Dve boce u autu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • @lix
    CBC Senator XXL
    • 17.12.2004
    • 875
    • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Dve boce u autu

Nisam nigde na forumu uspeo da nadjem konkretan odgovor. Zanima me da li je moguce u auto ugraditi dve boce za gas. U stvari znam da jeste nego da li ce takvo resenje proci atest?
    Ako hoce, na sta je potrebno obratiti paznju.
    Što više za što manje
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

U zapadnoj Evropi i USA se to normalno radi.Najcesce u Land Rovere ili u americka pick-up vozila. Video sam na pumpi americki pick-up koji je imao dve cilindricne boce montirane ispod vozila a bile su po recimo 60 litara. Koji auto je u pitanju? Nije to bas uvek prakticno zbog prostora ali je potpuno tehnicki izvodljivo i sto je najvaznije LEGALNO mada u SCG se nista ne zna jos uvek precizno.

Comment

• @lix
      CBC Senator XXL
      • 17.12.2004
      • 875
      • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Pa bas zato i pitam. U Evropi je moguce registrovati automobil sa vazdusno hladjenim motorom na TNG a kod nas nije...
      Što više za što manje

Comment

• shadow
        CBC Senator XXL
        • 23.09.2005
        • 555
        • Beograd

Ja sam imao trip da vishe tankih a dugackih boca (kao za zavarivanje recimo) iskombinujem u jednu...zbog prostora u gepeku...kad sam kupio auto sa vecim gepekom, odustao sam od te ideje...pa tacno bi me strefio slog da sam to uradio a da ne moze da se registruje...
        My crew is all fired up
        Y'all better just wise up

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Re: Dve boce u autu

Originally posted by alix
          Nisam nigde na forumu uspeo da nadjem konkretan odgovor. Zanima me da li je moguce u auto ugraditi dve boce za gas. U stvari znam da jeste nego da li ce takvo resenje proci atest?
          Ako hoce, na sta je potrebno obratiti paznju.
          I nash zakon dozvoljava da dve boce budu ugradjene u auto.
          Treba obratiti paznju na to da obe boce imaju svoje punjenje (glupost ali shta je tu je ), kao i praznjenje.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Ops Shadow. Ma kakva boca bila po svojoj izdrzljivosti ipak nema sve one propisom utvrdjene ventile tako da improvizacije ne dolaze u obzir cak i da nema atesta (mada bi to moglo da funkcionise tehnicki gledano). Ja ne razumem zasto neko misli da je atest samo nacin da se uzmu necije pare na brz nacin. Interes svih nas je da su nam vozila u svakom smislu ispravna.Zar je to neko zlo?

Comment

• Vlada_nbgd
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2005
              • 1066
              • Novi Beograd/Topcider
              • ford focus sport pack

Da u Belgiji i uopste normalnim zemljama,ali u Srbiji je nazalost i tehnicki pregled cesto formalnost,nek pricaju sta hoce ali svakog momenta ti u saobracaju mozes da vidis neki auto koji ni pod razno nebi trebao da prodje pregled ali malo vinjaka,malo kafe i eto ti...Pa kod nas na gsb autobusima otkazuju kocnice po centru grada...
              FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Re: Dve boce u autu

Originally posted by IvanT
                I nash zakon dozvoljava da dve boce budu ugradjene u auto.
                Treba obratiti paznju na to da obe boce imaju svoje punjenje (glupost ali shta je tu je ), kao i praznjenje.
                Nisam siguran, imam neku staru knjigu sa uputstvima gde piše da na putničko vozilo sme da se ugradi samo jedna boca a na teretno dve kako si opisao. Mislim da je taj zakon još važeći.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Ha,ha...

Po nashem zakonu ni toro boca ne bi smela da se ugradi u auto, ali se precutno dozvoljova.
                  Varijanta sa dva rezervoara, makar ovde u Beogradu, prolazi atest bez problema.
                  Provereno

Comment

• geiger
                    CBC Član
                    • 12.08.2005
                    • 25

Dora je u pravu....dozvoljena je samo jedna boca za putnicko vozilo...Bio je izvod clanova zakona u casopisu Autogas! Takodje, u putnickom automobilu boca ne sme biti veca od 100 litara zapremine! Tako kaze teorija..a IvanT je tu da kaze kako stvari stoje u praksi...

Comment

• Dragan
                      CBC Veteran
                      • 18.09.2005
                      • 184
                      • U blizini Novog Sada

Ha,ha...

Po nashem zakonu ni toro boca ne bi smela da se ugradi u auto, ali se precutno dozvoljova.
                      Varijanta sa dva rezervoara, makar ovde u Beogradu, prolazi atest bez problema.
                      Provereno
                      A kako Holandski uredjaji prolaze u Bg. za atest?

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Kako je nash zakon suvishe star i neprecizan po nekim pitanjima, tako je i u sluchaju atestiranja holandskih sistema kod nas.
                        Sve zavisi od toga kako neko ko vrshi atestiranje tumachi nepotpun zakon.
                        Uglavnom se vecina prepravki kod holandskih sistema sastoji u izmenama oko spljnog punjenja.
                        Holandjani tu koriste creva, dok nash zakon kaze da za tu svrhu treba koristiti bakarnu ili chelichnu cev.
                        Ostatak kako prodje....

Comment

• Dragan
                          CBC Veteran
                          • 18.09.2005
                          • 184
                          • U blizini Novog Sada

U NS. najveci idiotluk je kad vrate coveka sa atesta samo zato sto tockic na lovatovom benzinskom ventilu stoji gore, a trebao bi da je dole.Razlog, ako procuri benzin na njega, da se ne slije na el.magnet.A sto je el.magnet zaliven plastikom nema veze.

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

zbog toga ga i treba vratiti. Zna se kako treba da stoji ventil i tako ga i treba montirati.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

A šta ako procuri dolazno crevo? Opet će ići na špulnu?
                              Pojenta je da pregledači imaju svoja pravila koja dnevno menjaju u zavisnosti od menstruacije svojih žena izgleda.
                              Još nisam video da je neko vraćen zato što magarci stave taj ventil na far od stojadina ili juga pa kad procuri ide direktno na pušlu VN kablova ili razvodnu kapu što nemonovno izaziva požar. Video sam dosta takvih montiranih sa atestom i zapaljenih.
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X