Golf 2 1.3 (karburator)...povećana potrošnja ?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banenko
    CBC Početnik
    • 13.12.2009
    • 4
    • Belgrade

Golf 2 1.3 (karburator)...povećana potrošnja ?!

...od pre nekoliko dana povećana mi je potrošnja sa 10 lit. na skoro 14 lit. Palenje je prekontrolisano i sve je ok,sem što ler-gas (električni) nije baš kako treba (ne znam koliko bi to uticalo na potrošnju gasa)...raspršivač ( Lovato)je ugrađen prošle godine ( polovan ali ok ) i instalacija je kontrolisana i sve je u redu. Pre neki dan je skinuta membrana sa raspršivača,očišćena,vraćena ali i dalje je potrošnja velika...u " servisu " su mi rekli da je sledeći korak jedino zamena raspršivača ...zamolio bih Vas da mi kažete u čemu bi mogao biti problem i šta bi bio Vaš savet,preporuka ?
    U napred zahvalan...
  • Cvagen
    Banovan
    • 17.04.2010
    • 122
    • Beograd

Re: Golf 2 1.3 (karburator)...povećana potrošnja ?!

Sauh se ne iskljucuje, ne zatvara ili sta vec ?

Za svaki slucaj proveri tu plinsku instalaciju i u nekom stvarnom servisu, bez navodnika Javi rezultate.

Comment

• banenko
      CBC Početnik
      • 13.12.2009
      • 4
      • Belgrade

...kad je motor hladan, neće da radi na leru ( mali broj obrtaja ),a kad se malo zagreje onda je ok i samim tim broj obrtaja je u redu ( sad je malo povećan s obzirom na vreme ).
      Instalacija bi trebalo da bude ok s obzirom da je prošle godine menjana zajedno sa raspršivačem ( prešao sam od tada 10.000km ).
      Da li možda treba da se uradi servis raspršivača ili šta već...?
      Da li imate neku preporuku za gas-servis ? Ipak je bolje kad se ide na provereno mesto...

Comment

• Cvagen
        Banovan
        • 17.04.2010
        • 122
        • Beograd

Valja mu pred svaku zimu naštelovati sauh, preventivno očistiti karburator i podesiti šta sve još treba itd. da bi palio na "pola ključa".
        Ja svoj vozim u ova dva servisa, od aprila sam prešao oko 18kkm bez ijednog problema sa tim stvarima, za majstore imam samo pohvale.

http://www.yellowpages.rs/sr/weber/karb ... 0635/firma

http://www.lovatogas.co.rs/index.php?op ... t&Itemid=3

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Membrane se ne skidaju i ciste, sta ima tu da se cisti? Odi u servis koji ima pojam o tome sta treba uraditi da ti servisiraju isparivac tj. zamene membrane i gumice i promeni filter gasa. Zamena samog isparivaca samo u slucaju da je fizicki ostecen pa nema svrhe reparirati ga.
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

Working...
          X