Golf 1.8T prevelika potrosnja plina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sonnyboy
    CBC Član
    • 07.05.2010
    • 23
    • IS

Golf 1.8T prevelika potrosnja plina

Pozdrav, auto je Golf 1.8t 150ks, LPG ECU je stag-200, dizne valtek, reduktor zavolli, ima MAP sensor, nema nikakve prilagodbe za lambdu.
    Imam problem s potrosnjom plina, dakle normalna voznja na benzinu grad 11,5l, kombinovano 8,5 do 9, otvoreno 6,5l, svakodnevno vozim auto trosi oko 8,5-8,8 benzina. plina mi trosi po gradu tacno ne znam koliko ali kombinovano i po gradu pola/pola trosi 10,5l plina u odnosu na 8,5benzina, otvoreno mi trosi na plinu oko 11,5l a iste voznje na benzinu do 7. ako ga razvlacim na plinu znaci 5a brzina 70km/h trosi oko 9,5l plina a ovom voznjom na benzinu oko 6,2-3l.
    Razlika u svakodnevnoj medjugradskoj relaciji, znaci istim tempom, isti nacin otvorene voznje plin 9,5l-10 a benzin 7,5l. u biti na otvorenoj cesti mi trosi vise nego po gradu. sto je interesantno u 3oj brzini na 2500 obrtaja mi trosi na plinu 7,2l a na benzinu oko 9.5l, manje na plinu pod opterecenjem.
    Recimo na otvorenoj cesti 80km/h manje mi trosi u 3oj brzini na 2500 ili 3000 obrtaja nego u 4oj ili cak 5oj, trecom najmanje trosi.
    Super je sto kombinovano manje trosi nego na otvorenoj ili po gradu ali procentualno po kilometrima nemam toliko gradske voznje, vecinom otvoreno i 20ak% grada.
    KAda prebacim na plin Lambda mi automatski poraste na 25% Adaptacije i imam gresku Mixture Adaptation 12-10 - Adaptation Limit (Mul) Exceeded - Intermittent. Lambda mi odlicno radi na benzinu od 0,2V do 0,9V pulsira non stop, radni parametri od 0,85 do 1,08 i nema adaptacije jer potrosnja je uredu.
    Isao sam na stelovanje gdje sam ugradio plin, momci odlicno rade al nismo uspjeli nastimati. A servis mi je predaleko, tako da mi se isplati vise izvaditi i ponovo negdje ugraditi nego 5 puta otici na stelovanje.
    Koliko sam shvatio nemam nikakvi varanje-prilagodjenja za lambdu pa je tu problem. ali koliko mi rekose na servisu uradili su puno 1.8T motora i radilo je sve, ljud i prezadovoljni. pa ne znam u cemu je problem s mojim.
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

Re: Golf 1.8T prevelika potrosnja plina

pa sam si odgovorio na pitanje.

uredjaj nije dobro podesen, cim ti adaptacija odlazi na 25%, treba da se malo pozabaviti
    podesavanjem uredjaja. prvo videti da li su nozle probusene kako treba, da li su male ili velike
    pa tek onda raditi podesavanje. ako mozes okaci sliku mape pa ce nesto biti jasnije
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• sonnyboy
      CBC Član
      • 07.05.2010
      • 23
      • IS

nemam ja mape, ovi u servisu mi to rade. danas sam testao po gradu trosi 14,5l plina, a benzina standardno do 11,5 moze i 10,5l normalne voznje, velika razlika.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Kako to meriš i odakle ti podaci ako nemaš interface i softver.
        Kako meriš potrošnju plina?
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sonnyboy
          CBC Član
          • 07.05.2010
          • 23
          • IS

ne znam da li je se prvi odgovor poslao na forum, explorer mi je pukao. sa rezervarom od 55l ne mogu da predjem 500 km. board kompjuter mi pokaziva vise 0,2l od onoga sto naspem, ali board je tacan jer tu je ukljucen i paljenje na benzinsko. recimo na boardu mi pise 10,5l na 500km, a prosjek plina mi je 10,3 na tih 500km (recimo naspem plina 51,5l) to je prosjek 10,3 plus onih 0,2 sto koristim benzin za paljenje tako da board racuna da je sve 10,5. board ne razliku plin i benzin njemu je to prosjek znaci 10,5, plina ide 10,3 a ona razlika 0,2 to je samo paljene na bernzin i to je ok. isto tako kada vozim recimo 60km/h u cetvrtoj brzini pise mi recimo 6,2l plina prebacim na benzina pricekam par sekundi i na benzinu mi pise 4,2-5l, i kontra s benzina 4,5l na plin kad prebacim oko 6,2-5. ogromna razlika. otvorena cesta kazem od 40-50% do 90% vise plina trosi, kombinovano i grad tu negdje oko 30-40%

na forumu sam ostavio jos jedan post moguce da je vezan za potrosnju sve je krenulo kada sam ugradio plin turbo mi se gasi i ogromna potrosnja na plinu.

