Imam fiat punto mono point,lovato gas sistem i zanima me kako da se ocisti filter za gas i ako neko ima sliku da mi pokaze gde to stoji da nebi ja slucajno poceo majstorisati redom!!!
Sigurno će ti neko na ovom mestu objasniti kako se to radi.S obzirom da je cena filtera i njegova zamena simbolična, spram cene celog uređaja, nisam siguran da ima svrhe da sam to radiš.
Nema svrhe prati ga i istresati ga osim ako si stao negde u putu, nov filtercic kosta 200din, a nalazi ti se pre isparivaca na dovodnoj cevi za plin. Odvrnes donji sraf koji drzi kucicte poklopca filtera i to je to, a prethodno zavrnes glavni ventil za dotok na boci.
Ja sam se pre nekih 20 dana zezao sa tim, i to je meni toliko filter bio prljav, a presao sam svega 10500km da nisam mogao da upalim, i naravno krenuo da zamenim, zamenio, i ocekujem da ce da proradi, a ono, cvrc, tako da sam iskoristio pomoc prijatelja Naravno oko datog problema mi je telefonom pomogao Dora, i nije bilo nikakvih problema posle toga, e taman i da se javno zahvalim Dori
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Meni inace auto pali naravno na benzin,medjutim kad treba da prebacim na plin (davanjem gasa na odredjen broj obrtaja) i kad se cuje "KLIK"motor mi se gasi ,ali ako odmah mu drknem malo gasa u medjuvremenu ostaje pri radu i onda je sve ok,ali to mi nije pre bilo tako,da napomenem ima u njemu sigurno jedno 15000km od ugradnje!!!
Imam fiat punto mono point,lovato gas sistem i zanima me kako da se ocisti filter za gas i ako neko ima sliku da mi pokaze gde to stoji da nebi ja slucajno poceo majstorisati redom!!!
Prvo ZATVORIŠ ventil na boci sem ako je toro boca i ima ventil sa elktroventilom na sebi, ali za svaki slučaj a ne bi pogadjao jel to to, prvo ZATVORIŠ ventil na boci.
Odvrneš malo donju cev na Elektro Ventilu Plina i sačekaš da izadje pritisak od gasa koji je u cevi, par sekundi. Onda odvrneš cev do kraja a zatim ključem 13 odvrneš donji šraf na čašici EVP-a i skineš je. U njoj je filter, obrati pažnju na raspored svega unutra da bi posle mogao pravilno da sklopiš. Posle sapunicom proveri sve spojeve što si odvrtao.
DORO drage volje bi kod tebe dosao ali da si samo blizi nekih 100-nak kilometara,mislim da ce i INTERAUTO to sasvim ok odraditi inache su mi oni i ugradili GAS!!! Hvala ti puno na razumevanju i vremenu koje si potrosio na moj problem !!! pozdrav...
S idjem ja ispred zgrade s 13-icom,kresnem prvo motor kad prebaci na gas pocne da trese ko LUUD,ugasim ja i odem ispod haube da resim stvar....kad ono puko mi drzac filtera za vazduh i nevuce odakle treba nego gde mu se prohte ,na to ja skinem plastiku zalepim s nekom topljivom plastikom ,sidjem montiram kresnem(u medjuvremenu za cetvrt kruga povecam ler na rasplinjacu)radi ko NOV!!!!
Dora
"Zamena filtera kod mene košta 400 dinara. Ne zovem te samo ti ukazujem da je mala cifra da bi se zezao."
Sad sam se vratio iz vašeg servisa. Došao sam po preporuci, a neću vas nikom preporučiti. 4 000 za promenu filtera, samo zato što ste videli da se ne razumem u materiju. Onda nazovem ostale servisere po Novom Sadu i čujem da je kompletna zamena filtera 2 000. Znači 2 000 sam platio neznanje. Hvala Doro i dovidjenja.
Ala deru ovi za 2000.. Zamena oba filtera je 1500 dinara i ako je to današnji Punto onda je stvarno .....****... ovako nešto reći jer si imao problem sa vraćanjem na benzin gde je rečeno da treba očistiti isparivač, klip i zameniti filtere kad se već čisti klip. Na kraju je podešena mapa. Sve unapred dogovoreno pa i cena tako da nije bilo iznenadjenje nego dogovor unapred šta će se raditi i koliko će koštati.
Obzirom da si se potrudio da nadješ temu iz naftalina, čudi me da nisi tražio da se uradi za 400 dinar kako piše u neuspelom citatu
I ja tebe neću nijednom majstoru preporučiti
20 godina se duvam kako nema negativnih komentara po internetu a onda jednom dodje kraj za dve iljade... jeftino sam se prodao...
Ovo je napisao na mom gugle biznisu kao ocenu.... Da pojasnim, čovek nije video da si idiot jer nisi delovao tako ali izgled često vara...
Ne preporučujem. 4 000 za promenu filtera, 2 000 u ostalim servisima u Novom Sadu. Verovatno je čovek video da sam idiot za kola pa je rešio da se ovajdi na lak način. Ok neznanje se plaća, ali i gramzivost takođe. Popljuvaću ga na svakom forumu zbog ovoga.Zaobiđite Doru, moja topla preporuka
Comment