trajnost instalacije gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zec
    CBC Senator XXL
    • 05.01.2005
    • 450
    • bgd

trajnost instalacije gasa

da li oprema za voznju na gas ima neki rok trajanja?
    mislim konkretno na cevi - creva, isparivac. ventile. znam da se menjaju membrane. da li postoji odredjeni trenutak vremenski ili kilometarski kad recimo treba zameniti isparivac ili crevo koje dovodi plin do isparivaca...?
    "If everything seems under control, you're just not going fast enough."
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Ovako, isparivac se ne menja, znaci samo membrane u isparivacu, koje zavisno od kvaliteta traju duze ili krace ali minimalno traju godinu dana. Ventili su elektromagneti koji znaju da potraju prilicno ali opet zavise od gumica koje zaptivaju tj zatvaraju i otvaraju, ali i oni traju min 5 god. Gumena creva, plinska od isparivaca, relativno brzo stradaju jer ih plin nagriza ali nisu previse opterecena tako da i potraju 2-3god, creva na rashladnoj instalaciji ako su kvalitetna kao i ostala creva potraju prilicno.
    Sve u svemu, preporuka je na menjanju membrana u isparivacu jer izgube elasticnost pa se to odrazi na rad uredjaja (tipa izgubi ler gas i sl.), Takva su moja iskustva, i cini mi se da sve zavisi od toga sta je ugradjeno tj kakvog kvaliteta.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Isparivač je (bar Lovatov) takve konstrukcije da se zamenom membrana dobije nov isparivač, sa druge strane ni cena novog nije neka straobalna da se neko zaprepasti.

Više su kritične cevi za gas od bakra i to na delu kod ventila gde se povremeno odvrću i zavrću. Zato se ostavlja ona spirala da bi imalo šta da se skrati i stavi novi nastavak za pričvršćivanje. Po zakonu za sada nema neki rok za zamenu kao u nekim zapadnim zemljama. Ako su pravilno montirane i učvršćene imaju rok dok se ne zapuše od naslaga nečistoće iz gasa a to je po mom iskustvu izuzetno retko.

Sve u svemu periodični pregledi kod majstora za gas ili prilikom zamene filtera su dovoljni za bezbednost.

Ventili imaju rok trajanja dok se ne pokvare, to je opet dobar broj godina...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
      X