Kliktanje!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vivicav
    CBC Član
    • 12.04.2005
    • 72
    • Pancevo

Kliktanje!

Naime, tokom godisnjeg odmora je auto poceo da klikce kada se vozi na gas i to samo u uslovima jakog opterecenja. Min. 4000 obrtaja i voznja na usponu uz pun gas. Po ravnom ne klikce ni na maksimumu koji moze da pruzi. Najludje je da kada prebacim na benzin ni traga kliktanju ma kako ostar rezim voznje bio. Ovo je malo blesavo sobzirom da gas treba da ima 100 i vise oktana. Nije do gasa jer je sipano u 3 drzave i uvek isto.U pitanju je klasican venturi uredjaj, a vozilo je Florida In 1.3 sa karburatorom. Potrosnja je normalna, a sto se tice snage razlike nema bilo koje gorivo da koristim. Ima li ko ideju kako resiti ovaj problem?
    Yeah
    http://img285.imageshack.us/img285/3192/plin0tv.gif
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Nisam strucnjak za gas, ali pretpostavljam da ti sistem daje premalo gasa i da dolazi do detonacija.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• vivicav
      CBC Član
      • 12.04.2005
      • 72
      • Pancevo

Pa ne znam. Probao sam da odvrnem na drugom grlu i za ceo krug ali bi bilo isto. Cak sam usput malo korigovao paljenje, i vratio u kasnije ali se nije skroz izgubilo. Nisam hteo vise ici u kasnije paljenje da ne bi gubio snagu, a posebno sto na benzin nema kliktanja!
      Yeah

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

...sto ti je dovoljan pokazatelj da gasa nema dovoljno ako motor sa tim paljenjem takvo kakvo je na benzin radi normalno.

Comment

• vivicav
          CBC Član
          • 12.04.2005
          • 72
          • Pancevo

Dobro. A zasto se javilo odjednom? Potrebno je istaci da nista nije dirano na kolima nego je prosto pocelo da klikce. Nije u pitanju ni visoka spoljna temperatura jer je i na pocetku putovanja bila podjednako visoka. Napisao sam i da sam odvio za ceo krug na reglaznom elementu koji se nalazi na racvi, neposredno ispred karburatora. Mislim da pun krug uopste nije malo. Jos neka ideja?
          Yeah

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa ne znam sta, zasto i kako se stvari kvare ali sam siguran da se to desava upravo tako, odjednom

Ipak ti to proveri da ne razmisljas bezveze

Comment

• Heinz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 1027
              • Beograd, Voždovac
              • Avensis 2.0 D4D

Ako si odvrnuo ventil za drugo grlo, morao si isto to da uradiš i za prvo grlo.

Kada si menjao filter gasa, možda je on prljav pa se smanjio protok?
              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• vivicav
                CBC Član
                • 12.04.2005
                • 72
                • Pancevo

Za prvo grlo nisam dirao jer ide stvarno super i nema kliktanja dok se ne otvori drugo grlo, a auto je maksimalno opterecen (visoki obrtaji+uspon). Mozda mi logika nije bila dobra, pa cu probati i sa prvim grlom mada cu morati pricekati zgodan momenat jer zivim u ravnici . Filter nije menjan nikada, a ceo uredjaj je presao oko 15000. Nisam sumnjao na smanjenje protoka jer auto ima snage i ne primetim razliku u vuci kada se vozi na benzin.
                Yeah

Comment

• zec
                  CBC Senator XXL
                  • 05.01.2005
                  • 450
                  • bgd

rekao je FILTER ZA GAS (ili PLIN)
                  preporuka je da odes kod majstora i da ti pregleda - promeni taj filter.
                  vec je bilo reci i ovde o vremenu zamene filtera i membrana - potrazi
                  "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• Heinz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 1027
                    • Beograd, Voždovac
                    • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by vivicav
                    Za prvo grlo nisam dirao jer ide stvarno super i nema kliktanja dok se ne otvori drugo grlo, a auto je maksimalno opterecen (visoki obrtaji+uspon). Mozda mi logika nije bila dobra, pa cu probati i sa prvim grlom mada cu morati pricekati zgodan momenat jer zivim u ravnici . Filter nije menjan nikada, a ceo uredjaj je presao oko 15000. Nisam sumnjao na smanjenje protoka jer auto ima snage i ne primetim razliku u vuci kada se vozi na benzin.
                    Ne može samo drugo grlo da se odvrne, a prvo ništa. Gas dolazi u motor kroz oba grla.

Meni je filter već na 5-6.000 počeo da pravi probleme, ali samo prilikom paljenja, jer nisam mogao da upalim motor bez špricanja gasa. Mada, znam ljude koji su prešli preko 50-60.000 km a i ne znaju da postoji filter ili bilo kakav potrošni deo na instalaciji
                    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Kao npr. ja... Znam sta je filter i gde se nalaza ali za ovih preko 30.000km koliko sam presao sa gasom nemam problema sto se filtera tice...
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Licno iskustvo-smanji zazor na svecicama na 0.6 mm i lepo ih ocisti. Razlog detonacija su usijane elektrode svecica .(ili si stavio nove koje ne odgovaraju,ili su stare povecale zazor tj potrosile se,a ugao paljenja ti je ostao isti)Kod benzina nemas detonacije zbog a) olovnih lanaca ili b)manje temperature u cilindru u procesu sagorevanja
                        Javi sta si uradio-pozdrav

Comment

• mixer
                          CBC Senator
                          • 13.04.2005
                          • 202
                          • Skopje

Isto kao kod mene proletos.Na benzin ide super a na plin na ravno i tako i tako a na uzbrdicu neke da chuje .RAZLOG?Kabel se otkachio sa svekice i onako pederski stoi da nemozesh da primetish da nije u redu bash to.Menjao filter uveke unervozio se a sutradan Proveri struju !!Svekice,kablove,razvodna,otvori haubu kad je mrak i vidi da ne baca negde99,9% da je neshto oko struje!
                          Jahači magle

Comment

• vivicav
                            CBC Član
                            • 12.04.2005
                            • 72
                            • Pancevo

Paljenje besprekorno, svecice NGK V line, presle 4000 km, auto savrseno vuce i trosi umereno. Probacu sa dodatnim odvijanjem gasa ili redukcijom vazduha pa cu videti. Problem mi je sto sam poceo raditi a prvo brdo imam na oko 40 km od grada pa bas i nisam u prilici na brzinu probati rezultat ucinjenog .
                            U svakom slucaju, hvala svima na trudu i pomoci.
                            Yeah

Comment

• vivicav
                              CBC Član
                              • 12.04.2005
                              • 72
                              • Pancevo

Ostao sam duzan za epilog. Ipak je bilo do siromasne smese! Jedina misterija je ostalo zasto se javilo odjednom, samo od sebe??? Hvala svima na pomoci, pozdrav!
                              Yeah

Comment

Working...
                              X