malo o bezbjednosti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • oliver
    CBC Član
    • 18.02.2005
    • 69
    • montenegro

malo o bezbjednosti

Kao sto vjerovatno znate u PG je ubijen visoki policijski funkcioner a automobil koji su koristile ubice je kasnije dignut u vazduh. Na slici u monitoru se vidi auto potpuno unisteno i izgorelo a iz gepeka visi boca od plina naravno citava. Inace auto je ciroki.
    Eto jos jedan dokaz koliko je sigurno voziti na plin.
    ne popravljaj ako nije pokvareno
  • vivicav
    CBC Član
    • 12.04.2005
    • 72
    • Pancevo

Jel imas link ka slici ili ako mozes postavi je ovde?
    Yeah
    http://img285.imageshack.us/img285/3192/plin0tv.gif

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Prosle decenije ( kao ovo daleko zvuci...), se dogodila auto-bomba u Rijeci u HR, pred policijskom stanicom ( odmazda za izrucenje nekog "humanitarca" Egiptu, gdje je u odsustvu bio osudjen ili na smrt ili na dozivotnu...), mislim da je bilo jedno poginulo i dosta povrijedjenih...

E sad, pored exploziva u gepeku, auto koji je "roknut" je bio sa LPG-om, stara narandzasta cilindar-boca, vjerovatno u pokusaju da multipliciraju jacinu detonacije...

Kod uvidjaja se ispostavi da je boca probusena, ali nije explodirala i rasula se u hiljadu gelera, nego je exploziv nabio lim "unutra", te je ona ustvari implodirala, a gas je potom ili ispario, ili izgorio posto je vjerovatno bilo dosta vatre u okolici, ali nije pomogao utrostrucenju explozije...

Ovog snimka se i danas dobro sjecam sa dnevnika HRT-a, narandzasta boca sa rupom sirokom kao 2-3 sake, lim savijen prema unutrasnjosti boce, a okolo se sve jos pusi od gasenja vatre i vode po olupinama...

Ta anegdota se vec godinama stalno ponavlja u textovima HR auto novina na temu sigurnosti auto-plina ( gasa )...

Pozdrav

Comment

• oliver
        CBC Član
        • 18.02.2005
        • 69
        • montenegro

Nemam sliku jer monitorovo elektronsko izdanje nije azurirano a skener imam samo na poslu a tamo mi nije preporucljivo da ga koristim u privatne svrhe.
        Jebi ga rad kod privatnika ima svojih prednosti a bogami i slabosti.
        ne popravljaj ako nije pokvareno

Comment

• No name
          CBC Veteran
          • 28.02.2005
          • 164
          • Novi Sad

Inace evo jos malo o bezbednosti plina.Ovde u NS-u je juce eksplodirao jedan Pezo 405.Covek stigao kuci sa autom i parkirao ispred kuce (oko 5 posle podne) ,posle 5 min auto poceo da gori kod motora,pokusale komsije da ugase pozar ali je nesto eksplodiralo iz haube (slaba eksplozija) ali dovoljna da se svi okupljeni razbeze i posle nekog vremena kada je ceo auto goreo boca u gepeku eksplodirala ,ja zivim 3 ulice dalje i osetio se potres u mojoj kuci,od auta nije ostalo nista (otvorio se zadnji deo ko konzerva),hauba je odletela valjda oko 40 metara od auta,na svu srecu povredjenih nije bilo jer su svi pobegli osle prve eksplozije.

Comment

• BOOST
            Founder - Admin od Začetka
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by oliver
            Nemam sliku jer monitorovo elektronsko izdanje nije azurirano a skener imam samo na poslu a tamo mi nije preporucljivo da ga koristim u privatne svrhe.
            Jebi ga rad kod privatnika ima svojih prednosti a bogami i slabosti.
            Da ti kazem: Bem ti gazdu Ne da nije za EU nego ni za SCG
            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
            move your mind

Comment

Working...
            X