Pumpa za gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • brusjr
    CBC Član
    • 12.04.2005
    • 51
    • Hr

Pumpa za gas

Evo mene opet sa otvaranjem teme.
    Zanima me kakva su vaša iskustva što se tiče pumpi pomoću kojih se prebacije plin iz boce za kuću u bocu u autu. Čuo sam priče da se to nekada radilo vrlo jednostavno, kućna boca bi se okrenula s ventilom prema dolje, spojila guma i direkt u rezervar. Nakon toga su došle ručne pumpe koje su imale i filter na sebi radi prljavštine koja je u kućnoj boci. Jednu takvu pumpu imam, ali ju ne znam koristiti, ne znam što trebam kontrolirati na njoj i takve stvari.
    Čuo sam da danas postoje za istu svrhu i električne pumpe, ali mi nekako eletromotor (četkice i iskrenje) ne ide uz plin.

Svaki komentar je dobrodošao.
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nikako nemoj koristiti ni to sto imas, niti bilo kakvo pretakanje gasa dolazi u obzir, strogo je zabranjeno jer se gine od "greskica".

potpuno je identicna cena auto gasa na pumpi i gasa u kucnoj boci.

sta je bilo nekada, kada su neuki sami sebe i druge dovodili u opasnost i pocesto ubijali eksplozijama je nauk da se takve gluposti vise ne ponavljaju u danasnje (malo vise edukovano) doba.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Ja sam dugo koristio pumpu za pretakanje, u vreme kada su pumpe za tocenje gasa bile samo u Ovci i na Bezaniji. Vrlo jednostavno radi, pumpa sa dvostrukum dejstvom, kada otvoris ventil na boci jedno 20-30% boce se odmah sjuri u rezervoar a ostatak pretocis za manje od dva minuta. Nema nikakve opasnosti, ja sam bez problema pusio i pretakao (naravno to ne savetujem), naravno na otvorenom prostoru, pumpa se povremeno otvori, ocisti i podmaze. Sad se nesto ne secam ali i klip u pumpi i zidovi pumpe nisu od gvozdja, nego od neke legure tako da nema opasnosti od varnicenja.

Comment

Working...
      X