Pomozite početniku :) Suzuki Swift GLS, prekidač za gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mike Myers
    CBC Član
    • 17.04.2009
    • 15
    • Srem

Pomozite početniku :) Suzuki Swift GLS, prekidač za gas

Iako smatram da u amaterzmu u bilo kojoj oblasti ne treba da bude nikakve sramote, postaje mi pomalo glupo pisanje verovatno svima vama banalnih postova, al šta da radim, "preko trnja do zvezda".

Elem, imam Suzuki Swift 2000 GLS i u njega ugrađen Lovato gas. Auto sam uzeo pre 2 meseca, recimo, tu negde, prvi mi je auto i veze sa vezom nemam oko delova i bilo čega oko auta. Čovek koji mi ga je prodao mi je rekao da sam "dosadan", pošto sam mu postavio par pitanja oko auta u tom periodu, toliko o tome tj o njemu, pa se snalazim ovako...

Kad sam ga kupio, prekidač je bio podešen da pali na benzin, a prebacuje se na gas na 3 soma obrtaja. Dakle, upalim, sijaju neizmenično crvena i zelena lampica, pa zelena posle 3.000 obrtaka. Međutim, tu se nešto poremeti (valjda) kad ga vozim samo na benzin. Tj, upalim - i kad sijaju neizmenično lampice, pritisnem dugme i prebacim na crveno i teram na benzin. Posle, kada ga upalim ponovo, ne sijaju mi lampice ponovo neizmenično, ali kada pritiskam dugme, sija ili jedna ili druga lampcia, nikako neizmenično. Kako da to "vratim", i kako se motor tj benzin-gas sistem ponaša u svim tim situacijama (nekad sija samo zelena, neizmenično, ili samo crvena, to je valjda to). Jel ima neko uputstvo na nekom od sajtova na tu temu, evo drndam se nekih sat i po oko toga, ali ne nalazim ništa...
  • djurdjija
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 365
    • Prokuplje

Re: Pomozite početniku Suzuki Swift GLS, prekidač za gas

koji je prekidac

Comment

• Mike Myers
      CBC Član
      • 17.04.2009
      • 15
      • Srem

Pogledaću večeras, pa ću da napišem...

Kontam da sam idiot za većinu ovde, ali takva je situacija, a ne bih da se zezam sa gasom, kao ni sa režimima i tim podešavanjima...

Trenutno je neizmenično crveno zeleno kad dam kontakt, kad ga upalim, samo zelena trepće, dok ne prebacim na gas na 3.000 obrtaja. Jel to ok?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Tako se ne ponaša Lovatov prekidač, moraš napisati koji je ili poslati sliku.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Mike Myers
          CBC Član
          • 17.04.2009
          • 15
          • Srem

Hvala Dora...

Zaboravih da ponesem digitalca, a nije mi kući kabl od telefona (znači, jutros sam ga dao nekome, koji maler, kući mi je ceo život), pa ne mogu da prebacim sliku sa moba.

Ali evo detaljan opis. U pitanju je BRC-ov prekidač, sa leva na desno ide:

Crvena lampica - dugme sa "S" na njemu, pa zelena lampica sa BRC logo-om iznad, i "New Line" natpisom ispod nje.

Ukoliko to ne pomogne, kačim sliku sutra.

Edit:

Hehe, googlao, i nađem nešto, opet na ovom forumu... U pitanju je isti ovakav prekidač:

Comment

Working...
          X