Uporedne karakteristike

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ljubo
    CBC Senator
    • 18.10.2005
    • 278
    • Kraljevo

Uporedne karakteristike

Ako je vec bilo reci na forumu ili je tema na pogresnom mestu, molim moderatore da isprave.

Pokusavam negde da vidim uporedne karakteristike razlicitih sistema gasnih instalacija za vozila.
    Odnosno, recimo Lovato vs Tomasseto (Stag4)...

Konkretan primer sam naveo jer su mi najrealnije upcije za izbor instalacije upravo ove dve kombinacije, ali ne mogu da se odlucim jer ne znam koje su razlike.

hvala...
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Uporedne karakteristike

Pogrešno si napisao, ispravno je Lovato VS Stag4 (Tomaseto) ne možeš porediti komjuter i isparivač nema svrhe. Sa druge strane ne znam koliko si stručan da ti ovakva komparacija za koju usput smatram da nije mušteriji uopšte potrebna, može pomoći u životu sem da imaš još veću glavolomku.
    Nadgledaću temu ako dodje do svadje
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Komparacija nije moguća iz jednostavnog razloga.
      Stag je dokazan kao izvanredan i pouzdan sekvent uređaj a Lovato nema ništa slično u ponudi.

Comment

• TheWickerMan
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2007
        • 791
        • DE
        • AR Giulietta TCT

A Zavoli VS STAG4 ?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Koji Zavoli, jeftiniji ili skuplji?

https.autogas.rs

Comment

• Ljubo
            CBC Senator
            • 18.10.2005
            • 278
            • Kraljevo

hvala na odgovorima... nisam strucan ni malo a glavolomka mi ne gine.

moze li se navesti par bitnih karakteristika koje idu nekom sistemu vise u prilog?

gledam da ugradim plin kod nekog blizu mene, jer kad razmislim, ako treba za svaki servis ili ne daj boze kvar da idem podalje... pitanje i da li bi auto bio u voznom stanju...
            ovako, odrzavanje i servis bi mi bili blizu.

jos ostaje da izaberem koji cu sistem i kod koga ugraditi.
            svako hvali svog konja, pa eto... rekoh da pitam koje su prednosti a koje su mane uredjaja...

znam i to da je najbitnija kvalitetna ugradnja, ali da podjemo od toga majstor nije problem, vec se samo trazi pravi uredjaj.

ako je bitno, auto je Xsara Picasso 1.8i 16v, hteo sam toro bocu.
            Kada sam vec kod ove boce, jedan mi rece da ne preporucuje za moj auto jer nekako stoji krivo te ovo te ono... dok drugi rece da moze ali i da treba da se 'oklopi' zbog atesta.
            ima li ko konkretna iskustva sa istim autom?

Comment

• TheWickerMan
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2007
              • 791
              • DE
              • AR Giulietta TCT

Originally posted by Dora
              Koji Zavoli, jeftiniji ili skuplji?

Jeftiniji...valjda

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

A zašto mislite da će ovde neko drugačije da vam kaže? Ima dosta majstora odjednom na forumu, kriza je i svako će i ovde svoga konja hvaliti. Moraš se odlučiti za servis koji pravi najmanju štetu

Svaki ovaj sistem ima svoj sajt, tamo pišu karakteristike, šta je problem pročitati, ima i google translate, jeste da je preko kolena ali dovoljno da se razume.
                Wikerman, pitaš za Zavoli a ne znaš da ima skuplji i jeftiniji a porediš ga sa drugim po redu Stagom.
                Što se boce tiče, po novom tumačenju astroloških karata dragih nam pregledača, dovoljno je zaštiti bocu zaštitnom smešom protiv kamenčića i vlage, što bi narod rekao kobitom. Naravno da ima bolja sredstva ali ovo valjda svi znaju šta je

I obavezan je elektroventil za bocu odole.

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

znam i to da je najbitnija kvalitetna ugradnja, ali da podjemo od toga majstor nije problem, vec se samo trazi pravi uredjaj.
                  Da li je moguće tvrditi,doduše indirektno,da dobar majstor ne ume da odabere dobar-odgovarajući uređaj?

Moraš se odlučiti za servis koji pravi najmanju štetu
                  Da li je ovo posledica rada dobrog majstora?
                  Mada,moram dodati da je istina.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

znam i to da je najbitnija kvalitetna ugradnja, ali da podjemo od toga majstor nije problem, vec se samo trazi pravi uredjaj
                    Ovaj red sam prevideo, izbor pada na Viale.

https.autogas.rs

Comment

• Ljubo
                      CBC Senator
                      • 18.10.2005
                      • 278
                      • Kraljevo

ja ne znam kakva je situacija drugde, ali moja iskustva sa prodavcima se mogu videti iz dva konkretna primera:
                      1. prodavnica auto-guma
                      - pitaju me za dimenziju koju hocu i onda kazu imas(mo) kleber, imas tigar, imas goodrich. cene su te i te.
                      nije se jos desilo da me neko pita za brzinski index ili da mi, ne daj boze, kaze koji je model u pitanju konkretne gume. dovoljno je ako kaze da je recimo goodrich u pitanju.
                      2. ugradnja gasnog uredjaja - slicna situacija.
                      ugradjujem lovato, ugradjujem zavoli, ugradjujem tomasseto...
                      osim eventualno naznake da je u pitanju sekvent, niko ne kaze koji model datog proizvodjaca ugradjuje (da ne kazem da je tomasseto samo poluistina, zar ne).

