Zamena usisnih grana?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • m.milos
    CBC Član
    • 19.07.2005
    • 29

Zamena usisnih grana?

imam ford mondeo 1.8 16V, '97. godiste, ZETEC, sa plasticnom usisnom granom! Ugradnja gasa pod ovim uslovima kostala bi oko 1000 EURA, da li je moguce plasticnu usisnu granu zameniti metalnom i onda ugraditi jeftiniju varijantu gasa?
  • zec
    CBC Senator XXL
    • 05.01.2005
    • 450
    • bgd

pretrazi malo i naci ces negde je bilo reci da su ti motori zetec problematicni sto se gasa tice. ne mogu da se setim sad o kom godistu se radi.
    "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• srle1
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 320
      • Beograd

Čini mi se bilo je reči o Zetec motorima i plinu, tj. imaju problem sa hlađenjem usisnih ventila prilikom rada na plin odnosno usisni ventili im se hlade mlazom benzina koje ubrizgavaju injektori... ... možda bi Dora ili Ivan mogli malo opširnije
      Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

To vazi za Zetec motore od 08.1999 godine, tako da bi kod tebe to funkcionisalo. Uostalom obrati se IvanuT i Dori kao sto kazu kolege, da razresis misteriju!
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Re: Zamena usisnih grana?

Originally posted by m.milos
          imam ford mondeo 1.8 16V, '97. godiste, ZETEC, sa plasticnom usisnom granom! Ugradnja gasa pod ovim uslovima kostala bi oko 1000 EURA, da li je moguce plasticnu usisnu granu zameniti metalnom i onda ugraditi jeftiniju varijantu gasa?
          Nepostoji Mondeo sa aluminijumskom usisnom granom, tako da je najbolje da odustanesh od varijante zamene i da negajish nadu u zamenu.

Sekvencijalni sistem funkcionishe na tvom tipu auta bez ikakvih problema.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• CSI
            CBC Član
            • 09.08.2005
            • 40
            • SCG

usisna grana zamena

Moram amlo da pitam
            Imam citroen zx 93kw ima plasticnu usisnu granu, motor je isti kao kod pezoa, ali pezo ima metalnu usisnu granu- da li ja mogu da je prebacim na zx bez problema (da li je neko to video ili uradio?)rupe da li pasuju? i na motoru i na "cevi" koja dovodi vazuh? Mehanicri kazu pa trebalo bi to da pasuje to je to ali niko nije to nikad uradio a ni video.
            Kakvih problema bi mogao da imaa? ako sve bude OK na benzinu da stavim plin (ne sekvencijalni)- ako neko ima neko misljenje, iskustvo, stav -sve moze da pomogne
            Hvala
            CSI

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Evo jedan stav
              Ako vec nemas granu za zamenu u podrumu ni iskusto sa tim motorima, ja predlazem da das 500e vise i ugradis sekvencijalni sistem. Na kraju ce biti 300-400e skupljee, ali ces izbeci moguce komplikacije prilikom menjanja grana i imaces mnogo bolji sistem.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• CikaKure
                CBC Senator XXL
                • 14.08.2005
                • 668
                • Beograd

Re: usisna grana zamena

Originally posted by CSI
                Moram amlo da pitam
                Imam citroen zx 93kw ima plasticnu usisnu granu, motor je isti kao kod pezoa, ali pezo ima metalnu usisnu granu- da li ja mogu da je prebacim na zx bez problema (da li je neko to video ili uradio?)rupe da li pasuju? i na motoru i na "cevi" koja dovodi vazuh? Mehanicri kazu pa trebalo bi to da pasuje to je to ali niko nije to nikad uradio a ni video.
                Kakvih problema bi mogao da imaa? ako sve bude OK na benzinu da stavim plin (ne sekvencijalni)- ako neko ima neko misljenje, iskustvo, stav -sve moze da pomogne
                Hvala
                Imaju metalnu granu pezoi, ali plasticni rezonator. Pogledaj post koji sam okacio o 406 i plinu.

Comment

• CSI
                  CBC Član
                  • 09.08.2005
                  • 40
                  • SCG

ZX

Hvala na brzim odgovorima,
                  Procitao sm za rezonator koji puca- i zasto puca...
                  Usisnu granu imam u "podrumu" 20eur +10eur ruke za montazu znaci u podrumu. Znam ljude koji voze 405 na plin- otud i ideja o zameni usisnih- presao covek 100 000km i nista jednom menjao filter- e sad mene interesuje ali nigde da nadem to samo kod njega ili kod svih- on ga je takvog kupio pa i ne zna ko je ugradio, a u Bgd svi pricaju svoje 50% "plinadzija" ma samo sekvencijalni a drugih 50% da da moze za 350-500eur na metalnu- bez problema.

da imam par hiljada jevreja ne bih se mislio - ali posto nemam - gledam ako je moguce i ovako- ali ne ono kilavo- nego DA/NE, ima li neko pezo sa metalnom osim 406 znaci(306/205/309/405)i plinom neke probleme, trazim po forumu ali slabo.
                  Sve sugestije, komentare, savete primam sa velikom zahvalnoscu

hvala
                  SEE YOU ALL
                  CSI
                  CSI

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a da probas da malo pregledas internet, kako to rade u Francuskoj gde verovatno ima vise Pezoa nego kod nas (konvertovanih) ili da odes u Verano servis i raspitas se direktno/ uvidom u servisen knjige kopje su opcije...

