Auto se gasi na plinu (Renault 19, 1.4e 57kw, 1994. godiste)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uskok77
    CBC Početnik
    • 18.05.2010
    • 6
    • Uzice

Auto se gasi na plinu (Renault 19, 1.4e 57kw, 1994. godiste)

Pozdrav svima,

Od skoro imam jedan problem koji sam ukratko naveo u temi ovog posta. Naime, danas mi se vec treci put desilo da mi se auto sam od sebe ugasi prilikom penjanja na Zlatibor. Vozim ga pod jacim gasom, a interesantno je da se ugasi onog momenta kada se vec popnem, prakticno kada prvi put pustim gas i stanem kako bih se ukljucio u drugu ulicu. Do tada uopste ne pokazuje znake bilo kakvih problema, radi normalno, kao i uvek. Nakon gasenja, jednostavno ga vise ne mogu ponovo upaliti dok ne prodje, mozda, nekih desetak minuta, kada upali normalno kao da se nista nije desilo. Danas sam vec onako iznerviran svratio do lokalnog majstora koji mi je onako opusteno rekao da je to skoro sasvim noramlna pojava kod auta koji imaju ugradjen obicni plin. Nisam ga bas najbolje ni razumeo, ali valjda nesto kao da pocne da uvlaci i bezin i plin i onda se u momentu ugusi i potrebno je da prodje odredjeno vreme da se sve vrati u normalu, zato se i upali normalno pose desetak minuta. Licno mi deluje kao da je hteo samo da me otkaci. pa me zato interesuje i misljenje iskusnih forumasa ovde. takodje, u tom momentu osetim i miris plina u kabini, sto se pre toga ne desava. Napominjem da ovaj auto vozim skoro godinu i po dana, kupio saom ga sa vec ugradjenim plinom i nikada do sada nije pravio slicne probleme.
    Unapred vam se zahvaljujem na odogvorima i korisnim savetima.
  • ZoranPA
    CBC Veteran
    • 14.06.2010
    • 162
    • Pancevo

Re: Auto se gasi na plinu (Renault 19, 1.4e 57kw, 1994. godiste)

nije potrebno citirati post koji cini redovan tok diskusije

Ima tu jako puno mogućnosti ,zbog čega se gasi kada oduzmeš gas :

-propustile benzinske dizne-meša gorivo (bogata smeša koja ga truje na leru )
    -oslabio step motor (možda zaprljan )
    -bogata ili siromašna smeša plina
    -prljav reduktor (možda pun gazolina- sipan loš plin )

E sad po simptomima koje si opisao da kada se to desi osećaš plin u kabini postoji mogućnost da je nedovoljno rashladne tečnosti pa mrzne isparivač , pa zato posle gašenja nemožeš da ponovo upališ automobil dok ne otpari smznuti plin .
    Nisam ginekolog al mogu da pogledam ...

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Re: Auto se gasi na plinu (Renault 19, 1.4e 57kw, 1994. godiste)

Do tada uopste ne pokazuje znake bilo kakvih problema, radi normalno, kao i uvek.
      Posto je problem samo na uzbrdici, mozda je nesto oko nivoa rashadne tecnosti u isparivacu. Kad curi dizna nemoguce je ne osetiti miris benzina i kad radi na plin, a 99% da se oseti i u voznji.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
      X