kvar isparivaca - boca puna plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zec
    CBC Senator XXL
    • 05.01.2005
    • 450
    • bgd

kvar isparivaca - boca puna plina

Posle 15 god upotrebe danas su mi saopstili da mi je isparivac otisao u penziju. Predlog je ugradnja drugog (polovnog) isparivaca. Boca je starija od 10 god i moram da je zamenim ako hocu atest (a voleo bih to). Trenutno stoji u gepeku puna plina.
    Odlucio sam da ugradim drugi sistem (sada imam landi a stavio bih lovato) kada vec moram da menjam bocu i isparivac.
    Sta da radim sa punom bocom?
    savet?
    "If everything seems under control, you're just not going fast enough."
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Ako nemash bolje reshenje, ugradi prvo polovan isparivach i potroshi sav plin iz boce, pa zameni ostatak.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• zec
      CBC Senator XXL
      • 05.01.2005
      • 450
      • bgd

Da li ste imali neki takav slucaj do sada?
      Ne znam kako bi me gledali da dodjem u tvoj servis (ili dorin) i da trazim ugradnju plina ali po pola. Ugradite mi prvo isparivac a ja se vracam za dva tri dana samo da potrosim plin da mi onda ugradite bocu. Ako bi ugradjivao polovan isparivac opet bih morao da ga kupim i platim ugradnju.
      Zato sam i postavio pitanje sta je najbolje da uradim.

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Ja polovne delove nemam.
        Ako hocesh sve novo, to nije nikakav problem.
        Za detalje pp ili mail.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by zec
          Da li ste imali neki takav slucaj do sada?
          Ne znam kako bi me gledali da dodjem u tvoj servis (ili dorin) i da trazim ugradnju plina ali po pola. Zato sam i postavio pitanje sta je najbolje da uradim.
          Pa na pola bi te i gledao
          Nisam baš razumeo da li se sekiraš što ćeš baciti punu bocu plina ili kako da da se otarasiš pune boce.

Za drugo treba da se pobrine servis gde ćeš uraditi doradu ili već kompletnu ugradnju.
          Jedini pravilan način da se ikoristi gas iz boce ti je već dat, sad dal sa polovnim ili sa novim isparivačem, svejedno.

Sve druge opcije tipa pretakanja ili ne znam ni ja kakvog iskorišćavanja tog gasa zaboravi. Nije vredno rizika za manje od 2000 dinara, zavisi kolika je boca.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zec
            CBC Senator XXL
            • 05.01.2005
            • 450
            • bgd

Problem mi je bio sto nisam znao sta cu sa punom bocom plina (60 lit). Hocu sve novo pa mi je onda glupo da kupujem polovan isparivac dok ispraznim ovu bocu. Nisam smeo da odem negde u prirodu i da tamo ispustim taj plin (ko zna koliko to traje i ne znam kako to da uradim).
            Zato sam pitao ovde za savet.
            Hvala na pomoci.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ispuštanje gasa iz boce je jednostavno ako znaš kako treba. Pošto nemaš iskustva vrlo je opasno da to radiš a ono preko ventila će trajati jedno dva dana. Zato je savet ostavi to servisu neka uradi.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Ladislav
                CBC Senator
                • 14.12.2004
                • 223
                • Kragujevac
                • Lada Niva 1.7i

Ja mislim da je greota baciti ispravnu bocu samo zbog atesta. Jos uvek nije "dogorelo do nokata" - panduri ne sikaniraju vozace na putu, tehnicki je jos uvek moguce proci uz "pravilan pristup" ovlascenom licu, a i ne mislim da ce toliko skoro.

Comment

• zec
                  CBC Senator XXL
                  • 05.01.2005
                  • 450
                  • bgd

pa ne moras je baciti moze da sluzi za kompresor ili nesto slicno.

Comment

• marek
                    CBC Senator
                    • 16.09.2005
                    • 243
                    • Beograd

Pa prosto odi u servis i trazi da ti stave drugi uredjaj oni ce ti pretpostavljam preporuciti i zamenu bakarnog creva koje ide ispod auta, mozda ventile ne treba menjati ali opet nije ni to lose kad vec radis, ja bi promenio sve do boce pa onda lepo ispraznis bocu, pa kad dodje vreme za atest zamenis bocu - verujem da to mozes i sam.
                    Pozdrav

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

A ako mu bude kratka cev za punjenje? Nije bas svaka boca ista. Neka majstor u koga imas poverenja proceni sta treba raditi (menjati). Sama boca moze biti od velike koristi. Stavis je na kolica i imas tank za gas ogromne velicine za bilo kakvu namenu. Naravno, potrebne su jos neke prepravke oko prilagodjavanja na gasnu fazu . I da, neko je pomenuo kompresor. Ne brini se nego izbaci punu bocu a za praznjenje nije bas toliki problem. Gas bar nije otrovan.

Comment

Working...
                      X