Dakle, audi 80 1.8e momopoint, jedna dizna. Skoro sam menjao membrane za plin, i od tada auto dosta slabije vuce nego pre. Probao sam sa podesavanjem plina i vazduha ali nista. Majstor je probao da podesi paljenje ali isto...pojma nemam sta moze da bude...Moze li biti lambda sonda problem...???
Audi 80 problem sa plinom
Collapse
X
-
Re: Audi 80 problem sa plinom
Uvezen je sa plinom, tottalno nepoznat, na onom rasprsivacu ne pise nista, samo neki brojevi ..., a ja sam ugradio membrane lovato, na benzin ide normalno...ali na plinu slabo ...nista mu nemogu....
Comment
-
-
Lambda sonda sigurno nije problem sem ako nema lambda kontrolu za upravljanje plinom. Ako si menjao membrane koje nisu odgovarajuće moguće da ej tu problem zbog viljuški koje regulišu protok gasa. Ako ima lambda kontrol morao bi preštelovati sitem na kompjuteru ponovo.
Rešenje, staviti bilo koji original isparivač i naštelovati.
Ako ima lambda kontrolu, izvaditi step motor, staviti slavinu i naštelovati.
Ako ima lambda kontrolu probati naći koja je i preštelovati ogdovarajućim softverom.
Comment
-
-
dakle, u prethodnom odgovoru je bila greska moja.... auto se isto ponasa i na benzinu, znaci i na bezinu slabo vuce...Npr. vozim 80 na sat i kada naidjem na malo uzvisenje dajem gas auto samo bruji a ne ubrzava, i da napomenem da nemirno radi na leru, pogotovo kada se zagreje, sve se to desava i na benzinu i na plinu...Kao sto rekoh majstor mi je pomerao paljenje, da li moze to biti uzrok, lose nastelovano paljenje..???
Comment
-
-
.Npr. vozim 80 na sat i kada naidjem na malo uzvisenje dajem gas auto samo bruji a ne ubrzava
Proveru zupčenja prepusti nekom, ako pitaš kako i gde onda ne znaš ni šta
Comment
-
-
Originally posted by killikPa bas i ne...ali ne verujem da je kvacilo jer dobro radi tj dobro hvata lamela...a oko zupcastog kajsa to cu prepustiti majstoru, jer stvarno ne znam pa zato i pitam.....
Otkačena sonda ne nanosi štetu ali auto ne radi kako treba, sve je na srednjim vrednostima što se može odraziti na loš rad prilikom opterećenja kad treba snage.
Comment
-
-
Ako ide bolje sa otkačenom sondom verovatno je neispravna ali treba proveriti i ostale parametre, dizne i sl...
Ato ne može da prima gas a da ne diže obrtaje, pritisak pedale ne odlazi u nebo nego u motor i posledica toga je više goriva i vazduha a to opet dovodi do ubrzanja. Ako ne ubrzava nema prenosa na točkove a za to je zadužena lamela.
Sad tek videh, kako je majstor pomerio paljenje?
Comment
-
-
a sto se tice paljenja, majstor mi je rekao da je bilo mnogo rano paljenje pa su mi i obrtaji na leru mnogo varirali, i on ga nekako podesio tj valjda na sredini. Moze li kompjuterski da se podesi paljenje s obzirom da na mom autu nema prikljucak za dijagnostiku?????
Comment
-
Comment