Comment

• sonnyboy
            CBC Član
            • 07.05.2010
            • 23
            • IS

uradjena je nova mapa na autu, sada su lambde ublizu, a na boardu se stanje isto na plinu i benzinu. sad predzadnji put kada sam sipao bilo je ok, ali zadnji put na otvorenoj cesti 13,5l sto je ne moguce. u isto vrijeme je i kod druga skocila potrosnja na preko 40% na istoj pumpi-isti dan smo sipali. da li je moguce da pumpa pise vise a naspe manje tokom stavljanja novog tanka plina ili necega.

Comment

• bmiillan
              CBC Senator XXL
              • 18.04.2005
              • 393
              • beograd
              • clk 200k

da bi istestirao potrosnju treba da je testiras sa bar tri cetiri sipanja i da izvadis prosek

da li kradu na pumpama? ma jok odakle ti to. to sve posteno nema muljanja

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

... u isto vrijeme je i kod druga skocila potrosnja na preko 40% na istoj pumpi-isti dan smo sipali.
                Ima li tu šta sumnjivog?

Comment

• sonnyboy
                  CBC Član
                  • 07.05.2010
                  • 23
                  • IS

potrosnja uvijek ista od 10,2 do 10,8. 55 litara plina predjem od 490 do 560, vecinom oko 510km.
                  ganjao sam ove mnozioce gore dole od 1.2 do 1.8. kako ih god pomjeris isto trosi samo smanjuje snagu nista. mnozila ispod 1.3 gasi turbinu presiromasna smjesa. na 1.6 i 1.8 sve isto samo na 1.8 se osjeti da ima viska plina, gas pustim gas naglo pocne da trza, kao da ima predeksplozije kada ne treba da budu. potrosnju mogu ganjat u par deca ne vise. sad cu mapu stavit pocetak na oko 1.4 pa negdje da zavrsi na 1 na kraju do 7,8 ms da je ravna pa da polako pada. al izgleda nema koristi on trosi koliko trosi. na reduktoru pritisak je oko 1,35 i ne mozes vise reduktor to je max. sad trebalo bi se vjerovatno oko dizni i rupa pozabaviti i dosta vremena i majstora promjeniti al to mi je bacanje vremena i para.

ako postoji neko rjesenje koje mogu sam rjesiti molim prijedloge, hvala.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Soniboj vidim ja da se ti trudiš da pokvariš taj auto do kraja, mislim da ti ide u dobrom pravcu...

Gde je taj IS?

https.autogas.rs

Comment

• bmiillan
                      CBC Senator XXL
                      • 18.04.2005
                      • 393
                      • beograd
                      • clk 200k

najvise si mogao sebi da pomognes pre ugradnje, tako sto bi izabrao nekog pismenog
                      da ti ugradi gas, posto to nisi uradio sad ti pomoci u hoby varijanti nema. mada metoda
                      uzaludnih pokusaja kada broj pokusaja tezi beskonacnosti mozda urodi plodom.

Comment

• sonnyboy
                        CBC Član
                        • 07.05.2010
                        • 23
                        • IS

i jos nesto otvorena cesta, kombinova i grad skoro isto trosi plina, znaci razlika izmedju otvorene i grada litar, 9,8otvoreno do 10.8grad prosjek.
                        nije toliko katastrofalno, al mislim da se moze podesiti potrosnja na normalno da trosi.

sta da radim, da prodam auto ili nesto se moze preko softvera podesiti mnozioci, mapa i slicno

Comment

• bmiillan
                          CBC Senator XXL
                          • 18.04.2005
                          • 393
                          • beograd
                          • clk 200k

kada si poslednji put sipao benzin do vrha i presao bar 300 km pa ponovo sipao? to što bord
                          pokazuje ne mora da bude tačno. mozda ti i benzina troši toliko koliko i gasa a ti ne znas.

Comment

• sonnyboy
                            CBC Član
                            • 07.05.2010
                            • 23
                            • IS

sve informacije su vezane litara plina/kilometara ne za board, board fula zavisno gdje mnozilac na 1.6 je skoro tacan. na 1.2 fula 4 litra.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Tema počinje da smara, nema napretka, ti očigledno ne poznaješ niti gas niti kako motor radi i kako meri bord komjuter. Rešenje je da se obratiš nekom solidnom servisu koji će to brže i bolje namestiti dok ne upropastiš motor skroz.
                              Tema ide pod katanac.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X