skoda felicia-plin...isparivac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pajaptt
    CBC Član
    • 01.07.2011
    • 24
    • zemun

skoda felicia-plin...isparivac

Vozim Skodu Feliciu 1.3,sa ugradjenim plinom koji nije sekvent i od kada sam je kupio od predhodnog vlasnika nije bilo problema(plin je ugradio 2010 i atestirao u AMSS)...Boca je toro GZWM S.A a isparivac FEMA,B-17687...Zadovoljan sam potrosnjom iako ne prelazim puno km...Jutros posle voznje,parkirao sam i posle nekog vremena prinetio baricu ispod auta,i vizuelnom proverom video da kapa tecnost iz isparivaca,...posto sam laik za ove stvari preko neta sam saznao da je to rashladna tecnost...poslednjih par dana vozim na benzin(prazna mi je boca) pa me interesuje koliko je bezbedno uopste voziti auto,jer imam problem sto ne mogu doci do starog vlasnika i ne znam da li je i u kom sevisu radio ugradnju(cisto sumnjam da je u servisu) i trebam naci majstora koji bi mogao otkloniti problem...
    Isparivac nije vakumski vec ima one konektore( koliko sam uspeo uporediti slike na netu)...
    Svima hvala na pomoci...
    Last edited by pajaptt; 16.10.2011, 13:54.
  • kdi
    CBC Senator
    • 16.11.2010
    • 238
    • leskovac

Odg: skoda felicia-plin...isparivac

jeste bezbedno sto se tice licne bezbednosti(to ne vazi i za auto(normalno zavisi od toga koliko curi to sto curi))...
    najbolje je izbaciti femu jer je to tursko sr i staviti lovato i biti miran duze,duze vreme...
    pozdrav

Comment

• pajaptt
      CBC Član
      • 01.07.2011
      • 24
      • zemun

Originally posted by kdi View Post
      jeste bezbedno sto se tice licne bezbednosti(to ne vazi i za auto(normalno zavisi od toga koliko curi to sto curi))...
      najbolje je izbaciti femu jer je to tursko sr i staviti lovato i biti miran duze,duze vreme...
      pozdrav
      hvala na odgovoru....zna li ko otprilike cenu za lovato isparivac i gde ga mogu staviti?

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Najbolje je ne menjati ispravne delove i ne popravljati ispravne sklopove vec videti gde curi rashladna tecnost posto mi na forumu ovde imamo odredjena znanja iz oblasti popravke automobila a vrlo slaba iz oblasti gledanja u pasulj pa ne mozemo sa dovoljnim stepenom tacnosti da ti izlozimo vrstu, resenje i cenu resavanja tvog konkretnog problema. Uz svo postovanje kolega, zamenom isparivaca resices problem ali samo iz razloga sto ces mozda zameniti crevo i selne ili ih samo dotegnuti.
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• pajaptt
          CBC Član
          • 01.07.2011
          • 24
          • zemun

pregledao sam sve i dotegao selne i ustanovio da tecnost curi iz gornje lulice,ne puno (verovatno sto se motor nije zagrejao) ali dovoljno da se pod prstom oseti...pretpostavljam da je to neki filter(ili za niski ili za visoki pritisak),da li moze samo on da se menja ili mora ceo isparivac?

Comment

• Plinadzija
            CBC Senator XXL
            • 29.07.2008
            • 1514
            • Paracin

Ovako na prvi pogled rekao bih da je taj isparivac dosta prosao, preporucio bih remont tj. zamenu membrana. Gornja lulica je ulaz za rashladnu tecnost, ako je curio odatle onda proveri creva i selne. Nema potrebe da menjas isparivac.

Comment

• kdi
              CBC Senator
              • 16.11.2010
              • 238
              • leskovac

ne vredjam se ali
              zamena membrana bi ga iskostala kao i takav nov i to sa rizikom da posle sve to radi i sa velikom mukom da se svi srafovi odsrafe i zasrafe kako treba(gledano sa str majstora koji bi to radio)...to je rizik zamena kod zamene membrana kod ovakvih isparivaca(po meni nepotreban)...
              a i po svemu sudeci nisu u pitanju membrane vec verovatnije gumica koja ide iza lulice za tecnost...
              i moje misljenje da je ovaj isparivac veoma los nece promeniti nista...
              stavi lovato i VOZI.....javices se kasnije da kazes kako ti bolje pali auto,.mirnije radi i vrlo verovatno manje trosi...
              pozdrav za sve ucesnike...

