Fiat Brava 1,4 12V 59kW dimenzije toro boce

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovans
    CBC Član
    • 14.09.2009
    • 37
    • Vrsac
    • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Fiat Brava 1,4 12V 59kW dimenzije toro boce

Zanima me koje su dimenzije toro boce koja moze da stane u ovaj auto umesto rez.tocka ? Merio sam visinu I visina od 155mm bi bila idealna da bude boca ravna sa gepekom mada koliko sam trazio po netu nisam nasao nizu od 180mm.
    Takodje, koja je sirina (precnik) odgovarajuca ?
  • kdi
    CBC Senator
    • 16.11.2010
    • 238
    • leskovac

Odg: Fiat Brava 1,4 12V 59kW dimenzije toro boce

tesko ces naci tu na 155..zato trazi 600x180,580x180...pa ako ti je malo visoka dodaj malo sa strane stiropora tvrdo presovanog kako bi poravnao prtljazni prostor(ujedno dobijas i izolaciju h..)
    pozdrav

Comment

• jovans
      CBC Član
      • 14.09.2009
      • 37
      • Vrsac
      • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Visinu 180 cu i uzeti ali mi je vaznije pitanje, koji je najveci precnik koji moze da stane u leziste umesto tocka ?

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Metar uzmes u ruke, razvuces traku pa izmeris. Mozes i rezervni tocak ako ti je nezgodno da meris rupu u gepeku.
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• jovans
          CBC Član
          • 14.09.2009
          • 37
          • Vrsac
          • PEZO 307 1.6HDI 90ks

To sam vec i uradio. Po tome moze da stane, knap. Ali je pitanje da li ce dobro da lezi na dno lima u gebeku. Hteo sam da cujem od nekoga ko je vec ugradio zbog toga sto ne idem sa autom da kupim pa ne mogu da probam na licu mesta.
          Ako je radijus izmedju horizontalnog i vertikalnog dela lima na patosu veci nego na boci onda boca nece lepo da legne na dno patosa vec ce da legne na radijus-luk na patosu i ostace zazor-luft izmedju boce i patosa. A cilj mi je da ugradim sto siru bocu.
          Poz

Comment

• jovans
            CBC Član
            • 14.09.2009
            • 37
            • Vrsac
            • PEZO 307 1.6HDI 90ks

I jos jedno pitanje, kako da postavim bocu kada je ispod centra gde treba da se izbusi rupa kuda treba da prolaze cevi I ona tri srafa za fiksiranje boce rezervar ? Vidi se I na slici da je rezervar za benzin prekrio ceo centar. Na prvoj slici gde sam nacrtao crveni krug trebala bi da bude rupa za cevi ?

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Nikako... Ako atestatirci nisu promenili mišljenje, ne smeš spuštati rezervoar pa to znači da nemožeš staviti takvu bocu. Razmisli o ugradnji "Z" boce u taj auto.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• jovans
                CBC Član
                • 14.09.2009
                • 37
                • Vrsac
                • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Kakva je ta Z boca i gde ima da se kupi ? Trazio sam slike na net ali nisam pronasao.

Znaci, atest ne moze da se prodje zbog toga sto se pri ugradnji spusta rezervar ? Pa ima prostora izmedju rezervara i patosa da prodju plinske cevi i bez spustanja rezervara, mislim, mora da se spusti dok se ugradjuje ali ne mora da se spusta i da se dogradjuje da bude zauvek spusten.

Sta mislite ?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Da ne bi mislili puno sačekaj nekog atestatorca, muvaju se ovudfa ili odeš-nazoveš najbliži atest i pitaš.
                  To šta mi mislimo nema veze, bitno je šta oni misle.

