lambda sonda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • todoranele
    CBC Početnik
    • 14.02.2010
    • 9
    • aleksandrovac

lambda sonda

Pozdrav ljudi!

Zanima me da li lambda sonda ima veze sa potrošnjom ako je uredjaj obican vakumski i šteluje se potrosnja na šraf?
  • GTX
    CBC Senator XXL
    • 13.09.2008
    • 422
    • Subotica
    • Nexia 1.5 16v

Re: lambda sonda

Ako nije stavljen emulator lambde,ima veze.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Uticaće na potrošnju jedino ako je toliko siromašna smeša da auto nokuje i vraća paljenje na sugurno unazad ali i to radi samo malo savremeniji motor, bar kako treba da radi.

U načelu, ne utiče.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sacipko
        CBC Član
        • 20.06.2009
        • 36
        • Niš

Da ne bih otvara novu temu, a tice se sonde... U pitanju je 1997 Volvo S70, 2.3 T5, 176 kw

Mislim da imam problem sa lambda sondom. Indikator svetli vec neko vreme, ali nije se nikako uticalo na rad motora. Na dijagnostici ne prijavjuje ni jedan kvar (osim sa ABS-om, modul, kao kod vecine Volvo-a, ali to nije bitno sad.) Zadnjih nekoliko dana se desava (jednom) da mi se ugasio i nije hteo odmah da upali. "Verglao" sam ko lud ali nista. izbacivao je na auspuh crni dim i jako neprijatan miris. Posle 5 min pauze, upalio je kao da nista nije bilo. Desavalo se i da kad ga startujem, broj obrtaja varira.
        Opet, ne desava se cesto, ali za zadnjih mesec dana 4-5 puta, a svakodnevno ga vozim.
        Sad, zna li neko koja je cena nove original, a koja cena nove univerzalne i gde to uopste ima da se kupi? Po slikama na netu vidim da ima 4 zica...Ima dve sonde, kako da znam koja je?

INace automobil ima sekvent gas, ali se desava isto, koje god gorivo da je u pitanju...
        Ako moze neki savet vezano za to. Hvala
        Renault Espace III 2.0 16v

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Kako moze svetleti MIL svetlo,a dijagnostika ne pokazuje nista?Proverite ispravnost senzora temp.motora.

Comment

• sacipko
            CBC Član
            • 20.06.2009
            • 36
            • Niš

moze li biti taj EG- ERG ventil i gde on stoji?

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Nemoze biti on

Comment

• vladaomega
                CBC Senator XXL
                • 11.10.2010
                • 484
                • beograd

jako neprijatan miris. ako mirise na pokvarena j... to je katalizator

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Šta je "to je katalizator" Ako smr-di na ja-ja pokvaren je? Ako daješ odgovor daj ga pravilno ili nikako.
                  Normalno da dismr kad kaže da ima crni dim, znači da je naduvao goriva da katalizator ne može sagoreti sve a to je opet normalno jer ima loše podešen plin sa siromašnom smešom koja mu onda natovari benzina prilikom paljenja za dva kamiona.

Sad što on zna da ima problem sa lambda sondom (nema ga pokazuje ispravno i zato svetli lampica) i što to ne piše u kodu grešaka (piše samo nije imao ko da pročita) je druga stvar.

Laki savet za uveče, probaj da voziš par dana samo na benzin. Normalno pre toga resetovati sve greške.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• astambura
                    CBC Član
                    • 19.10.2010
                    • 84
                    • Prnjavor RS
                    • Grand cherokee 5,2

Originally posted by sacipko
                    Da ne bih otvara novu temu, a tice se sonde... U pitanju je 1997 Volvo S70, 2.3 T5, 176 kw

Mislim da imam problem sa lambda sondom. Indikator svetli vec neko vreme, ali nije se nikako uticalo na rad motora. Na dijagnostici ne prijavjuje ni jedan kvar (osim sa ABS-om, modul, kao kod vecine Volvo-a, ali to nije bitno sad.) Zadnjih nekoliko dana se desava (jednom) da mi se ugasio i nije hteo odmah da upali. "Verglao" sam ko LUD ali nista. izbacivao je na auspuh crni dim i jako neprijatan miris. Posle 5 min pauze, upalio je kao da nista nije bilo. Desavalo se i da kad ga startujem, broj obrtaja varira.
                    Opet, ne desava se cesto, ali za zadnjih mesec dana 4-5 puta, a svakodnevno ga vozim.
                    Sad, zna li neko koja je cena nove original, a koja cena nove univerzalne i gde to uopste ima da se kupi? Po slikama na netu vidim da ima 4 zica...Ima dve sonde, kako da znam koja je?