plastika i motor auta za mene nikako ne idu u istoj recenici, ma koja marka da je u pitanju.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Bas tako ti plastikaneri mi nikako ne ulivaju poverenje

Comment

• CikaKure
                        CBC Senator XXL
                        • 14.08.2005
                        • 668
                        • Beograd

Uh brick, nesto mi verano ne uliva poverenje, bar oko plina. Zasto? Zato sto sam bio na nekom redovnom servisu tamo, vec imao ugradjen plin, oni su to gledali i nista mi nisu rekli. Ne ulazim sada u motivaciju i neophodnost da mi ukazu ako je nesto lose ili nije, samo kazem da nisu signalizirali potencijalni problem za sta mozemo sada smisliti bar 10 objasnjenja.

Elem, kad mi je pukao rezonator, trazeci po radnjama i otpadima taj deo, shvatio sam da 406 2.0 16v ima drugaciji motor, kakav nije do tada bio u upotrebi, pa iz tog razloga nisam mogao naci odgovarajuci deo ni kao nov ni kao polovan (osim da ga verano poruci na sta su mi rekli da treba da cekam 17 dana). Zato mi se cini da je vredno da covek da sebi malo truda i sedne u auto i ode do Dore ili Ivana, te ce tamo nakon detaljnog pregleda utvrditi sta mu je ciniti, ali je i dobar signal da covek u svom autu ima drugacije resen usis nego sto je kod mene slucaj. Nije mi namera bila da ga uplasim, nego da ukazem na potencijalni problem, cak iako nadje metalni deo kojim bi zamenio sam usis/deo u****, mora da se obrati paznja na funkcionalnu celinu.

Comment

• CSI
                          CBC Član
                          • 09.08.2005
                          • 40
                          • SCG

usisna grana zamena-zx

Apsolutno se slazem,
                          406- je samo hteo da ukaze sta bi moglo da se pojavi jos kao problem.
                          Kad sredim problem saljem detaljan izvestaj.
                          Ne bezim ja od sekvencijalnog, ali stvari tako stoje da auto mora da dobije plin(meni nije puno ni 10 l benz po gradu ili 6 na autoputu - za auto od 130 ks- jos malo pa kao jugo?), stisle su me muke, da je normalna drzava uzeo bih kredit odmah i uzeo nov auto- u njega bih sekvencijalni stavio odmah, e sad to nece ici pre januara- a sta da radim do tad????
                          Tad bih skinuo i ovaj plin (bacio) ne treba mi na kolima, ali sad ako ne uspem - poceo sam da pravim ovu kombinaciju:
                          stavim sekvencijalni, skinem ga u januaru i stavim na drugi auto- sad samo da se raspitam dal' je moguce i koliko me ta transakcija kosta.
                          Hvala na savetima!(nemam para za sve)
                          SEE YOU ALL
                          CSI
                          CSI

Comment

• CikaKure
                            CBC Senator XXL
                            • 14.08.2005
                            • 668
                            • Beograd

Pa to ti potrosnja je skoro kao za moj 406 - racunica pokazuje da se sekvencijalni sistem otplati za oko 20.000km pri slicnoj potrosnji.

Cini mi se da bi te bacanje obicnog uredjaja moglo vise kostati kao i prenosenje obicnog od toga da vozis jos par meseci na benzin, osim ako ne prelazis enormnu kilometrazu.

Jos nesto: cini mi se da u scenariju kupovine novog auta i naknadne ugradnje plina gubis garanciju na nov auto (osim u slucaju zastave, lade i dacije kako neki reklamiraju). Tu se postavlja pitanje smisla kupovine novog auta, bar iz moje perspektive. Kako i sam planiram zamenu auta, cim nadjem adekvatno resenje, a nadam se tokom narednih par meseci, uopste vise ne razmisljam o ugradnji plina na moj 406.

Comment

• CSI
                              CBC Član
                              • 09.08.2005
                              • 40
                              • SCG

plin moze i u dizel!!!!

Nisi to gledao i pticije perspektive,
                              -da prelazim 200-400km dnevno
                              Ako kupim dizela novog(one marke koje si nabrojao -ne uzimam u obzir )-obavezno ide na euro dizel- a nas kvalite goriva??? pouzdano znam da 1.9 wv tdi motori su zreli za generalnu posle 75 000 km- kod nas, (nivo valjda sumpora u gorivu- procitao sam negde - je pravi uzrok), a i cena eurodizela je blizu ceni benzina, znaci slazes se da dizela ne kupim-ostaje benzinac- ugrdnja plina u nov auto - u zavisnosti od proizvodaca, dilera- je i razlicita prica, gubim garanciju na ceo auto (cak i na limariju), na motor, na neke delove- pa ako sam te srece da meni upadne motor koji je 1 od 1000 sa greskom- tako je kako je.

SEE YOU ALL
                              CSI

P.S.
                              kad sam rekao da bacim - nisam mislio stvano uvek nesto moze da se proda, a i nov auto smatram i posle '99- samo sta sam kupio?
                              CSI

Comment

Working...
                              X