Dva pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • APOGEE
    CBC Senator
    • 01.06.2005
    • 243
    • Beograd, Vracar

Dva pitanja

1. Posedujem Jettu II na kojoj imam ugradjen plin vec 3 godine , i sa kojom sam presao oko 60000 na plin, ovde kod vas na forumu sam procitao da plin ne smem da namirisem ni u kolima ni oko auta. Auspuh je ispravan , a meni se s vremena na vreme desava da namirisem plin, i to bogami tako traje, od same ugradnje. Koliko je opasno, sta je uzrok i kako da resim???

2. iako nista na motoru nisam radio, primetio sam da je ler gas na plinu od skoro znatno manji, auto normalno ide pali i trosi, ali me nervira sto se ceo trese u leru zbog malog broja obrtaja. Sta je uzrok, ikoje je resenje???

Ako se plin oseti samo po nekad, to nije nista. Meni se par puta to isto desavalo, cak sam isao u Ruzveltovu-AMS da provere da li negde curi. Naime, u punionicama se nekad stavi malo vise ''smrada'' koji bi inace trebalo da opomene korisnike ako plin negde curi. Inače, svaki motor pogonjen na plin mora malo da se ''oseti'' na plin kao i sto se dizel motori osecaju na dizel a benzinski opet na benzin.
    Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010
  • Heinz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 1027
    • Beograd, Voždovac
    • Avensis 2.0 D4D

Re: Dva pitanja

Originally posted by lakii011
    2. iako nista na motoru nisam radio, primetio sam da je ler gas na plinu od skoro znatno manji, auto normalno ide pali i trosi, ali me nervira sto se ceo trese u leru zbog malog broja obrtaja. Sta je uzrok, ikoje je resenje???
    Da li si radio servis isparivača ili bar zamenu filtera za gas?
    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Re: Dva pitanja

Originally posted by lakii011
      1. Auspuh je ispravan , a meni se s vremena na vreme desava da namirisem plin, i to bogami tako traje, od same ugradnje. Koliko je opasno, sta je uzrok i kako da resim???

Proveri filter za vazduh, filter za gas i zavrni malo (jako malo) šraf na isparivaču za ler. U situacijama kad niej se dobro podešeno desi se da motor ne "popije" sav gas na leru pa malo iscuri napolje i oseća se. Malim dodavanjem gasa ovaj provlem nestaje pa zato na testiranju i ne mogu da nadju gde curi jer nigde i ne curi.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Naime, u punionicama se nekad stavi malo vise ''smrada'' koji bi inace trebalo da opomene korisnike ako plin negde curi. Inače, svaki motor pogonjen na plin mora malo da se ''oseti'' na plin kao i sto se dizel motori osecaju na dizel a benzinski opet na benzin.
        smrad koji se stavlja u plin, kao i sam plin u sistemu je hermeticki zaptiven i ne sme niti u tragovima nikada da se oseca a kamoli da smrdi.
        cim se oseti taj smrad, to je vise nego jasna opomena da plin curi, i da je sistem crkao tj izgubio zaptivenost.

ispravan motor na plin radi tako da ne treba nista da se oseti i po tome je plin kao energent totalno razlicit i od benzina i od dizela.
        ako se oseca nesagoreli plin sa tim dodatim smradom znaci da sistem curi i da je neispravan, ako se oseca nepotpuno sagoreli plin kroz izduv znaci da je nepravilno sagorevanje u motoru odnosno da je sistem razdesen/ nesto drugo neispravno sa samim motorom.

produkt sagorevanja plina je CO2 i H20 a oboje nemaju nikakav miris, i veoma mali udeo CO ali to ni izbliza ne lici na "miris" plinai lako se razlikuje. upravo zbog tih osobina sagorevanja plin se i smatra vrhunski podobnim gorivom sto se tice ekologije.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

Working...
        X