Detonacije u auspuhu....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Aladin
    CBC Senator
    • 17.08.2005
    • 223
    • Beograd

Detonacije u auspuhu....

Siguran sam da je posredno o ovome vec pisano ali ja volim da pitam direktno.
    Da li kada naglo dodam gas "do daske" i kada ga pustim cujem detonacije iz auspuha, to znaci da je smesa siromasna, tj. da treba da odvrnem malo ventil na crevu?
    Koji je najbolji nacin za postizanje sto bolje smese: da lagano odvrcem taj ventil dok detonacije ne prestanu i tu stanem. I da li je moguce da detonacije budu i posledica prebogate smese?
    Narucio sam novi filter za vazduh, (nisam znao da je problem da se nadje za moj auto) Posle toga mi sleduje opet stelovanje. Da li postoji oprema kojom se smesa steluje ili se to radi na "uvce" i uz iskustvo? I ako ne budem zadovoljan svojim stelovanjem gde mi preporucujete da odem da mi se to uradi?

Haha... necu da zvucim ko picajzla, ali volim da mi auto prede..... a i ko sto rekoh, volim brate da znam!
    Ko prvi devojci - sam u nju upada!
  • Aladin
    CBC Senator
    • 17.08.2005
    • 223
    • Beograd

Hej! Prosli put kad sam postavio pitanje dobih prave odgovore o'ma!

'de ste sad!?? Znam, znam.... rec auspuh i nije bas primamljiva ali ja se samo trudim da naucim sto vise.... Nemo' da ste tak'i, pa i ako je pitanje glupavo.....

Elem, sta je uztok tim detonacijama kad se naglo oduzme gas?

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sta je uztok tim detonacijama kad se naglo oduzme gas?
      ako su detonacije u samom motoru moguce je smesa neadekvatna ili je motor (komora saogrevanja) pregrejan ili su svecice neodgovarajuce.

kada se cuje u samom izduvu, i kada se cuje i na gas i na benzin (nisi napisao uslove kada i koliko se cuje) obicno je uzrok i razlog propao izduvni sistem- negde propusta auspuh i nije zaptiven.

drugim recima remont auspuha bilo komplet ako je bas propao bilo tog nekog spoja/ dihtunga/ lonca /cevi sta god je vec osteceno.

normalna pojava na autu sa nesto km iza sebe koja se kod nas obicno ne uzima za ozbiljno cak ni u servisima od strane majstora.

a i inace buka je kod nas u proseku bas "bitna" stavka ispravnosti auta )
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Re: Detonacije u auspuhu....

Originally posted by Aladin
        Koji je najbolji nacin za postizanje sto bolje smese: da lagano odvrcem taj ventil dok detonacije ne prestanu i tu stanem. I da li je moguce da detonacije budu i posledica prebogate smese?
        Narucio sam novi filter za vazduh, (nisam znao da je problem da se nadje za moj auto) Posle toga mi sleduje opet stelovanje. Da li postoji oprema kojom se smesa steluje ili se to radi na "uvce" i uz iskustvo? I ako ne budem zadovoljan svojim stelovanjem gde mi preporucujete da odem da mi se to uradi?
        Oprema postoji i zove se Lov Eco. Kontrola izduvnih gasova preko lambda sonde i onda se to sve samo štelba u toku vožnje.
        Nije isto naštelovati gasove na leru to jest bez opterećenja i u vožnji, nisu isti uslovi. Ne kažem da nije dobro ali to nije pravi rezuiltat.
        Vozila koja nemaju lambda kontrolu su naštelovana na neki broj obrtaja, sve ispod ili preko toga nije dobro. Posle se svi pitaju šta laže onaj da je potrošnja 10 posto. Jeste kad ima svu opremu i kad je dobar gas. Vozila bez lambda kontrole su davno zaboravljena na zapadu, karburatori su deo praistorije.

Kod tebe nije dobra smeša ili ti je izduv loš ili je katalizator skinut, nisi napisao koje je vozilo.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Aladin
          CBC Senator
          • 17.08.2005
          • 223
          • Beograd

Radi se o Citroenu BX 14RE
          Auspuh je potpuno nov (stavljen pre tri meseca) Da, desavalo mi se to i na benzinu ali sam predpostavio da je i tu losa smesa, dakle neadekvatno sagorevanje.
          Medjutim kada sam odvrnuo cetvrt kruga ventil na crevu za dovod gasa od isparivaca do karburatora detonacije su prestale. Auto vuce fantasticno. Zato me je i zanimalo da li je uzrok tome siromasna smesa i da li se moze pretpostaviti da je "idealno nastelovana smesa na uvce" trenutak kada prestane da detonira. Auto radi mirno na leru na nekih 900 obrtaja... Znaci, zanimalo me je da ne postoji bolji nacin da se to nasteluje ni kod ljudi koji su majstori svog zanata kao sto je Dora ili Ivan ako mi je auto "praistorijski"
          Jos jednom hvala za sve odgovore.

Comment

Working...
          X