sta hocu da kazem...
                      90% prodavaca, masjtora i ostalih ce reci da prodaju najbolje stvari na trzistu, jos ako spomene zvucno ime, vec je pridobio vecinu kupaca.
                      takodje, ja sam obican kupac / korisnik usluga koji za sebe zeli najbolje po najboljoj ceni. ne bavim se ugradnjom niti prodajom tako da ni ja ne znam da postoji skuplji i jeftiniji zavoli, takodje ne znam ni kojih modela lovata ima...
                      iskreno, probao sam da nadjem nesto na netu ali nisam uspeo.
                      jer, i da kojim slucajem pronadjem da nesto pise, to su opet pohvale na svoj racun sa opisom karakteristika koje ne razumem i koje meni nista ne znace.

ali, tu je forum i tu su dobri ljudi sa iskustvom i ja cu se potruditi da konkretne odgovore pronadjem, ne zaviseci od navijanja od strane subjektvinih ljudi.

viale?
                      ok, dobro je imati tu informaciju.

a kada bi izbor bio izmedju ovih manje egzoticnih, sta bi bio najbolji pazar?

za pocetak, cini mi se, ako ne gresim, da sam ovde negde procitao da je servis odnosno rezervni delovi za lovato znatno skuplji u poredjenju sa recimo tomasseto kombinacijom.
                      da li sam u pravu? sta je sa zavolijem?

ne trazim ja da se ovde napise podrobna analiza pojedinih uredjaja, vec kratke crte tipa 'ovaj ima direktnu komunikaciju sa ecu a ovaj nema, ovaj je skup sa delovima, ovaj ima garanciju tu i tu, ...'

u vezi boce, Dora, imas li iskustva sa Picassom, da li ona stoji krivo, da li mora neko budzenje?
                      kobit... nisam cuo do sada za tu smesu ali sam pronasao na netu. interesantno.
                      sad je nagradno pitanje da li takvu zastitu prihvataju svi 'pregledaci' ili od mesta do mesta?
                      koja bi to bila bolja sredstva od kobita?
                      elektroventil - ok.

Comment

• ale944
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2006
                        • 1457
                        • Beograd

ne trazim ja da se ovde napise podrobna analiza pojedinih uredjaja, vec kratke crte tipa 'ovaj ima direktnu komunikaciju sa ecu a ovaj nema, ovaj je skup sa delovima, ovaj ima garanciju tu i tu, ...'
                        Ljubo, postavljas pitanja na koja kad bi dobio ispravan odgovor ne bi ga razumeo, zakljucujuci po tvojoj prici.
                        sta podrazumevas pod direktom i indirektnom komunikacijum sa benzinskim ecu-om ?

AC stag je gasni ecu koji ce zadovoljiti sve tvoje potrebe garantovano, ako je ispravno ugradjen i podesen, odlicno se pokazao u eksploataciji i spada u jeftinije uredjaje.
                        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Ljubo
                          CBC Senator
                          • 18.10.2005
                          • 278
                          • Kraljevo

pa to i kazem, ne razumem se i nisu mi potrebna tehnicka znanja.

ali mi je potrebna komparacija prostim, razumljivim jezikom.

recimo, mozda i komparacija tipa stag4 ne ume svaki majstor da ugradi a lovato nije problem za ugradnju.

bilo bi korisno ako se krene sa komparacijama, pa svako moze da doda nesto cega se seti, pa makar i kroz salu.

video sam da se uveliko ugradjuje stag + tomasseto, da su cene sarene i da u principu to radi lepo.
                          stos je u tome sto blizu mene ovlasceni serviser za lovato ugradjuje sistem za otprilike istu cenu kao sto je stag.
                          ovlasceni za zavoli je malo skuplji.
                          mene zanima sta je to kod recimo zavolija sto mu dozvoljava vecu cenu, koji je to dodatni kvalitet u pitanju (osim samog brand-a), ili recimo mogu da razmisljam tipa pa lovato je pojam za gas, pre cu njega ugraditi u odnosu na 'tamo neki tomasseto', pogotovo ako su iste cene.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Kobit sam napisao iz zezanja, ne znam da li to iko više koristi Imaš bodijevu paletu zaštitnih sredstava koja se jednostavno nanose pištoljem što tebe opet ne treba da zanima da li je majstor mackao četkom ili štrckao pištoljem.

Bilo koji korisnik sistema sem nekih koji su inače tehnički potkovani i naučno radonali, nema predstavu ni koji mu je gas ugradjen, dokazano svak idan iz prakse, a pogotovo nema predstavu šta je mana ili prednost tog što je ubačeno u njegov auto.

Zato je ovakvo pitanje van granica smislenog odgovora jer da je lako pitanje ne bi postojalo bar 60 evropskih proizvodjača opreme, ako je jedan najbolji na svetu što bi pravili druge.

Stručan odogovor možeš dobiti od majstora a to je onda isto kao da si zvao sve redom i svaki će ti reći svoju priču.

https.autogas.rs

Comment

• Ljubo
                              CBC Senator
                              • 18.10.2005
                              • 278
                              • Kraljevo

svako razmislja na svoj nacin a bogami neko prihvata i tudje misljenje kao svoje.

dodatno objasnjavam, kako sam svestan da i na ovu temu sigurno ima razlicitih misljenja oko toga sta je bolje, ja ne ocekujem da se tema pretvori u raspravu tipa pera ima zavoli i meni je super, a laza ima lovato i za njega nema bolji.

ali bi bilo lepo cuti sa strucne strane receno par dobrih i losih karakteristika uredjaja.
                              tesko da bi ovde moglo da prodje sta subjektivno...

na osnovu svih tih karakteristika, na osnovu cene, na osnovu blizine servisa, na osnovu kvaliteta majstora...
                              na osnovu svih tih parametara ja cu odluciti koji cu sistem ugraditi i gde.

Comment

Working...
                              X