INace automobil ima sekvent gas, ali se desava isto, koje god gorivo da je u pitanju...
                    Ako moze neki savet vezano za to. Hvala

Drug sto se sonde i egr ventila tice ne moze ti uticati na paljenje sigurno....
                    A lampica ako sija moralo bi na diagnostici nesto ocitati pa da se krene u tom smjeru...
                    Pozzz
                    sve sto mozes uradi sam...malo je onih koji to danas "mogu i zele",kako treba...

Comment

• vladaomega
                      CBC Senator XXL
                      • 11.10.2010
                      • 484
                      • beograd

Šta je "to je katalizator" Ako smr-di na ja-ja pokvaren je. neispravan ili zapusen katalizator.dolazi do enormnog povecanja temperature i sagorevanja sumpora u samom katalizatoru.oseca se miris pokvarenih ja-ja. zbog neispravnog katalizatora moze na dijagnostici prijavljivati lambda sondu. u postu gmc savana problem Valent Vudruga je opisao kao se moze jednostavno ispitati ispravnost lambda sonde metodom acetilena.zaista originalana ideja svaka cast VV.

Comment

• sacipko
                        CBC Član
                        • 20.06.2009
                        • 36
                        • Niš

Zadnjih par dana imam varijantu da zamenim moj Volvo (brigo moja predji na drugoga), pa nisam isao dalje sa otkrivanjem kvara.
                        Ako ne uspem da ga trampim, otici cu ponovo u servis. Problem je sto u Nisu, odakle sam, nepostoji ovlasceni servis za Volvo, vec su to majstori koji su kupili racunar i program, i "razumeju se". Skupo mi je da idem u BG samo za usanovljavanje kvara.
                        Mada u zadnje vreme, kao sto sam predhodno opisao, auto se ne gasi u voznji i ne menja rad motora na ler-u. "lampica" i dalje svetli"
                        Originally posted by Dora
                        Šta je "to je katalizator" Ako smr-di na ja-ja pokvaren je? Ako daješ odgovor daj ga pravilno ili nikako.

Laki savet za uveče, probaj da voziš par dana samo na benzin. Normalno pre toga resetovati sve greške.
                        proletos se lampica ugasila kad sam ga vozio samo na benzin par dana. Sada nece. Vozio sam skoro 50-tak km na auto putu 180-220 km/h na benzin (prosle nedelje) i nije ugasio indikator.

Originally posted by vladaomega
                        u postu gmc savana problem Valent Vudruga je opisao kao se moze jednostavno ispitati ispravnost lambda sonde metodom acetilena.zaista originalana ideja svaka cast VV.
                        Ako nije problem, mozes li postaviti taj link gde to opisuje. Pozz

Vama sam se obratio pre svega sto u Nisu nema odgovarajuci servis, a potom i sto nemam para da promenim sondu (jedna je od 270-330 evra, pitao sam, a ima dve), pa ako nije da trazim dalje kvar ili pak da me neko "vozi". Mislio sam da razmenimo iskustva...

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Jeste sve to tako,ako automobil koristi samo benzin.
                          Ne vladaš kategorijom autogas. Benzinski i gasni sistem uzročno-posledično utiču na radjednog u odnosu na drugi.
                          Ispravan odgovor u ovom slučaju je:
                          Normalno da dismr kad kaže da ima crni dim, znači da je naduvao goriva da katalizator ne može sagoreti sve a to je opet normalno jer ima loše podešen plin sa siromašnom smešom koja mu onda natovari benzina prilikom paljenja za dva kamiona.
                          Ovo je jedna od najčešćih opcija.

nadam se da se ne razumemo pogrešno.

Comment

• vladaomega
                            CBC Senator XXL
                            • 11.10.2010
                            • 484
                            • beograd

U postu SAVANA PROBLEM iz 2008 god Valent Vudruga dao je opis kako se jednostavno moze ispitati lambda sonada.dovoljno je u pretragu ukucati reci SAVANA PROBLEM. inace metoda je vrlo originalna,korisna ,poucna i stedi novac.

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Ne zaboravite,razgovarate o genijalcu!

Comment

Working...
                              X