Povećanje snage motora..šta je sa gasom?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivica77
    CBC Član
    • 08.07.2007
    • 70
    • Suzuka
    • Honda Civic 1.5, 16V

Povećanje snage motora..šta je sa gasom?

Pozdrav!

Ja imam obican venturi na autu i sve to radi, ali problem je na drugom mestu. Hteo bih da malo menjam delove pa bih umesto dual-point ubrizgavanja namestio multi-point na moj motor. Uz njega se menja i kompjuter da bi sve radilo kako treba. Na taj nacin bih dobio dvadesetak koja, ali na benzin.

Mene zanima, sta se u tom slucaju desava sa gasom. Posto moj sistem za plin ne saradjuje sa kompjuterom niti ima svoj, da li to znaci da kad vozim na plin, snaga ce mi biti kao da nisam ni menjao sistem ubrizgavanja,?

Nadam se da sam dobro objasnio...
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Re: Da li sam ukapirao?

Da bi dobio veću snagu, motoru moraš da "daš" više vazduha i goriva naravno. Ukoliko zamenom sistema ubrizgavanja benzina, motoru povećaš snagu na benzinu, ekvivalentno će biti i povećanje snage na gasu. To je teorija....

U praksi, s obzirom na činjenicu da se radi o veturi sistemu, povećanje snage sigurno neće biti 20ks, zato što mešač predstavlja određenu restrikciju u protoku vazduha, pa je vrlo bitno izabrati odgovarajući sa odgovarajućim difuzorom, kako bi se dobili optimalni rezultati na oba goriva.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Type_R
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2007
      • 900
      • Valjevo

Re: Povećanje snage motora..šta je sa gasom?

Ne vidim ni jedan dobar razlog prelaska na multi point uz zadrzavanje venturija.
      Samo bacanje para.

A moze se desiti da je sada optimalnije izabran mesec, pa recimo da kada promeni usisnu, napravi los izbor mesaca pa mu slabije ide...
      3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• ivica77
        CBC Član
        • 08.07.2007
        • 70
        • Suzuka
        • Honda Civic 1.5, 16V

Sad ste me zbunili... Palo mi je na pamet da ipak mozda ima neke vajde, posto su, eto, ubrizgavaci goriva na svim cilindrima pa da ipak bude boljitka i na plin, barem malo.

A misli mi bas zbog ovog problema idu i na drugu stranu. Da zamenim bregastu, stavim od D16A6 kako su mi preporucili u Honda klubu i to cu sigurno i da uradim, cekam samo Nemana da se javi. Tako je i meni cak jasno da cu sigurno izvuci snagu i na plinu.

Comment

• Type_R
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2007
          • 900
          • Valjevo

Prelazak na multi point ti donosi samo prednosti na benzinu,
          na plin ce ti doneti samo jos mali trosak, prljanje 4 dizne umesto 1/2....

Nema potrebe zamarati se jureci snagu na plinu, plin je za ustedu, ekonomicnu voznju u rezimu srednjih obrtaja motora,
          ako budes jurio obrataje na plin to nece biti dobro po motor

EDIT

razmisljas li o prelasku na sequent? (TNG)
          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• NShappy
            CBC Senator
            • 09.03.2005
            • 261
            • Novi Sad
            • Ford Focus 1.8TDCi

Razmotri postoji li mogućnost da se i plin ugradi sekvent. Tek to bi bilo nešto. Sad, koliko to košta...
            Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• ivica77
              CBC Član
              • 08.07.2007
              • 70
              • Suzuka
              • Honda Civic 1.5, 16V

U redu, ubedili ste me, necu ipak da menjam ubrizgavanje, ali cu da menjam bregastu. Bilo bi lepo ugraditi sekvent, ali to je i dalje skupo.

Hvala na odgovorima!

Naravno, ako ima jos saveta, komentara, dobrodosli su!

Comment

Working...
              X