              Ovo je jedno od najvećih mogućih prose*avanja koje su mogli da smisle.
                              Pa će zatim da uvedu porez na taksu za promenu saobraćajne dozvole - 100.000 dinara, a za koji meseć će uvesti taksu za porezn na taksu za promenu saobraćajne dozvole!!!
                              Ako išta u životu mrzim to je naša birokratija, propisi, takse, NEVIĐENI LOPOVLUK i pljačka ovog jadnog naroda. Mada, narod i nije jadan kad sve ovo trpi.

Comment

• Flavio
                                CBC Senator XXL
                                • 13.06.2006
                                • 1926
                                • 012 Centar
                                • KaraWagon 1.4T.Spark

Znaci ipak jeste skuplje !
                                Ee,stvarno su #@*&%#$ !

Poshto nemam vezu da platim manje tehnicki,onda je cela cifra,za motor do 2 litra,skoro 8.200 dinara!
                                Strashno sta mi placamo !

p.s.
                                @Slavko,tnx za info .
                                @all,sorry za hate ali ...

Comment

Working...
                                X