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Raspitaj se koliko kosta nov isparivac raznih proizvodjaca, raspitaj se koliko kosta remont postojeceg, raspitaj se kod majstora koji ti sve to radi koja je garancija da ce to raditi kako treba pa sam proceni sta ti je ciniti. Moje je iskustvo da kad se na tom isparivacu zamene membrane i gumice to radi besprekorno najmanje dve godine. Sa sve garancijom... Inace dolaze mi ljudi kojima sam ugradio takav sistem pe 4 ili 5 godina kojima nista osim filtera nije menjano i voze se bez problema.
                Da ne bi otvarali raspravu o proizvodjacima pa nam posle moderatori brisali postove i zakljucavali temu reci cu samo jednu stvar, nemojte deklarisati razne proizvodjace kao s....nje samo zato sto su turski, domaci ili tunguski, to nije u redu i cista je predrasuda kao npr kad bi neko od vojvodjana rekao da su juznjaci s.....nje samo zato sto ne zive u vojvodini. Serviser je tu da uradi nesto i stane iza svog rada. Ko to ne zeli moze da se sakrije iza "brenda" ili da za sve okrivi "one druge"...

I jos jednom citiracu Forest Gump-a: "...i to je sve sto imam da kazem o toj stvari."

Comment

• pajaptt
                  CBC Član
                  • 01.07.2011
                  • 24
                  • zemun

Iskreno...slazem se sa obojicom...Stavio bih ja lovato i verujem da bi mozda bolje isao,ali to povlaci sa sobom i ponovno atestiranje,znaci jos 50 eura preko...ovako...sirotinjo i Bogu si teska....moracu da jurim gumice i membrane,ako uopste budem mogao da ih nadjem za ovaj model....Hvala vam...

Comment

• pajaptt
                    CBC Član
                    • 01.07.2011
                    • 24
                    • zemun

Sme li biti gasa u boci pre remonta isparivaca ili da izvozim sve pa onda da idem na servis?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

I ja se slažem sa obojicom ali i ne

Nebitno je koliko imaš gasa u boci za popravku, ako ima potrebe a nema, zavrne se ventil na boci i to je to.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• pajaptt
                        CBC Član
                        • 01.07.2011
                        • 24
                        • zemun

Odem kod majstora (2 km od kuce) on pita sta je,otvorim haubu a ono ni kapi da curi...covek me bledo odgleda,ja mu objasnim da mi curi na lulici isparivaca...on mi zameni gornju lulicu,proveri crevo i stavi novu selnu i teraj...
                        Proslo je dve nedelje sve je bilo ok, kad na djavola jutros opet ispod auta barica,ja pogledam opet kaplje....opet kod majstora otvorim haubu a ono opet ni kapi ispod lulice...jer moguce da pod pritiskom,kad se auto zagreje da nece da curi,oprostite na glupom pitanju jer sam laik za ovo...Stvarno sam se osetio kao da zaje....vam majstora....

Comment

• kdi
                          CBC Senator
                          • 16.11.2010
                          • 238
                          • leskovac

retko kad curi kad je auto vruc i kad radi...
                          curenja se desavaju kad auto odstoji(prenoci),gde god curilo nevezano za isparivac..normalno sve ovo stoji kad su curenja mala i sitna..
                          sto se tice atesta trebao bi da budes lud da radis atest zbog zamene isparivaca..znam da tako stoji u napomeni atesta ali to je samo mrtvo slovo na papiru..to ti je cista glupost,kao kad bi morao da carinis motor sto si zamenio alternator npr..

Comment

• pajaptt
                            CBC Član
                            • 01.07.2011
                            • 24
                            • zemun

Originally posted by kdi View Post
                            retko kad curi kad je auto vruc i kad radi...
                            curenja se desavaju kad auto odstoji(prenoci),gde god curilo nevezano za isparivac..normalno sve ovo stoji kad su curenja mala i sitna..
                            sto se tice atesta trebao bi da budes lud da radis atest zbog zamene isparivaca..znam da tako stoji u napomeni atesta ali to je samo mrtvo slovo na papiru..to ti je cista glupost,kao kad bi morao da carinis motor sto si zamenio alternator npr..
                            Hvala...tacno tako...auto odstoji preko noci a ujutro barica....ali mi je glupo da to objasnjavam majstoru koji me bledo odgleda,jer naravno tu kod njega nista ne curi....kao kada te boli zub ti odes kod zubara a on prestane....
                            Nego,ako promenim isparivac pa i da ne atestiram ponovo-nece li mi na tehnickom pregledu praviti probleme?

Comment

• kdi
                              CBC Senator
                              • 16.11.2010
                              • 238
                              • leskovac

ne...ali ovo je zemlja cudaka i ludaka tako da ne mogu da ti kazem sta ce biti...
                              pozdrav!!!

Comment

Working...
                              X