Na plin u leru se gasi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Strsljen
    CBC Početnik
    • 17.08.2009
    • 4
    • beograd

Na plin u leru se gasi

Pozdrav majstori,

Imam wv jetta 1.8 1986.godiste,ugradio sam uredjaj landi renzo pre dve godine i sve je bilo u redu do pre par dana.
    Problem je sledeci auto ide odlicno na plin ne trza ne seca u voznji ali na leru ne radi nikako cim se staje ili se ugasi ili mu padne broj obrtaja ispod 500 i nepravilno radi.Struja je u redu skoro pregledano kod majstora a karburator servisiran pre 7 dana.
    Pošto se ne razumem previse u mehaniku samo sam onako slucajno jednom dok je auto bio upaljen na plinu izvukao crevce za vazduh koje je ako sam dobro video islo negde od razvodnika pa gore prema spletu nekih creva od kojih je i jedno crevo koje ide prema servo uredjaju volana i auto je odjednom poceo normalno da drzi oko 900 obrtaja na plinu.
    Ostavio sam to crevce tako izvuceno i prebacio na benzin onda je problem nastao u leru na benzinu.
    Sve u svemu vratio sam crevo na svoje mesto auto perfektno radi na benzin a na plin u leru i dalje se gasi i pada broj obrtaja.
    Plinski uredjaj je redovno servisiran na svakih 10000 km u servisu koji je ugradio uredjaj.

Ako ne ko zna sta mi valja ciniti neka kaze.
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Re: Na plin u leru se gasi

Podesiti isparivač da lepo radi na leru,smeša na leru je prebogata.
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Strsljen
      CBC Početnik
      • 17.08.2009
      • 4
      • beograd

Originally posted by slavko_bgd
      Podesiti isparivač da lepo radi na leru,smeša na leru je prebogata.
      Jel imas predlog kod koga to uraditi jel sam od izvesnog majstora iz renomiranog servisao dobio odgovor:
      ,,Kupi novi isparivac,,

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

Ne znam u kom si delu Beograda a to je posao od 20 sekundi koji možeš da uradiš i sam.
        Ako je isparivač prečnika 120 mm(EC04), vijak za podešavanje lera se nalazi odmah pored elektromagneta isparivača(OK 11mm).
        Ako je isparivač prečnika oko 220 mm (Renzomatic ili SE81), vijak za podešavanje je na bočnom obodu uređaja,suprotno od ulaza gasa u isparivač.Vijak je mesingani i nareckan.

Upali motor.Kad se ugreje pusti motor da radi na leru i vrti polako vijak udesno dok ne umiriš motor. I to je to.

I nađi drugi servis za gas.
        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Strsljen
          CBC Početnik
          • 17.08.2009
          • 4
          • beograd

Ok hvala na savetima, pokusacu nesto a sto se konkretno servisa tice u kom sam bio znam da me tamo zasigurno vise videti nece.
          I

Comment

• dav
            CBC Član
            • 19.01.2010
            • 43
            • Beograd
            • Hyundai Pony

Idi u servis Milic u Mirijevu, Jovanke Radakovic mislim 25 jer su bas korektni a i dobri majstori. Ja od skoro odrzavam auto kod njih, a digao sam ruke od jednog "poznatog" sevisa u Visnjici jer su poceli mnogo da "samaraju"...a usluga nikakva....
            Beast From The East

Comment

Working...
            X