Ford Fiesta '97 - ugradnja tng-a

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Ford Fiesta '97 - ugradnja tng-a

Drugarica poseduje pomenuti auto, a sve veca cena benzina naterala ju je na razmisljanje o ugradnji tng-a. Kako se ne razume ni u to sta treba da pita, kao ni gde da ide meni pripade zadatak da se okvirno raspitam! Auto je dakle Ford Fiesta, '97god., 1.2, 50kw. Da je motor ima mono ili multi pint ubrizgavanje, da li ima plasticnu usisnu granu ili ne!? I na kraju da li ovaj motor podnosi tng ili ne, kakva su iskustva!?
  • VVLAJKO
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2008
    • 484
    • Nis
    • Audi A4, Primera p12

Re: Ford Fiesta '97 - ugradnja tng-a

To je 1.25 zetec motor. Ima 16 ventila, 2 bregaste, multipoint i plasticnu granu.
    Motor malo cudne konstrukcije npr.remenica radilice se steze na konus, nema ni kajlicu, ni nokat, a ni reper za gmt.
    Ventili i vodjice su osetljivi i vrlo brzo krene da trosi ulje.
    E sada kako podnosi plin i kako se ugradjuje reci ce ti kompetentniji od mene, ali mislim da mora flash lube.Naravno sekvent se podrazumeva.
    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Cekam Ivana ili Doru da daju svoj sud jer ako joj kazem idi tu i tu i ugradjuj ne zelim da me posle proklinje! A sto se tice flash lube-a to je ulje za hladjenje, zanima me kako funkcionise taj sistem za doziranje istog!?

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Jeste da nije tema,ali ja bih molio expendabla da izanalizira i da svoje misljenje o flashlube-tu...kako to radi i mene interesuje,IvanT.mi je u drugoj temi rekao da valjda ne podmazuje samo kada ide nizbrdo...inace oprecna su misljenja po pitanju tog aditiva...ide se od toga da je to glupost i bacanje novca jer do izduvnih ventila i ne stize u tecnom stanju,pa do toga da je extra stvar...na zvanicnom sajtu nema objasnjenja i uopste konfuzno mi je to munjevito ulje ...posto ce i tng da poskupi(najverovatnije),drzavi vise nego ikad trebaju pare,a cena ugradnje 650+atest,a benzin ce da pojeftini na stotku,ne vidim svrhu ugradnje tng-a...ili neka kupi dizela,a proda fiesticu,ili neka vozi na benzin...ja licno ne bih experimentisao sa tim da li ce da radi na tng ili ne...a i kada ce da dodje na pozitivnu nulu ako tng poskupi

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Fiesta je odlicno ocuvana, utegnuta maksimalno, a presla tek nesto vise od 100k km. Njoj ne pada na pamet da takav auto proda, a jeftino ga je kupila od komsije, mislim da ga je jesenas platila 3000 eur. Od ulaganja nista nije imala, sve sto je trebalo i moralo da se zameni jeste zamenjeno, dobila je i nove gume....jednostvno liku iskrslo da zavrsava sprat u kuci i to je to. Znam da Fordovi benzinci imaju neku foru prilikom ugradnje tng-a pa sam hteo da dobijem validne infrmacije da li je taj motor za gas ili nije. Isplativost me ne interesuje jer ce plin svakako isplatiti za godinu dana ili nesto malo vise, a auto znam da ne planira da ubrzo prodaje.

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Valjda ce se javiti neko strucan,pa dati validan odgovor...to da ce joj se isplatiti za godinu i nesto dana hoce,ali ako prelazi 30.000km godisnje...pored plina trosi se i benzin na zagrevanje,pogotovo na sekventu i to narocito zimi i na relacijama od par kilometara...kako god ona odluci ja nemam nista protiv...pozz

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Odgovor je vec dobila od Ivana, tako da je kao sto kazes na njoj odluka hoce li ili nece. Cena jeste velika ali na duze staze se isplati, e sad treba se odreci jednog letovanja na primer. Jos jednom hvala svima na savetima i sugestijama!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by legenda
                Jeste da nije tema,ali ja bih molio expendabla da izanalizira i da svoje misljenje o flashlube-tu...kako to radi i mene interesuje,IvanT.mi je u drugoj temi rekao da valjda ne podmazuje samo kada ide nizbrdo...inace oprecna su misljenja po pitanju tog aditiva...ide se od toga da je to glupost i bacanje novca jer do izduvnih ventila i ne stize u tecnom stanju,pa do toga da je extra stvar...na zvanicnom sajtu nema objasnjenja i uopste konfuzno mi je to munjevito ulje ...posto ce i tng da poskupi(najverovatnije),drzavi vise nego ikad trebaju pare,a cena ugradnje 650+atest,a benzin ce da pojeftini na stotku,ne vidim svrhu ugradnje tng-a...ili neka kupi dizela,a proda fiesticu,ili neka vozi na benzin...ja licno ne bih experimentisao sa tim da li ce da radi na tng ili ne...a i kada ce da dodje na pozitivnu nulu ako tng poskupi
                http://www.autogas.rs/content/flashlube ... utogas-tng

Mrzi me da kopiram zbog slika, sajt je u izradi pa ne gledaj izgled nego čitaj tekst. Lista je takodje prestroga po meni ali neka stoji.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Nista nama bez Dore...hvala puno

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Ugrađivao sam u više fiesti te i generacije posle (zetec i duratec) sa FL i rade zaista odlično i bez ikakvih glavobolja.
                    Ako nešto znači,neka bira majstora i uživa u vožnji.

Comment

Working...
                    X