Položaj uvodnika za gas-sekvent sistemi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Položaj uvodnika za gas-sekvent sistemi

Pozdrav!Zanima me kako se određuje tačan položaj uvodnika za gas na usisnoj grani motora kao i eventualne razlike kod atmo i turbo motora.
    U stvari, kakve su posledice ako je uvodnik preblizu ili predaleko usisnim ventilima? Kako se ponaša motor u tim situacijama?
  • duh koji hoda
    CBC Veteran
    • 10.03.2009
    • 123
    • djavolja varos

Re: Položaj uvodnika za gas-sekvent sistemi

treba voditi racuna da po mogucnosti bude u cenru i sto blize benz.inj. ne dalje od 10 cm od u****. imas vec o ovoj temi je pisano samo malo pretrazi postove na tu temu.

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Hvala i izvini!Tražio sam ali ne nađoh.Može li link ili sl.?

Comment

• duh koji hoda
        CBC Veteran
        • 10.03.2009
        • 123
        • djavolja varos

ne mogu da se setim gde sam to tacno citao. daj malo blize, koji je auto u pitanju, lakse je da ti pomognem savetom

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

U stvari muči me pitanje kako se manifestuje predaleko izbušen uvodnik.Znam da za E4 motore uvodnik mora da bude što bliže usisnim ventilima
          ali me interesuje kakve su smetnje ako se izbuši malo dalje.Ne mogu da skontam zbog čega se insistira za par cm razdaljine na usisnoj grani.Isti motor mehanički samo E3 ili E4 a na prvom može i 10cm od usisnih ventila a na drugom mora tik ispred usisnog ventila.Video sam na nekim fotkama kako neki majstori montiraju cevčice u usisnoj grani koje vode gas bukvalno do usisnih ventila.Mene samo interesuje zašto? Hvala na pomoći!!!

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

Motori su mehanički skoro identični, ali poseduju različite ECU-e, pa su samim tim drugačija vremena ubrizgavanja i po pravilu E4 motori su dosta osetljiviji. Zbog toga "traže" uvodnik što bliže usisnom ventilu kako gas ne bi kasnio u trenutku varnice i eventualno se pojavljivao misfire. Extenzije su odlično rešenje, a ja sam postavio par fotki kako se montiraju i kako izgledaju.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Znači problemi se javljaju u kvalitetu smeše koji utiču na propušteno-nekvalitetno paljenje smeše tj lošiji impuls expanzije.
              Ponovo hvala Ivanu T na jasnom i preciznom odgovoru.

Comment

Working...
              X