Voltran - misljenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Voltran - misljenje

Imam polo '98 godiste, multipoint 1.6i, plasticna usisna grana. Raspitujem se za ugradnju uredjaja.

Na proteklom sajmu automobila u NS sam obisao (i zaobisao) dosta izlagaca koji ugradjuju plin. I ubacili su me u jos vecu dilemu nego do sad.

Da li je neko cuo - video - ugradio uredjaj koji ugradjuje jedna firma iz Kragujevca a uredjaj je firme VOLTRAN??? - do sad nikad nisam cuo za to.

Navodno su dobili srebrnu medalju na sajmu za to cudo. A i cena je 250-300 EURA niza od ostalih servisa za ovaj moj auto.

Zvao sam ih licno i napricali su mi da je to uredjaj novije generacije od ovih "standardnih" LOVATO uredjaja koje ugradjuju ostali i da LOVATO to jos uvek ne proizvodi.

Kakvo je vase misljenje o tom uredjaju - vredi li "probati" tako nesto ili se drzati "proverenog" LOVATO-a?

Pokusajte biti objektivni - hvala unapred!
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Nisam neki poznavaoc plinskih uredjaja ali licno sam veoma skeptican prema nerenomiranim stvarima koje se pojavljuju na trzistu i to jos sa pricom:"ovo je najbolje samo niko nije cuo za to..."i pritom dosta jeftinije od konkurencije.S obzirom na razliku u ceni koju pominjes pretpostavljam da se radi o sekvencijalnom uredjeju sto znaci da je rec o savremenijem motoru odnosno vrednijim kolima i samim tim ni jedna varijanta ugradnje nije jevtina.Zato budi oprezan jel pitanje je koja ce biti dostupnost delova za taj uredjaj odnosno kolko ce uvoznik biti raspolozen da se "bavi"tom opremom i koja je uopste strucnost servisa koji vrsi ugradnju.I ako razlika nije mala u parama moj ti je savet ili da sacekas da se to malo omasovi da nebi ti bio zamorce ili dodas pare pa odradis proverenu varijantu.
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Kao i kod kupovine auta, ja nikad nebih preporucio novi model upravo izasao na trziste. Uvijek moras patiti sa dizajnerskim bubama i popravljat tudji promasaj.
        Zasto ne uzeti provjereni uredjaj, a osim toga treba misliti na odrzavanje i servis. Kad krenu nevolje pitat ces se gdje je dobar servis koji nudi malo vise od samog popravka auta. Iza dobrog servisa ne stoji samo dobar mehanicar nego dobar covjek. Cijenu uredjaja i servisa odredjuje vrijeme i pouzdanost upotrebe, cifra na papiru koja predstavlja instalaciju uredjaja je vise nego relativan pojam i nece nista znaciti kad pocnes obilaziti
        radnje zbog kvarova.

Uvijek se sjetim tipa koji je volio reci da se nemoze istovremeno stisnuti
        i p*dnuti.

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

ada12

inace ako oces medalju sa ns sajma ima ih u prodaji kod njioh cena je od 5000 do 15000 dinara a inace ih izlagaci ne dobijaju vec kupuju!!!!
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• *IvanT*
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2005
            • 3234
            • Srbija, Beograd, Kara

VOLTRAN je medju turskim uredjajima verovatno najpoznatiji. Shto se tiche venturi sistema tu su iskopirali Lovato uredjaje i nisu napravili greshku. Uredjaji im rade poprilichno pouzdano i verovatno nishta loshije nego li uredjaji poznatijih firmi (nama poznatijih).
            Sekvencijalne sisteme Voltran josh uvek nisam imao priliku da vidim niti da probam, mada ne verujem da je sam uredjaj losh. Shta vishe Turci uglavnom sachekaju da poznatiji proizvodjchi istestiraju svoje prizvode pa onda pokupe najbolje od svih.

Problem je u tome shto nijedan ozbiljan servis josh uvek ne radi sa turskim uredjajima i shto je problem sa odrzavanjem i kasnije sa rezervnim delovima.
            Da sam ja na tvom mestu sachekao bih neko vreme da vidim kako ce sam uredjaj funkcionisati.
            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dragan
              CBC Veteran
              • 18.09.2005
              • 184
              • U blizini Novog Sada

Ta firma iz Kragujevca cesto se srece na raznim forumima o autogasu po ne bas lepim komentarima.Ocu da kazem da nije bas toliko bitno koji uredjaj stavis u auto, vec kakav je majstor koji ti ugradjuje. A sto se tice uredjaja ako hoces da ustedis, gledaj da uzmesonaj koji je sto se tice rezervnih delova najrasprostranjeniji kod nas. Lovato,BRC ili L. Renzo.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

da, koje je to firma iz KG ?
                da nije ona koja je pokusavala da valja Lovato, pa odustala (propala) ?
                u BG su se nalazili pre nekoliko godina kod Centralnog Zatvora, upoznao sam gazdaricu- bila je prva firma tada koju sam obisao i nije mi bilo tesko da ih skartiram (pokusaj prevare- prica jedno a katalog robe pise drugo) prema proceni sposobnosti i korektnosti.

slazem se sa ostalima, vazniji se servis i sama ugradnja nego oprema, barem kod nas posto opreme ipak prolazi kroz ECE standarde i atestriranje pre pustanja u prodaju dok je ugradnja kod nas sve samo ne nesto standardizovano.

a u cenu ugradnje odmah ukalkulisi i trosak postprodajne podrske- recimo servisi ili potrosni delovi poput filtera.

da li ima i koliko kosta filter za taj Voltran npr jedno od pocetnih pitanja u evaluaciji ponude.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Dragan
                  CBC Veteran
                  • 18.09.2005
                  • 184
                  • U blizini Novog Sada

Milosevici iz Kragujevca.Kolko cujem oni su uvezli gomilu Voltrana.
                  180 evra za juga komplet ugradnja.

Comment

Tnx people!

Izgleda da mi ne gine skupljanje jos dve - tri zelene stoje pa da se stavi sigurica a? Al mnoogo je to bre ljudi. Pa koliko ja treba da se vozam da otplatim... Koliko sam skontao ako oces da valja treba odvojiti 1000 i kusur evrica za uredjaj. Kod ovih je sve zajedno sa toroidnom bocom 700 eura. Ipak je to razlika ... Ne mogu da verujem da su bas toliko nepouzdani.

Inace, sad sam nasao flajer.
                    Firma je EKO AUTO GAS Kragujevac... Dosta su rasireni. Kragujevac, Beograd - kaludjerica i negde kod plavog mosta i u NS.

Mada im je sajt smesan. - www.ekogas.co.yu

A sto se tice rezervnih delova kazu da to nije problem.

Jos neko misljenje? Hvala!

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by Dragan
                      Milosevici iz Kragujevca.Kolko cujem oni su uvezli gomilu Voltrana.
                      180 evra za juga komplet ugradnja.
                      Sa sve baštenskim crevom umesto LPG creva...
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BOOST
                        Founder - Admin od Začetka
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                        move your mind

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Sa sve baštenskim crevom umesto LPG creva..
                          Skidaju li glavu da bi instalirali uredjaj?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ne znam, ja ih izbegavam za svaki slučaj...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Aj onda da poslusam glas naroda...

Samo bi bilo lepo kad bi Dora dao neki popust cisto - da mi skrati muke

Mislim stvarno, red bi bio da ljudi koju ucestvuju u raspravama ovog tipa imaju neki povlasteni status kad dodju kod nekih majstora. Cisto radi popularisanja ovakvih nacina dolaska do vitalnih informacija.

Jos jednom hvala svima!

Comment

Working...
                              X