Koliko stane u rezervoar...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wartburg
    CBC Senator XXL
    • 01.02.2005
    • 663

Koliko stane u rezervoar...

Ma i taj plin je kako kad. Ko i benzin.
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Treba malo pratiti dok ti sipaju plin jer zaista ima pumpi koje bukvalno ne reaguju na zatvaranje plovka (kada krene da stekce i usporava protok) i pune bocu do kraja. Desilo mi se to par puta ranije da mi sipaju 61litru. Boca je deklarisana na 60 ali ako dodas cev od boce do cepa za sipanje to dodje na tih 61. Kazem ranije jer sam izvadio plovak i sad ga stalno punim do kraja i nisu mi jos nigde sipali preko tih 61 litre.
    Tako da treba sacekati i videti koliko ce trajati tih 56l jer ako je boca zaista napunjena do kraja preci ce se veca kilometraza.

Comment

• bokiel
      CBC Član
      • 22.03.2005
      • 31
      • Krupanj

Nemam komentara za sipanje preko granica mere,ali obratite paznju na merac pritiska na svakoj pumpi koji svugde varira.Moj zakljucak je da sto je veci pritisak kojim se sipa vise stane u bocu.Nekazem nista ali tu je verovatno ta kradja koju pominjete jer neznam kako bi inace drugacije mogli da manipulisu sa plinom osim pritiskom.
      P.S. mozda se nadje i neki srbin pa proba da naspe vodu u plin.
      Pozdrav iz zadnje tacke na ovoj planeti,Krupnja.

Comment

• dintel011
        CBC Senator XXL
        • 12.03.2005
        • 348
        • Beograd, Vidikovac

Kako kradu???
        Pa namontiraju da na meracu pokaze 1 litar, a isporuceno .9 (npr).
        To za jaci pritisak i kako aparat ne reaguje na plovak, mislim da je isto greska do pumpe i njihovih aparata, da su 100% ispravni aparati za tocenje, tj da nisu frizirani, automatski bi prekidali punjenje kad dodju do onih 80%.
        Ako gresim, neka me isprave profesionalci.

Sto se tice izbegavanja, iz mog iskustva savetujem "univerzal" pumpu kod plavog mosta zbog sipanja 53l u bocu od 50l, ne radi se o 100 dinara, nego o pravljenju majmuna od musterija... "sabio se plin" i slicno.

Inace sipam gas kad mogu da biram, samo na OMV-u, Merkur-Venera(kod secerane, kod Soko Starka, i u Visnjickoj ulici).
        Inace probao sam skoro sve pumpe u Beogradu, sto se tice razlike u potrosnji, skoro da je i nema, minimalna je, ali razlika u tome kako auto ide i prima gas ima.

Comment

• vivicav
          CBC Član
          • 12.04.2005
          • 72
          • Pancevo

Koliko se secam iz fizike, tecnost je ne stisljiva, tj. ne sabija se! E sad...
          Yeah
          http://img285.imageshack.us/img285/3192/plin0tv.gif

Comment

• Deki
            CBC Senator XXL
            • 18.02.2005
            • 307
            • Beograd

Ideja je bila da napravimo listu pumpi za izbegavanje.

ako imate lose iskustvo navedite samo gde se pumpa nalazi pa da je svi ostali izbegavamo. OK?

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Upravo kako vivicav kaze!
              Plin je preko odredjeno pritiska (recimo 5bar) u tecnom stanju. Da li je pritisak 5.5bar ili 15bar nema nikakve veze i prakticno ne moze da se "stisne" (osim mozda koji promil sto je pratkicno nista na zapreminu od 50ak litara).
              E sad, kako funkcionise plovak za zatvaranje na 80% i da li veci pritisak njemu smeta, to ne znam. Ali sigurno ne moze u bocu od 50l da stane 53l jer se plin "stisnuo" . Mozda pod pritiskom od 500bar.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• DRAGANCE
                CBC Član
                • 23.12.2004
                • 28
                • bg

Sto se tice izbegavanja, iz mog iskustva savetujem "univerzal" pumpu kod plavog mosta zbog sipanja 53l u bocu od 50l, ne radi se o 100 dinara, nego o pravljenju majmuna od musterija... "sabio se plin" i slicno.

totalno si u pravu , najveci su lopovi u drzavi

Comment

• Heinz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 1027
                  • Beograd, Voždovac
                  • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by bmwpower
                  Hehe, i meni su istu priču prodali jednom, za mene je to bilo dovoljno
                  Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• dintel011
                    CBC Senator XXL
                    • 12.03.2005
                    • 348
                    • Beograd, Vidikovac

Originally posted by bmwpower

totalno si u pravu , najveci su lopovi u drzavi
                    Ja ne znam kako se moj post nasao posle razdvajanja topica pod tudjim imenom...

Comment

Working...
                    X