Z boca je ona boca koja se ugradjuje odole, kad je točak ispod kola a ti je ugradiš odgore.

https.autogas.rs

Comment

• jovans
                    CBC Član
                    • 14.09.2009
                    • 37
                    • Vrsac
                    • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Ljudi vec imaju ugradjene toroidne boce u Fiat Brava i Fiat Bravo i koji su prosli i atest. Zamolio bi ljude koji imaju i koji mogu da pomognu da slikaju kako je kod njih postavljeno i da postave ovde sliku.
                    Pomagajte, samo me to koci.

Comment

• jovans
                      CBC Član
                      • 14.09.2009
                      • 37
                      • Vrsac
                      • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Evo mog predloga za resenje.
                      Da se ne bi spustao rezervar za benzin kako bi se napravilo prostora za cevi, bolje da se savije lim kao sto sam nacrtao na slici. Malo limarskih radova (dva cekica) I resen problem. Ono crveno bi bila rupa za cevi, a ono plavo treba saviti da bude ravno sa delom gde lezi tocak. Tako bi se napravio prostor samo za prolazak cevi izmedju patosa I benzinskog rezervara.

Sta mislite, da li bi ovakvo resenje bilo dobro I da li bi moglo proci atest ?

Razmisljao sam o ugradnji Z boce ali mislim da ne moze. Ako stavim Z bocu, izbusim rupu da prodje napolje prikljucak boce za multiventil, nece moci da se ugradi multiventil zbog toga sto benzinski rezervar pokriva skoro celu donju povrsinu patosa. Kako god da se okrene boca po meni ne moze.

Ipak bi zamolio i za one slike.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Očigledno ne shvataš stvar.. Ono što ti, ja i ovi sa foruma mislimo o tome nema veze ako atestirac misli dugačije, zato pitaš atestirca, uzmeš novine tadašnjeg datuma ina njima napišeš pitao sam ga i slikaš se pored njega.
                        Čim uradiš odmah ideš kod tog istog i atestiraš jer ako se razboli pa naidje drugi ugasio si...

Poenta rupa nije da prodju cevi, dovoljno su tanke i ima mesta pored rezervoara da izadju napolje mada ne možeš baš pod 90 stepeni da ih saviješ nego u odušku ako propusti gas iz ventila. Prostor gde je ventil mora biti izolovan od kabine u slučaju curenja gasa. Po pozitivnom (sadašnjem) mišljenju atestiraca gas je kockast, negde oko 5 cm stranica kocke i ne može da iscuri ako je manji otvor ili ako otvor blizu rezevoaru benzinskom kao što je kod tog auta ili Golfa recimo.

Da budem iskren, ne sećam se kad sam poslednji puta radio nekog Brava i ne mogu sa se setim kakoi zgleda od dole ali za Golfa je Z boca idealno rešenje što tebi ne pomaže naročito

https.autogas.rs

Comment

• kdi
                          CBC Senator
                          • 16.11.2010
                          • 238
                          • leskovac

i koji su ugradili i prosli atest prosli su ali vise ne moze tako(bar za sad)...
                          najbolje je da opet vidis sa onima kod kojih ces i raditi atest...
                          pozdrav

Comment

• jovans
                            CBC Član
                            • 14.09.2009
                            • 37
                            • Vrsac
                            • PEZO 307 1.6HDI 90ks

Da li ima bar neka slika kako se na Golfa ugradjuje Z boca ? Mozda mi na osnovu te slike sine neka ideja !

Koja je od ovih boca Z boca ?

Spoljašnje punjenje

Spoljašnje punjenje (pun centar)

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

GZWM ima oznaku za tu bocu "Z" pa ih ja tako zovem.

Obe, gornja je stariji model a donja noviji i ne pravi više ta slova debela i velika, vide svi i bez toga...

Nema šta da ti padne na pamet sem crepa sa kuće, ako ima mesta sa strane bilo gde 10 do 12 cm sem do auspuha onda tu staviš ventil. provališ rupu staviš ventil kroz rupu, natakneš bocu na ventil i sve to lepo učvrstiš.

Na golfu se ugradjuje da je ventil desno, suprotno od auspuha i nazad, tu jedino ima mesta za ventil.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X