toyota corolla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mladenovic73
    CBC Član
    • 10.12.2007
    • 29
    • Leskovac

toyota corolla

Veliki pozdrav i imam jedan problem sa toyotom.To je 2E motor 1990 god.karburator.
    Desavalo se sledece pre nego sto sam ugradio plin,trosio je malo vise ali je lepo palio sada posle ugradnje pali i dalje super na benzin ali plin ujutru nema sanse bez 2-3minuta verglanja.Inace ima automatski saug.Majstor za plin je morao da smanji saug do te mere da sada nemam ler gas na benzinu ali zato pali super na plin.Sta da radim sa aut.saugom.Postoji li neko resenje.Pomagajte
    https://t.me/pump_upp
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Re: toyota corolla

Imao sam u porodici tu 2E toyotu 1.3 xl i to je maltene neunistiv auto i motor i nikad nisam cuo da je neko imao problema sa paljenjem sa njom,uopste cela elektrika joj je extra dobro odradjena (osim komutatora koji mora da se promeni kad mu dodje vreme ali cak i on dosta dugo traje) pali ko mina bre.

Pa auto bi i trebao da se pali na benzin bre, pa da se posle prebaci na plincugu a ti kazes da je palio dobro na benzin,a da na plin nije odmah hteo, znaci da je verovatno sve ok, osim toga temperature su bile niske ako si hteo da i pored toga sto treba paliti na benzin ne koristis uopste benzin (kao mnogi nasi ljudi naravno ) vec da ga cak i palis na plin i kazes da ti sad pali na plin dobro onda ne kapiram u cemu je problem... sta ce ti ler gas na benzinu kad ga ne koristis nego cak i palis na plin... ili hoces i jare i pare

Comment

• mladenovic73
      CBC Član
      • 10.12.2007
      • 29
      • Leskovac

Slazem se sa tobom da je autoextra.Ja sam ga uzeo od prvog vlasnika koji je presao 52000 km.Nikada nisam video ocuvaniji auto.Radi se o tome da kad radi lepo na benzin na plin onda tesko pali i kada se zagreje ler gas varira od 1600 do 600.Rekli mi mastori da nije uredu saug posto je automatski pa zaglavljuje.Kad se saug iskljuci onda nemam taj problem sa plinom.
      A ko kaze da ne vozim na benzin.A volim da radi i jednoi drugo.
      Ima li neko manual repair za ovaj auto.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Rešenje je da e automatski saug vrati u normalu, našteluej kak otreba a ako pališ na plin ne stiskaš pedalu gasa pre nego što upali. na taj način nećeš aktivirati saug i trebalo bi da upali ako je sve kako treba. Kad da prvi znak života prilikom paljenja, tek tada eventualno možeš dodati malo gasa ako je potrebno.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mladenovic73
          CBC Član
          • 10.12.2007
          • 29
          • Leskovac

Hvala,probacu za vikend pa javljam.Veliki pozdrav

Comment

• KMaRKo
            CBC Član
            • 25.03.2008
            • 13
            • Beograd

Ja sam vozio taj auto nekih 2 god i uvek sam palio na plin, cak i na solidnom minusu. Ja sam to radio jer kod karburatorskog sistema prebacivanje sa benzina na plin i obratno komplikovano je svugde osim na otvorenom putu. Jos jedna stvar: trajnost anlasera zavisi iskljucivo od toga kako auto pali. Ja ni na jednom autu nisam nikada popravljao anlaser tako da sredi taj auto da pali ko mina.
            Koliko idemo? 96, a tek smo u trecoj!

Comment

• mladenovic73
              CBC Član
              • 10.12.2007
              • 29
              • Leskovac

Ma pali on ko mina na plin cak i sad kad je bilo -14 u leskovcu.Problem je izgleda u prljavom karburatoru jer kad se lepo nasteluje na plin onda na benzin nema ler gasa,radi ali kada pustim gas odmah se gasi.Pregovaram sa majstorom da mi to ocisti pa onda cu da vidim kako radi.

Comment

• cameleon
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2008
                • 315
                • Obrenovac

Originally posted by KMaRKo
                Ja sam vozio taj auto nekih 2 god i uvek sam palio na plin, cak i na solidnom minusu. Ja sam to radio jer kod karburatorskog sistema prebacivanje sa benzina na plin i obratno komplikovano je svugde osim na otvorenom putu. Jos jedna stvar: trajnost anlasera zavisi iskljucivo od toga kako auto pali. Ja ni na jednom autu nisam nikada popravljao anlaser tako da sredi taj auto da pali ko mina.
                .........a trajnost membrana u karburatoru ti zavisi od toga da li ga ostavljas u toku noci na benzinu ili ne...

Comment

• laci86
                  CBC Početnik
                  • 14.09.2009
                  • 1
                  • Kovin

Pozdrav svima!
                  Stanje je sledece:

Corolla '91 je popila u prednji desni tocak, sve je to sredjeno, ofarbana... Sada valja promeniti druk lezaj zbog kojeg se hladna sa pritisnutim kvacilom cuje kao hor rastimovanih Yugica. Takodje bi treblo da se nasteluje menjac i jos neke stvari da se srede.

Da li neko moze da mi preporuci dobrog majstora u Pancevu ili Beogradu?
                  Takodje me interesuje gde bih mogao kvalitetno da ugradim plin.

Hvala!

Comment

• duh koji hoda
                    CBC Veteran
                    • 10.03.2009
                    • 123
                    • djavolja varos

pazi dobar klavir-stimer za tojotu nebih znao , ali majstor za plin samo u Beogradu , pazi ima i u kekindi ( znas onu stanes na ludaju pa vidis kekendu)
                    ako ti je blize to preko njiva, onda "gorky"

Comment

Working...
                    X