Certifikati, atest itd

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • oujea
    CBC Član
    • 16.07.2010
    • 13
    • Tuzla

Certifikati, atest itd

Pozdrav

U autu imam ugrađen sekvent plin, auto sam nedavno kupio, ali nisam dobio nikakve papire za plin, niti sam imao pojma da ikakvi papiri trebaju. Sada da izvadim atest, u jednom lokalnom servisu koji tvrdi da izdaju validne ateste, trebaju mi neki certifikati boce, isparivaca itd. Eh sad posto ja te certifikate nisam dobio od prethodnog vlasnika, oni rekose da je jedino rjesenje da mijenjam bocu, isparivac i jos neke stvari i da mi onda izdaju atest. To mi je malo skupo za sada, pa zanima me da li postoji u BiH neki servis ili ovlastena institucija koja izdaje atest na nacin da sami provjere cijelu instalaciju, boce itd, i na osnovu toga izdaju atest i upisu odgovarajuce podatke u saobracajnu dozvolu.

Drugo pitanje, da li cu imati problema na granici u Hrvatskoj i Crnoj Gori? Do sada sam dva puta isao u Hrvatsku i niko nije trazio nista, samo sreca ili ne traze nikad? Rekose mi da bih mogao biti vracen sa granice? Pa sad sam u dilemi, posto je vrijeme odmora, ne ide mi se 500 km do granice da bi me tu vratili nazad i jos da platim neku kaznu. I kakva je situacija ako me policija zaustavi u drugoj drzavi ukoliko nemam te papire, atest itd?

Hvala unaprijed
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: Certifikati, atest itd

Sto se tice Srbije, ne trebaju papiri od uredjaja, samo od boce, pa pomocu njega sve vadis. Ako nemas papir boce, kupis drugu bocu sa papirom (svaka nova mora da ga ima). Ili se uradi atest boce prvo, pa tek onda atest gasnog uredjaja. Tako je kod nas, za informacije vezane za BiH, javice se neko...
    Drugo, Hrvati su dosta zeznuti po tom pitanju. Ne sitnicare na granici, ali ako te uhvate u rutinskoj kontroli, malo je reci da si naje*ao. Auta iz BiH masovno i debelo kaznjavaju zbog atesta gasa i kuke koja ne podleze Euro standardima. Jednog drugara su i vratili sa granice, bas zbog te kuke. Za Crnu Goru ne znam.
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

U CG te za vreme turističke sezone verovatno niko neće ništa pitati ali opet bi bilo bolje da imaš atest. Da li postoji mogućnost da kontaktiraš prethodnog vlasnika da ti da papire?

Comment

• oujea
        CBC Član
        • 16.07.2010
        • 13
        • Tuzla

Postoji mogucnost, ali ni on nema te papire Nista, evo kontaktirao sam Lifam fabriku, oni ce mi poslati duplikat certifikata za bocu, barem to da imam. Prijatelj se nedavno vratio iz CG sa mora, isto ima plin, bez atesta, kaze niko ga nista nije pitao, jos par puta ga i policija zaustavila na putu ono redovita kontrola. Pa eto vidit cemo, ako me vrate sa granice, vrate, sta cu : )

Comment

• phyneba
          CBC Početnik
          • 15.07.2010
          • 5
          • srbija

Da li neko zna gde može da se uradi atest za bocu za metan?

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Raspitaj se u SUP-u ili AMSS-u, oni sigurno znaju. Trebalo bi da moze svuda gde rade atest.
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

imas u kraljevu ili u vinci,ne znam odakle si,to radi firma koja ima sertifikat za ispitivanje sudova pod pritiskom!

Comment

• phyneba
                CBC Početnik
                • 15.07.2010
                • 5
                • srbija

Iz Kg. Lakše mi je da odem do KV. Čuo sam i ja da ima tamo,ali ne znam koja institucija to radi. Jel može negde da se nađe njihov broj ili makar broj u Vinči gde se to radi?

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

A zar nema neki masinski fakultet u kragujevcu sa laboratorijom za hidraulicka ispitivanja?
                  UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• phyneba
                    CBC Početnik
                    • 15.07.2010
                    • 5
                    • srbija

Ima mašinski fakultet, ali koliko ja znam oni rade samo atestiranje uređaja. Problem je u tome što ni do jedne institucije ne može da se dođe putem interneta, čak i sajt labaratorije iz Vinče koja se bavi time ne radi.

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

Aa,iz kog razloga treba taj atest?

Comment

• phyneba
                        CBC Početnik
                        • 15.07.2010
                        • 5
                        • srbija

Kako bih mogao da uradim atest za ceo uređaj ne menjajući boce, pošto paprie nemam.

Comment

• Plinadzija
                          CBC Senator XXL
                          • 29.07.2008
                          • 1514
                          • Paracin

Originally posted by phyneba
                          Ima mašinski fakultet, ali koliko ja znam oni rade samo atestiranje uređaja. Problem je u tome što ni do jedne institucije ne može da se dođe putem interneta, čak i sajt labaratorije iz Vinče koja se bavi time ne radi.

A kad bi probao...npr...telefonom?

UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

Working...
                          X